Hoe kies je een vaporizer die bij je past?

Published :
Categories : Andere onderwerpen

Hoe kies je een vaporizer die bij je past?

Tafelmodelletje of portable? Toppen of extracten? Conductie of convectie? De juiste vaporizer uitkiezen is soms een ingewikkelde zaak. Dit gidsje vereenvoudigt je speurtocht.

Dankzij moderne innovaties in de cannabisindustrie, zijn er een hoop producten op de markt gebracht als het gaat om vaporizers. Met deze technische wondertjes genieten gebruikers van een zuivere hijs damp, vol terpenen en vrij van kankerverwekkende verbrandingsresten. De eerste vaporizers waren primitieve en onelegante producten. Die dagen liggen echter achter ons en je kunt nu kiezen uit gestroomlijnde en futuristische ontwerpen. Het uitkiezen van een geschikte vaporizer is soms nogal overweldigend, vanwege het gevarieerde aanbod. Bovendien zijn sommige modellen voorzien van bepaalde functies, speciaal voor specifieke wensen van de eindgebruiker. Met dit gidsje is het makkelijker een geschikt model voor jezelf uit te kiezen.

BEPAAL HET BEDRAG DAT JE UIT WILT GEVEN

Als je onbekend bent met vaporizers en je er eens eentje wilt proberen, kies dan voor een wegwerp-vaporizer. Deze exemplaren zijn niet al te duur. Als veteraan die een hoogwaardig model wil aanschaffen, moet je echter eerder een driecijferig bedrag spenderen. Mensen die over genoeg flappen beschikken, hebben keuze uit diverse hoogwaardige apparaten. Voordat je gaat rondneuzen, zou je moeten bedenken waarom je een dergelijke investering doet en stel je een realistisch budget vast.

JE EERSTE VAPORIZER? PROBEER WEGWERPPRODUCTEN

Als je het geld er wel voor hebt, maar de ervaring ontbreekt voor een permanente aanschaf, is het soms verstandig voor goedkoop te gaan en een wegwerppatroon kopen. Deze producten zijn verkrijgbaar met verschillende strains en concentraties en bevatten ofwel een halve of een hele gram. Als je benieuwd bent naar vapen of er al bekend mee bent en niet teveel wilt uitgeven, probeer dan een wegwerpproduct.

WELKE CANNABISPRODUCTEN WIL JE GAAN GEBRUIKEN?

Dat is een belangrijke vraag voordat je overgaat tot de aanschaf van een vaporizer. Sommige wietliefhebbers houden van ouderwetse toppen, maar anderen hebben een voorkeur voor de kracht van olie, wax en andere extracten. Voordat je een vaporizer koopt, zou je moeten beslissen welk cannabisproduct je ermee wilt gebruiken. Er zijn vaporizers die alleen geschikt zijn voor concentraten, terwijl andere uitsluitend werken met toppen. Als je niet kunt kiezen tussen die twee, is het altijd nog mogelijk voor een multifunctionele vaporizer te gaan. Die modellen zijn voor beide geschikt. Zorg er wel voor dat de vaporizer die je uitkiest, ook werkelijk bedoeld is voor je favoriete product, voordat je iets koopt.

Cannabis Vaporizer

CONVECTIE VERSUS CONDUCTIE: WAT IS BETER?

Afhankelijk van het model, werken vaporizers ofwel door conductie of convectie. Deze termen ken je misschien nog wel van de scheikundeles. Zo niet; we leggen het uit voor je. Bij conductie bestaat er contact tussen het verhittingselement en de toppen of het extract. Dat genereert een snelle verhittingstijd en deze modellen zijn doorgaans goedkoper. Dit directe contact zorgt soms echter voor verbranding en dat willen vapers juist vaak voorkomen.

Convectievaporizers werken met het principe dat hete lucht opstijgt. De wiet of het extract bevindt zich boven het verhittingselement. Er is echter geen sprake van direct contact; de hete lucht gaat door het materiaal en verhit iets minder agressief. Dat vermindert het risico op verbranding. Bovendien genereert het een aangenaam smakende damp. Hier hangt echter wel een prijskaartje aan. Convectievaporizers zijn doorgaans duurder en de verhittingstijd voor gebruik is ook langer.

TAFELMODEL OF PORTABLE?

Zit je graag thuis te vapen terwijl je spelletjes speelt of werk verzet? Of wil je een vaporizer gebruiken tijdens het wandelen of winkelen? Als dat laatste je aanspreekt, kies dan voor een portable vaporizer. Ben je meer een huismus, ga dan voor een tafelmodel.

Portable vaporizers zijn er in verschillende vormen en maten. Doorgaans zien ze er echter uit als een pen. Ze wegen weinig, zijn discreet en bijna overal te gebruiken zonder dat iemand het opmerkt. Er zijn vape-pennen te koop die zowel geschikt zijn voor toppen als extracten of juist alleen voor een van beide. De Storm en Pax 3 zijn twee discrete portable vaporizers.

Andere portable vaporizers zijn een stuk ruiger, groter en minder discreet. Sommige ervan zijn geschikter voor een draagtas en passen niet in je zak. Ze bieden echter wel voordelen. De verbrandingskamer is bijvoorbeeld groter, waardoor er meer wiet of extract in past. Er zijn ook verschillende modellen met een ledscherm, waarmee de temperatuur in te stellen is. De Crafty van Storz & Bickel is een goed voorbeeld van een robuuste portable vaporizer. Er past een grote hoeveelheid wiet in en dankzij de afgeronde zijkanten ligt hij prettig in de hand en is hij makkelijk te bedienen. Dit model heeft een inklapbaar mondstuk, zodat hij tijdens het meenemen compacter is.

Mensen die liever knusjes thuis high worden, kiezen vaak voor een tafelmodel. Deze apparaten zijn aanzienlijk groter en dat impliceert een hogere materiaalcapaciteit. Nog een voordeel is dat je ze alleen maar in de contactdoos hoeft te steken om ze te laten werken; je hoeft ze niet op te laden. Deze modellen zijn niet echt discreet, in tegenstelling tot portable exemplaren. Maar ze zijn dan ook voor thuisgebruik ontworpen. Met de Volcano Digit kun je bijvoorbeeld grote dampzakken vullen om met vrienden te delen. Dat doet het altijd goed op feestjes.

Vaporizers

DOE JE HUISWERK

Je doet er verstandig aan producten en fabrikanten eerst even te checken, zodat je weet wat je mag verwachten. Lees zoveel mogelijk reviews over het product als mogelijk is. Daaruit blijkt vaak al of je met een betrouwbaar en vakkundig bedrijf te maken hebt met een goede klantenservice of met een louche handelaar die je snel van je centjes afhelpt.

Betrouwbare bedrijven geven antwoord op al je vragen, geven je een garantiebewijs en repareren ondeugdelijke apparatuur. Ook bieden ze superieure producten aan van roestvrijstaal, keramiek en glas. Kijk uit voor bedrijven die slechte reviews ontvangen, die je laten barsten en goedkope plastic troep verkopen waarmee je je gezondheid op het spel zet.