Cannabis beoordeeld als beste behandeling voor Fibromyalgie

Published :
Categories : Medicinale cannabis

Cannabis beoordeeld als beste behandeling voor Fibromyalgie

In een recent onderzoek is ontdekt dat cannabis de meest effectieve behandeling is voor Fibromyalgie, waarbij het beter presteerde dan alle verkrijgbare recept geneesmiddelen.

Fibromyalgie is een aandoening die wordt vergezeld door chronische vermoeidheid, zware spierpijnen, migraines en depressies. Hoewel patiënten met deze aandoening de keuze hebben uit drie soorten voorgeschreven medicatie, overschaduwt de gouwe ouwe cannabis alle synthetische, in een lab gemaakte, medicatie. Aan een recent online onderzoek, uitgevoerd door The National Pain Foundation, deden meer dan 1300 personen, lijdend aan fibromyalgie, mee. Cannabis werd genoemd als het meest effectief voor het behandelen van de symptomen.

Marijuana Cannabis Fibromyalgia

De meeste fibromyalgie patiënten die deelnamen aan het onderzoek, gaven aan dat ze alle voorgeschreven medicatie hadden geprobeerd, waaronder Lyrica, Cymbalta en Savella, maar dat geen van deze farmaceutische medicatie zo effectief was in het elimineren of verlichten van de vervelende en slopende symptomen als cannabis. Geschat wordt dat, alleen in Amerika, tenminste 5 miljoen mensen lijden aan Fibromyalgie in zekere mate. Negen van de tien patiënten zijn vrouwen.

Op dit moment is er geen gevestigd geneesmiddel voor deze ontwrichtende aandoening en veel patiënten worstelen dan ook om enige kwaliteit van leven te behouden, omdat zij constant pijn hebben en vrijwel geen energie. De voorzitter van The National Pain Foundation, Dr. Dan Bennet, heeft gezegd dat hij patiënten steunt die, wat hij beschouwt als, een "niet traditionele" remedie gebruiken.

Fibromyalgia Cannabis Marijuana

De cijfers zijn behoorlijk indrukwekkend: Volgens het onderzoek heeft minder dan een op de tien Cymbalta gebruikers aangegeven dat het middel voor hen werkte. Drie van de vijf patiënten die Lyrica gebruikten voor de aandoening gaven ook aan geen positieve resultaten te ervaren van dit medicijn. Savella werd genoemd als minst effectief van de drie FDA-goedgekeurde medicijnen, waarbij 7 van de tien ondervraagden aangaven dat het hen helemaal geen soelaas bracht. Daarentegen: Meer dan 60% van de ondervraagden beoordeelden cannabis als zeer effectief in het verminderen of elimineren van de symptomen.