Top 5 Gemakkelijk te Kweken Zaden van Zambeza

Published :

Top 5 Gemakkelijk te Kweken Zaden van Zambeza

Onze vaardige breeders hebben diverse strains ontwikkeld om een zo gemakkelijk mogelijke kweekervaring te bieden. Deze soorten produceren fantastische opbrengsten met minimale inspanningen. Ze zijn robuust, productief en groeien razendsnel. Ga je voor het eerst wiet kweken of zoek je simpelweg een gemakkelijke plant? Dan moet je hier zijn.

Er gaat niets boven de opwinding van het planten van je eigen zaden. Aan het kweken van wiet kleven veel voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van de genen die je maar wilt en het tevreden gevoel van het roken van je eigen oogst. Je weet hiermee precies wat er in je toppen zit en hoeveel liefde en aandacht erin is gestoken.

Maar er zijn duizenden verschillende soorten op de markt. Als beginner raak je daardoor gemakkelijk overweldigd. Welke soort moet je kiezen? Waarmee behaal je de beste resultaten? Laten sommige soorten zich gemakkelijker kweken dan andere? En welke smaken het lekkerst?

Wij helpen je graag je wietavontuur goed te beginnen. Daarom hebben we een lijst samengesteld met de beste soorten voor beginners. Deze wietsoorten zijn gemakkelijk te kweken, vragen niet veel ruimte en bieden razendsnel een oogst van topkwaliteit. Bekijk hieronder onze top 5.

Misty GorillaMisty Gorilla

Zoek je een intense high? Probeer dan Misty Gorilla. Deze krachtpatser is ontstaan uit de legendarische soorten Diesel, Chem's Sis en Sour Dubb. Dankzij de combinatie van deze geweldige genen is een sativa-dominante soort ontstaan met maar liefst 27% THC die zich gemakkelijk laat kweken.

Misty Gorilla slaat keihard en razendsnel in. Al na enkele trekjes voel je een stimulerende sativa-achtige high door je centrale zenuwstelsel suizen. Rook een joint met deze toppen voordat je muziek gaat schrijven of een wandeling gaat maken om je geest in de juiste toestand te brengen. De dichte, harsrijke toppen van Misty Gorilla zijn daarbij prachtig om te zien. Ze trakteert je namelijk op groene, gele en bruine tinten. Haar sprankelende trichomen stralen bovendien een heerlijk terpenenprofiel uit, dat zich kenmerkt door de aroma's van aarde en dennen.

Deze soort behoudt binnen een gemiddelde hoogte van ongeveer 90-160cm. Ze produceert daarbij een indrukwekkende opbrengst: tot wel 550g/m² in een bloeitijd van slechts 55 dagen. Buiten krijg je iets grotere planten, van ongeveer 170cm. Je oogst hierbij zo'n 500-600g/plant.

Critical XXLCritical XXL

Haar naam suggereert het al, maar Critical XXL is niet gierig als het gaat om het ontwikkelen van prachtige toppen. Deze indica-dominante dame staat fier overeind. Ze ontwikkelt daarbij een groot, uitgebreid bladerdak, waar een serieus indrukwekkende opbrengst uit voortkomt. Buiten het gewicht en volume om, bevat Critical XXL ook veel THC (19%) en biedt ze een diep ontspannende, psychotrope ervaring.

Critical XXL stamt af van de indica's Afghan en Skunk. Onze breeders hebben met deze genen een consistent groot en productief fenotype ontwikkeld. Ze trakteert je daarbij op grote, vette toppen die een zoete, pittige mix van terpenen uitstralen. In een vaporizer is dit een ware traktatie.

Critical XXL bereikt binnen een hoogte van zo'n 150cm. Met low-stress training kun je haar echter op ongeveer 80cm houden. Na een relatief korte bloeitijd van vijftig dagen verwent ze je met een buit van soms wel 650g/m². Buiten krijg je veel grotere planten, die wel 230cm hoog kunnen worden. De bijbehorende oogst is uiteraard ook verbluffend. Reken op zo'n 600–750g/plant.

