De Complete Gids Over Het Buiten Kweken Van Cannabis

Published :
Categories : Cannabis kweken

De Complete Gids Over Het Buiten Kweken Van Cannabis

Probeer je buiten een cannabisplant te kweken en wil je er meer over weten? Dan ben je op de juiste plek! We geven je een uitgebreide introductiegids over het buiten telen van je eigen cannabis. Hiermee behaal je de best mogelijke oogsten!

Binnen wiet kweken is steeds populairder geworden met de vooruitgang van technologie. Maar dat is het punt; binnenteelt vereist een hoop materiaal. En al dat materiaal vereist nog steeds constante aandacht. Tenzij je kapitalen besteedt aan een automatisch systeem, vergen kunstmatige licht- en waterbronnen veel toewijding. Buiten heb je echter geen controle over de zon of de regen, maar beide zijn er, ongeacht wat je doet.

Los van de logische materialen die benodigd zijn voor buitenkweek, is passie hetgeen wat je absoluut dient te hebben. Als je daarover beschikt, is er niks wat je niet kunt bereiken en bestaat er geen fout die je niet kunt herstellen.

HET JUISTE ZAAD KIEZEN

Bij buitenteelt moet je kijken wat je beoogde high is. Er zijn ook andere factoren waar je rekening mee moet houden. Sommige zaden groeien beter in bepaalde omgevingen dan andere. Over de juiste soort beschikken kan het verschil betekenen tussen een geweldige opbrengst of helemaal geen opbrengst.

Als je leeft in een tropisch gebied, kom je tot de ontdekking dat bijna alle soorten buiten goed groeien. Het gaat hier om extreem vochtige plaatsen met weinig tot geen verandering in klimaat gedurende de seizoenen. Je hebt een aangenaam lange groeiperiode waarin je plant nauwelijks stress ervaart. Het grootste probleem is schimmel (later meer daarover). Het maakt hierbij eigenlijk niet veel uit of je een indica of sativa kweekt. Beide hebben genoeg tijd om te groeien.

Als je in een Mediterraans land of de VS woont, moet je kieskeuriger zijn. In deze klimaten ben je beter af met een indica of indica-dominante hybride. Voor de Noord-Europese kwekers; probeer een indica-dominante soort die klaar is met de bloeifase rond september/oktober. Critical XXL is hierbij een perfecte optie.

DE PERFECTE PLEK VINDEN

Wanneer je eenmaal de perfecte variëteit hebt geselecteerd, is het tijd om te bepalen waar je deze gaat kweken. Tenzij je een enorme pot op wielen hebt, kan het wat lastig zijn om de plant te verplaatsen als ze eenmaal groeit. De juiste plaats kiezen zorgt ervoor dat planten genoeg zonlicht ontvangen en niet beschadigd raken door te veel wind.

Waar je naar moet zoeken, is een plek waar je cannabisplant veel direct zonlicht kan krijgen. Een balkon of tuin op het zuiden biedt dit, zolang er geen obstakels in de weg staan. In het perfecte scenario zou je zes uur aan direct licht ontvangen tijdens de heetste uren van de dag. Dat begint rond tien uur ’s ochtends. Woon je op een extreem koude plek? Dan kan het plaatsen van de plant naast een muur of iets wat warmte vasthoudt voorkomen dat ze stress krijgt.

Dit is een ander verhaal als je dichter bij de evenaar woont. Met gemiddelde temperaturen van rond de 30°C moet je proberen zonlicht te filteren tijdens de meest intense uren. Zoek een plek met een koel briesje of in de buurt van schaduw. Vergeet ook niet om oppervlakten te vermijden die overdag warmte vasthouden, zoals asfalt en stenen muren.

De Complete Gids Over Het Buiten Kweken Van Cannabis

ONTKIEMING BINNEN

Als je er zeker van wilt zijn dat je zaden tot planten uitgroeien, kan het binnen ontkiemen ervan voordat je ze in een pot plaatst een goed idee zijn. Dit is ook verstandig als je meerdere zaadjes wilt zaaien en alleen de gezondste ervan wilt gebruiken. Je kunt er zo zeker van zijn dat je geen grond en meststoffen verspilt aan een zaadje dat je geen fatsoenlijke plant oplevert.

De beste tijd om te beginnen met het ontkiemen van zaden is gedurende de lente. Doe dit op een zonnige vensterbank. Zet ze tijdens de eerste drie à vier weken nog niet buiten. Tegen die tijd zijn de zaailingen ongeveer 15cm hoog en hebben ze minstens drie vertakkingen. De plantjes dienen weerbaar en gezond te zijn voordat ze worden blootgesteld aan het risico op insectenplagen, wind en intense temperaturen.

We hebben een geweldige optie op onze website staan als je deze problemen wilt voorkomen. De Micro Propagator Plus is een compleet pakket voor de ontkieming van zaad en stekjes. Voor iets meer dan €17,- krijg je een gecontroleerde omgeving voor vijftien zaden of klonen. Hier hoef je enkel nog water aan toe te voegen. De kit wordt geleverd met een volle zak perliet, een thermometer en een LED groeilicht. Succesvol ontkiemen is nog nooit zo makkelijk geweest.

