Hoe Droog Je Snel Je Verse Cannabistoppen?

Published :
Categories : Andere onderwerpen

Hoe Droog Je Snel Je Verse Cannabistoppen?

Het zien opgroeien van je babyplant wordt eindelijk beloond. Je hebt nu een hele berg wiet om te roken—maar wacht, het is nog te vochtig. Wachten is echter niet meer nodig, we hebben de oplossing voor je!

Je bent door je huidige stash heen, maar je hebt een rek vol vers geknipte toppen. Dit is een situatie waar veel kwekers in belanden: ze roken de laatste oogst op voordat de volgende zich aandient.

Maak je geen zorgen. Vandaag bespreken we methodes waarmee je meteen na de oogst, of een paar uurtjes erna, je toppen kunt roken. Ze zijn zeer effectief, maar worden vaak niet sterk aanbevolen. Wil je namelijk de beste kwaliteit halen uit je toppen? Dan moet je ze de kans geven enkele weken te drogen en curen. In het geval je die tijd echter niet hebt, gaan we nu over op de eerste methode.

MAGNETRON

We hebben verschillende manieren gevonden om deze methode uit te voeren, dus bieden we je de veiligste en minst riskante. Voel je echter vrij om het internet te verkennen voor een snellere oplossing.

Het enige wat je nodig hebt, is een bord en een stuk keukenrol, naast natuurlijk de wiet en magnetron. Vermaal je cannabis tot de gewenste grootte en leg het op het bord. Verspreid het om zoveel mogelijk oppervlak te bedekken. Je moet een zo dun mogelijke laag wiet creëren. Leg vervolgens een stuk keukenrol op je cannabis, zodat het volledig bedekt is. Zet je magnetron op ongeveer 30% van zijn maximale kracht. Het bord moet er ongeveer 10 seconden in staan.

Als dat gedaan is, haal je het bord eruit en roer je de wiet door. Controleer of het voldoende droog is. Zo niet, leg dan het stuk keukenrol terug en herhaal het proces totdat je tevreden bent.

VERDAMPEN

Dit is waarschijnlijk de gemakkelijkste en meest geschikte methode. Je hoeft niet echt iets anders te doen dan wat je normaal gesproken doet. Stop gewoon je verse kruid in je vaporizer en je kunt beginnen.

Vaporizers verbranden plantmateriaal niet, dus het extra vocht is waarschijnlijk niet zo’n probleem. Deze methode haalt alleen de cannabinoïden uit je kruid. Experimenteer met de instellingen als je die mogelijkheid hebt. Probeer het eerst op een lagere temperatuur; hoe lager deze is, hoe minder waterdamp je inhaleert.

OVEN

Als je gemakkelijke resultaten wenst, dan is dit de methode voor jou. Tegelijkertijd kan het ook de techniek zijn waarbij de meeste wiet verspild wordt. Laat je het te lang in de oven staan, dan begint de THC in je toppen af te breken. Ook kun je bij een te hoge temperatuur je stash verbranden en zodoende de gehele ervaring verpesten. Gebruik deze methode dan ook alleen met kruiden die je meteen rookt. Het bewaren van gedecarboxyleerde cannabis voor langere tijd is een slecht plan.

Met bovenstaande in het achterhoofd, zet je de oven op een maximale temperatuur van 60ºC. Alles daarboven verbrandt de THC en harsklieren, waardoor je cannabis veel minder krachtig en aangenaam wordt. Zet je wiet er 10 minuten in en haal het er dan uit. Laat het zo'n 5 minuten afkoelen, roer en herhaal het proces als er nog te veel vocht in zit.

Hoe Droog Je Snel Je Verse Cannabistoppen?

ALUMINIUMFOLIE EN EEN LAMP

Hiervoor moet je weten wat voor lamp je hebt. Probeer thuis eentje te vinden waar deze informatie op staat. Je moet GEEN lamp gebruiken met een vermogen van meer dan 40 watt. Die verbranden namelijk je wiet en heerlijke trichomen.

Heb je een geschikte lamp gevonden? Leg dan losjes een vel aluminiumfolie op de kap zodat het licht het aan de onderkant raakt. Vervolgens leg je simpelweg je wiet op de folie en doe je het licht aan. Meng het zo om de 5 minuten, totdat je tevreden bent met het resultaat. Hoe vaak je dit moet doen, is sterk afhankelijk van je wiet, lamp en lampenkap.

ZAKJES SILICA GEL

Je gooit al zakjes silica gel weg zolang je je kunt herinneren, of niet?Vanaf dit moment bewaar je ze echter voor de toekomst. Zo 5 tot 10 zouden genoeg moeten zijn. Deze techniek kan een paar uur duren, maar het verbrandt of verspilt je wiet en cannabinoïden in ieder geval niet.

Vul een kleine pot met zoveel mogelijk silica zakjes. Vermaal vervolgens je wiet met je handen en leg het in de pot met de zakjes. Idealiter vult het mengsel van wiet en silica de gehele pot. Dus zoek ofwel een kleine pot, of naar meer zakjes. Dit duurt langer dan de andere methodes, maar neemt niet meer dan één middag in beslag. Controleer het vocht van de wiet zo ieder uur, totdat je tevreden bent.

TIJD IS JE BESTE VRIEND

Ongeacht hoe goed deze methodes werken, er gaat niets boven geduld. Of het nu cannabinoïden of terpenen betreft, je levert op de een of andere manier toch aan kwaliteit in. Ondanks alle moderne technologische ontwikkelingen, laten kwekers niet zomaar nog steeds hun toppen drogen op een rek en ze curen in een pot. Dat is nu eenmaal de beste manier.

En uiteraard gaat er niets boven wat weken wachten om de perfecte balans van smaken en cannabinoïden te bereiken die Mary Jane te bieden heeft. Ga je gang en probeer deze technieken zelf uit. Het zijn niet de beste methodes. Maar soms zijn ze precies wat je nodig hebt in geval van nood. Veel succes!