Alles over schimmel en hoe je cannabis beschermt

Published :
Categories : Andere onderwerpen

Alles over schimmel en hoe je cannabis beschermt

Schimmel kan je gehele gewas vernietigen en na consumptie ook leiden tot serieuze gezondheidsproblemen. Daarom is het belangrijk de oorzaken van schimmel te begrijpen. We bespreken meerdere manieren om jezelf en je kweekproject tegen schimmels te beschermen.

Als je cannabis kweekt in vochtige klimaten, is schimmel een enorm belangrijke factor. Schimmels kunnen niet alleen je gewas verwoesten maar de consumptie ervan kan leiden tot gezondheidsproblemen, met symptomen als hoofdpijn, problemen met de ademhaling, hoesten, diarree en overgeven. Het kan ook leiden tot meer serieuze problemen zoals hartkloppingen, pneumonitis (ontsteking van de wanden van de alveoli) en aspergilloma (schimmelgroei op de longen). Met de juiste kennis is het gelukkig mogelijk om schimmel te voorkomen of in ieder geval op te sporen, zodat je je gezondheid kan beschermen.

HET HERKENNEN VAN SCHIMMEL

Er zijn een aantal duidelijke kenmerken in de samenstelling van de meestvoorkomende schimmelsoorten die op cannabisplanten kunnen worden gevonden. De geur verraadt meestal al veel, omdat de planten soms ruiken naar urine of een muffe lichaamsgeur. Hoewel er een aantal cannabis soorten zijn die deze geur zelf kunnen produceren, is het meestal gemakkelijk om het onderscheid te maken. Het is verstandig uit te zoeken hoe je plant hoort te ruiken zodat je zeker weet waar je naar zoekt.

Een andere manier om schimmel op te sporen, is het gebruik van je ogen, een blacklight of een vergrootglas. Houd er rekening mee dat de kleine haartjes met glinsterende, heldere bolletjes de trichomen zijn waar THC wordt geproduceerd. Schimmel verschijnt in een aantal vormen: Wit, grijs, zwart, geel of bruin, vergezeld van vlekken, sporen, pluis of een web-patroon dat de top omhult (waardoor het lijkt alsof je te maken hebt met een plaag).
Er zijn hulpmiddelen verkrijgbaar om schimmels op te sporen, zoals een 420 scope of een loupe, omdat het soms lastig kan zijn schimmel met het blote oog in een vroeg stadium te herkennen. Een blacklight geeft ook een gele of ietwat groene tint aan schimmel.

Hoe te herkennen Mold

OORZAKEN VAN SCHIMMEL EN PREVENTIE

Schimmel komt vooral voor na de oogst, wanneer het vochtniveau te hoog is tijdens het proces van drogen of uitharden. Sommige louche dealers zullen zelfs de toppen bevochtigen om gewicht toe te voegen, voordat ze de toppen overdoen in luchtdichte containers. Dit kan gemakkelijk leiden tot schimmels en dat is verschrikkelijk voor klanten. Een goede, doorgewinterde kweker zal proberen schimmel in een vroeg stadium te herkennen en de aangetaste plekken voor het oogsten te verwijderen uit de kweekruimte.

Schimmel geeft de voorkeur aan een vochtig klimaat of een vochtige ruimte met een slechte luchtcirculatie. Dit is een probleem in veel klimaten en het is belangrijk voor kwekers van diverse plantensoorten om deze problemen de baas te blijven. Als het gaat om cannabis, moet er in een goede kweekruimte een ventilator worden gebruikt om te voorkomen dat insecten en schimmels zich aangetrokken voelen tot je planten; als een extra bonus zorgt het gebruik van een ventilator ook voor een sterkere steel van je plant.

Luchtcirculatie is een zeer goed idee bij het uitharden van toppen. De frisse lucht helpt schimmels door veroudering te voorkomen. Je kan ook silica pakjes gebruiken die helpen het vochtniveau te verlagen wanneer je uithardt in glazen potten. Je kan je potten ook "burpen", wat simpelweg betekent dat je de potten af en toe opent om vocht te laten ontsnappen. Er zijn trouwens ook digitale monitors en teststrips verkrijgbaar om het vochtniveau in een pot te testen.

Sporen kunnen op planten overleven bij een luchtvochtigheid van 15%, hoewel ze pas groeien en verspreiden bij een luchtvochtigheid van 55%. Het is een goed idee te investeren in een hygrometer om de luchtvochtigheid in de ruimte rond je planten te meten, of tijdens het uitharden van je toppen.

Mold hoe het eruit ziet

HET VERMIJDEN VAN BESCHIMMELDE TOPPEN

Als consument kan je schimmels het beste voorkomen door niet te kopen bij zwarte markt dealers. Dispensaria zullen hun wiet onder een microscoop testen op de aanwezigheid van enige besmetting, voordat ze het verkopen. Dezelfde kwaliteit kan niet worden gegarandeerd bij een straatdealer.

Zet altijd je gezondheid op de eerste plaats. Als je dealer op enige manier onbetrouwbaar lijkt, geen kom met je rookt of niet wil dat je het product inspecteert, is het verstandig deze dealer te vermijden.

Mocht je je daarentegen niet in de luxepositie bevinden om een verkoper te bezoeken, of je eigen cannabis kweken, moet je voorzichtig te werk gaan als je enige indicatie merkt van schimmels op je eigen toppen of die van een ander.

Zambeza Seedbank Logo