AARDE EN VOEDING

Om te overleven, hebben cannabisplanten grond nodig die rijk is aan voedingsstoffen, die goed draineert en licht zuur is. Dit vind je in de beste verhoudingen in een leemrijke bodem. Aarde die rijk is aan leem houdt voedingsstoffen en vocht vast, maar voorziet tegelijkertijd de wortelzone van je plant zeer goed van zuurstof. Mocht je niet in staat zijn perfecte grond te vinden, dan kun je je eigen mengsel maken. Een aantal maanden voor het ontkiemen van je zaden, dien je de plek voor je plantage voor te bereiden. Graaf grote gaten waar je wormencompost, mest en andere organische alledaagse compost in gooit. Dit vormt een geweldige basis voor je wietplant om te groeien en bloeien.

Naast de grond voor je plant om in op te groeien, zijn de voedingsstoffen die je gaat toedienen ook van belang. Hoewel de aarde, mest en wormencompost al een overvloed aan nutriënten bevatten, helpt het gebruik van externe meststoffen om de best mogelijke oogsten te behalen. Hiervoor kun je uit verschillende opties kiezen. Zo moet je beslissen of je synthetische of organische producten gebruikt. De organische oplossingen leveren hoogwaardige toppen op, maar vragen wel meer van je tijd.

Indien je supplementen aanschaft, probeer het dan te houden bij producten die speciaal voor cannabis gemaakt zijn. Er zijn talloze mogelijkheden online te vinden. Als je deze optie niet hebt, gebruik dan algemene producten die geschikt zijn voor eetbare planten, zoals tomaten. Wanneer een product gebruikt wordt voor fruit of groente, dan is het roken van cannabis die ermee gekweekt is waarschijnlijk ook veilig.

OVERVOEDING EN PH

Wees je bewust van het feit dat het overvoeden van cannabisplanten leidt tot voedingsvergiftiging en dat dit desastreus kan uitpakken. Aanvullende voedingsstoffen kunnen van waarde zijn. Maar overdaad schaadt en een teveel van iets goeds doet de kans op een succesvolle oogst teniet. Voedingstekorten komen wel voor, maar in veel gevallen verwarren beginnende kwekers voedingsuitsluiting met een tekort. Voedingsuitsluiting houdt in dat de voedingsstoffen beschikbaar zijn voor de plant, maar dat de wortels ze niet kunnen opnemen. Dit gebeurt vaak als de pH buiten het optimale bereik ligt. Bij kweek op aarde vereisen cannabisplanten een pH-waarde van tussen de 6,0-7,0 om goed te gedijen. Boven of onder dit bereik is het noodzakelijk om de waarden terug te brengen indien er later toppen van kwaliteit gewenst zijn.

De Complete Gids Over Het Buiten Kweken Van Cannabis

DE OOGST

Hard werken en een goed doorzettingsvermogen vormen de formule voor succes. En in onze industrie betekent succes ladingen aan volle, sappige toppen. Ergens tussen de negen en twintig weken is je plant klaar voor de oogst! Tegen die tijd zijn de stampers donkerder, de trichomen melkachtig en de toppen voller geworden.

Het grootste voordeel van buiten kweken is de onbeperkte ruimte. Hiermee kun je, met een beetje geluk, een enorme plant kweken die je tot wel een halve kilo of meer aan toppen oplevert! Het enige wat resteert, is het knippen, wat je kunt doen voor of na het drogen van de toppen. Kwekers prefereren verschillende technieken, waarbij “nat” knippen erg populair is onder thuistelers.

VEELVOORKOMENDE PROBLEMEN

Ook al is het geweldig om je eigen wietplant buiten te kweken, het kan zwaar frustrerend zijn als je merkt dat er problemen ontstaan waar je niet op voorbereid bent. Buiten hebben we niet zoveel controle als bij indoorkweek. Wanneer we buiten telen, creëren we een geweldige omgeving voor vele insecten en levende wezens. Hoewel deze kleine vriendjes een cannabisplant wellicht fantastisch vinden als huisje, behandelen ze haar niet altijd als zodanig. Sommige plagen helpen je plant mogelijk om zeep, dus kennis over hoe je deze bedreigingen behandelt, is cruciaal.

Als je problemen hebt met grotere dieren, is dat eenvoudig te verhelpen met een hek of kooi. Maar komt het aan op kleine of microscopische organismen? Dan kun je het beste je planten gezond houden en opmerkzaam blijven. Cannabisplanten zijn in dat opzicht net als mensen; zolang ze goed eten en niet constant aan stress blootgesteld worden, lopen ze minder kans om ziek te worden. Zorg ook dat je je wietplant uit de buurt houdt van andere planten die je kweekt. Plagen kunnen zich gemakkelijk verspreiden via deze planten, enkel vanwege de nabijheid.

In de laatste paar weken geeft de plant behoorlijk wat geuren af. De toppen verspreiden intense aroma’s en voelen bijna klam aan wegens het hoge vochtgehalte. En dat brengt een ander probleem met zich mee: schimmel. Kijk in de toppen (dichtbij de steel) om te verzekeren dat fungus niet de overhand krijgt. Met name als je woont in een supervochtig klimaat! Zorgvuldige ontbladering tijdens de vegetatieve fase is een manier om dit te voorkomen, hoewel het niet altijd aan te raden is voor beginnende telers.

De beste wijze om schimmel te voorkomen tijdens de bloei, is door te zorgen dat je planten voldoende ruimte hebben om te ademen. In tegenstelling tot binnenteelt, kun je niet simpelweg de hele dag een ventilator bij je plant zetten. Mocht je toch zien dat er zich schimmel begint te vormen die je toppen aantast, dan moet je het aangetaste materiaal eraf knippen om besmetting van de rest van de plant te voorkomen. Als je dit voorzichtig doet, zou je geen problemen meer moeten ervaren. Veel succes met je planten en een goede oogst toegewenst!