Top 5 Kush-soorten Van Zambeza Seeds

Published :

Top 5 Kush-soorten Van Zambeza Seeds

De Hindu Kush-regio staat niet alleen bekend om haar adembenemende vergezichten. Het is namelijk ook de thuisbasis van enkele van de beste cannabisstrains ter wereld. Welkom in de wereld van Kush.

Kush-soorten zijn wereldwijd bekend, omdat ze zo krachtig zijn, veel hars produceren, snel bloeien en heerlijk ruiken. En bij Zambeza houden we ook van Kush. Hieronder vind je een lijst met de beste Kush-strains die wij verkopen. Allemaal zijn ze een geweldige aanvulling op je tuin.

WAT IS KUSH-CANNABIS?

Kush is uitgegroeid tot een begrip in de cannabiscommunity en dat is niet zomaar. Kush-strains hebben hun kwaliteit namelijk keer op keer bewezen.

Kush-strains zijn vernoemd naar de bergketen Hindu Kush die zich uitstrekt van noordelijk Pakistan door Afghanistan tot aan Tadzjikistan. Kush groeit naar men denkt al duizenden jaren aan de voet van deze bergen. Het klimaat ter plaatse heeft er daarbij voor gezorgd dat deze planten aantrekkelijke fysieke kenmerken hebben ontwikkeld. Daarmee doelen we onder andere op het volgende:

• Kleine planten met weinig ruimte tussen de knopen.
• Donkergroen bladerdak dat onder de juiste omstandigheden verkleurt en een rijke, dieppaarse tint krijgt.
• Stevige en dikke toppen met bronzen stampers en een dikke, ijzige laag trichomen.
• Een sterk en rustgevend effect.
• Korte bloei.

De diverse aroma’s die Kush-planten ontwikkelen, kunnen onderling behoorlijk verschillen. Sommige soorten hebben bijvoorbeeld een sterk, aardachtig aroma met een vleugje wierook. Andere ruiken echter eerder bloemig, kruidig of denachtig.

Wat betreft de smaak neigen Kush-strains naar aardse en citrusachtige smaken, soms gecombineerd met een vleugje kruiden. Bedenk echter dat de huidige hybrides vaak diverse genen combineren. Dat betekent dat moderne Kush-variëteiten niet altijd al deze kenmerken bezitten.

TOP 5 KUSH-STRAINS VAN ZAMBEZA

Bij Zambeza hebben we een zwak voor Kush-cannabis — daarom hebben we een overzicht gemaakt van onze vijf favoriete soorten. Geniet ervan!

Power KushLEMON KUSH

Lemon Kush is een mix van Chemdawg, Lemon Thai en Pakistani Kush. Daarmee is een krachtige soort ontstaan met een rijk aroma van citroen en een supersnelle bloei.

Onze Lemon Kush biedt bovendien ongeveer 18% THC en een kalme, rustgevende stone met een vleugje cerebrale stimulatie. Dit is geen soort die energie geeft, maar het effect is niet zo bedwelmend als bij andere Kush-variëteiten. Lemon Kush zorgt er juist voor dat je mentaal gefocust en fysiek ontspannen raakt.

Je zult ontdekken dat twee trekken van deze soort je al helpen om gefocust te blijven op je taken. Als je echter een grotere dosis neemt, helpt je dat om te ontspannen na bijvoorbeeld een lange dag op kantoor.

Lemon Kush is zeer charmant in de kweekruimte. De planten bereiken binnen een gemiddelde hoogte van 100–130cm. Dat hangt echter ook samen met de maat van je potten en hoelang je ze in de vegetatieve fase houdt. Als je de bloei opwekt, kost het Lemon Kush ongeveer 55 dagen om je 500g/m² op te leveren. Buiten kunnen de planten 230cm hoog worden en bieden ze zo’n 550g/plant.

In de laatste weken van de bloei, zijn je planten zwaar van de dikke, ijzige toppen. Deze geven een rijk citroenaroma af, dat gepaard gaat met een vleugje munt en kruiden.

Og Bubble GumOG BUBBLE GUM

OG Bubble Gum is een indica-dominante kruising van Bubble Gum en OG Kush. Ze heeft daarbij een complex, zoet aroma; een combinatie van noten van bessen en citrus met enigszins zure en kruidige ondertonen.

OG Bubble Gum bevat 19% THC en is indica-dominant. Toch heeft ze een relatief gebalanceerd effect. In kleine doses maakt deze soort dat je je blij, ontspannen en lichamelijk stoned voelt. Je blijft mentaal echter voldoende helder om productief of sociaal te blijven. In grotere doses ga je echt merken dat ze een nakomeling van Kush is. Ze biedt dan namelijk een sterke, bedwelmende stone.