Jack the Ripper AutofloweringJack the Ripper Autoflowering

Geloof ons als we zeggen dat je nog nooit zulke groene toppen hebt gezien. Jack the Ripper Autoflowering ontwikkelt bijna fluorescerende wiettoppen. Deze zijn gedecoreerd met een dikke laag glinsterende trichomen en donkeroranje stampers. Als je deze toppen tevoorschijn tovert tijdens een rooksessie staan al je vrienden versteld. Met deze prachtige soort behaal je bovendien razendsnel goede resultaten. Ook is ze goed bestand tegen plagen en ziektes, waardoor het kweken heel gemakkelijk is.

Jack the Ripper Autoflowering is ontstaan uit Jack Herer en Cannabis ruderalis. Deze sativa-dominante soort ontwikkelt 17% THC, wat best een indrukwekkend percentage is voor een autoflower. Ze voldoet ook aan andere belangrijke eisen. Zo bereikt deze handige, discrete plant zowel binnen als buiten een maximale hoogte van 90cm. Met LST kun je dit tot 60cm beperken.

Je kunt Jack the Ripper Autoflowering zonder zorgen kweken, ongeacht de ruimte die je hebt. Ze floreert in kleine kweektenten, maar ook in de buitenlucht, bijvoorbeeld in een guerrillakweek. Ondanks haar kleine formaat, produceert ze een indrukwekkende oogst in slechts 60-70 dagen vanaf de ontkieming. Verwacht 300–350g/m² als je binnen kweekt en 75-130g/plant onder het zonnetje.

Little Dwarf Auto Little Dwarf Autoflowering

Little Dwarf Autoflowering is een ware koningin als het gaat om discretie. Ze biedt daarbij de perfecte oplossing voor beginnende kwekers die een goede kweeklocatie zoeken. Deze miniatuursoort floreert namelijk in omgebouwde keukenkastjes, computertorens, 5-liter emmers en zelfs in het bos. Ze vermindert de pakkans enorm, terwijl ze nog steeds een fatsoenlijke hoeveelheid toppen produceert.

Om deze kleine schoonheid te creëren, hebben onze vaardige breeders Skunk met een kleine ruderalis gekruist. De resulterende Little Dwarf Autoflowering is snel, klein en sativa-dominant. Haar compacte toppen ontwikkelen 14% THC, wat tot een milde, maar stimulerende ervaring leidt. Deze is ideaal voor een wake 'n bake. Sterke smaken van zoetigheid en kruiden vergezellen de creatieve en melige high.

Binnen bereikt deze soort een hoogte van 40-70cm en trakteert ze je op 200-250g/m². Zodra de zaden zijn ontkiemd, hoef je slechts 55-65 dagen te wachten totdat de toppen klaar zijn voor de oogst. Als je buiten kweekt, verwacht dan een opbrengst van 40-80g/plant.

Power KushPower Kush

Het kweken van fotoperiodieke wiet kan niet gemakkelijker met deze soort. Power Kush kan prima omgaan met wat verwaarlozing. Bovendien floreert ze in diverse omgevingen en is ze goed bestand tegen ziektes en plagen.

Power Kush is ontstaan uit een kruising tussen twee geweldige cannabisplanten: Critical en OG Kush. Ze heeft daarbij de beste eigenschappen van deze legendarische ouders meegekregen. Deze indica-dominante plant ontwikkelt 20% THC en verwent je met een diepe, lichamelijke high die de spieren verzacht en de geest ontspant. Rook deze zoete, kruidige toppen aan het eind van een lange dag om je hoofd leeg te maken.

Binnen produceren de planten een goede opbrengst van 475–525g/m². De bloeitijd is daarbij ontzettend kort, namelijk vijftig dagen. Deze soort reageert ook goed op ScrOG, waarbij je met meerdere planten uitmuntende oogsten kunt behalen, zelfs in kleine ruimtes. Buiten overleven de planten bijna overal. Plant daarbij ook gezelschapsplanten, zoals basilicum en dille, om ongedierte te verdrijven en gunstige insecten aan te trekken. Eind september behaal je een fatsoenlijke oogst die op kan lopen tot wel 600g/plant.