Bubble Gum OG heeft een ongelooflijk aroma dat zoete, wilde bessen combineert met zure ondertonen (die doen denken aan OG Kush). Als je neus getraind is, ruik je waarschijnlijk ook subtiele kruidige vleugjes.

Het kweken van OG Bubble Gum is relatief simpel. Ze is een gemiddeld grote plant (100–130cm binnen en 150–200cm buiten) die snel groeit. Ze bloeit daarbij ongeveer 55 dagen. De planten reageren goed op training en bieden binnen 550–600g/m² en buiten 550–650g/plant.

Pineapple ExpressPINEAPPLE EXPRESS

Onze Pineapple Express wordt erg gewaardeerd. Het is een kruising tussen Pineapple, een Jamaicaans landras en onze Lemon Kush. Ze biedt daarmee een heerlijk aroma, langdurige stone en over het algemeen geweldige groeikenmerken.

Dat Pineapple Express afkomstig is van Kush, merk je met name aan haar effect. Deze soort biedt een ontspannende, kalme en vrolijke stone die vooral op het lichaam is gericht. Dat geldt ook als je maar een kleine hoeveelheid gebruikt. Bij grotere doses geeft Pineapple Express een bedwelmende stone die je giechelig, hongerig en slaperig maakt. Dit is dan ook geen soort voor overdag. Geniet er in de avond van als je tv kijkt of voordat je naar bed gaat, zodat je lekker zult slapen.

Deze soort is niet alleen krachtig (19% THC), maar met name door haar aroma ook erg aantrekkelijk. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft Pineapple Express een zoete geur van tropisch fruit. Haar smaak is ook overweldigend zoet en fruitig.

In de kweekruimte is Pineapple Express moeilijk te verslaan. Dankzij haar indica-dominante genen, bereikt ze zowel binnen als buiten een beheersbare hoogte. Ze kan ook goed tegen een lagere temperatuur en bloeit slechts 55 dagen. Daarbij levert ze binnen een geweldige oogst op van 500–550g/m² en tot wel 500g/plant onder de zon!

Rocket BananaROCKET BANANA

Rocket Banana is een van onze krachtigste Kush-strains. En met haar rijke, zoete bananenaroma misschien ook wel de meest aromatische.

Rocket Banana is een kruising tussen Banana en OG Kush. Deze soort is een 70% indica-dominante variëteit met aantrekkelijke eigenschappen. Met meer dan 25% THC, heeft Rocket Banana een krachtig effect. Al na enkele trekken, biedt deze strain een intense en vrolijke fysieke stone. Daarmee is het lastig om nog van de bank te komen. Bewaar Rocket Banana voor in de late avond voordat je naar bed gaat. Of geniet van haar op een ander moment voor volledige ontspanning.

Rocket Banana is ook in de kweekruimte indrukwekkend. Ze wordt binnen niet hoger dan 130cm en bloeit 7–8 weken. Buiten kan Rocket Banana echter uitgroeien tot meer dan 200cm en wel 500g/plant genereren. Bovendien zijn de dikke toppen beladen met een dikke, ijzige laag trichomen. Deze hebben een ongelooflijk aroma van tropisch fruit.

Power KushPOWER KUSH

Power Kush is een kruising tussen Critical en OG Kush. Het is de laatste van deze lijst, maar zeker niet de minste.

Deze soort bevat 20% THC en maakt spectaculaire toppen aan. Het effect van Power Kush is daarbij gebalanceerd. Je mag allereerst rekenen op ontspannende fysieke effecten, zelfs bij een kleine dosis. Je blijft mentaal echter helder en gefocust genoeg om productief te blijven. Daarmee is dit een geweldige soort voor overdag en perfect om ’s ochtends een microdosis van te nemen.

Al na vijftig dagen bloei, zijn deze planten overladen met dikke, ijzige toppen. Elke top heeft een uniek zoetzuur aroma, compleet met onderliggende noten van kruiden. Na goede uitharding zijn de toppen nog aromatischer. Dat gaat hand in hand met een heerlijke smaak.

Omdat een van haar ouders Critical is, levert deze soort een hoge opbrengst op. Binnen kan ze namelijk een oogst van 475–525g/m² opleveren en buiten tot 600g/plant. De planten behouden bovendien een discrete hoogte van 60–80cm binnenshuis en 120–170cm buitenshuis.