Hoe Kweek Je Paarse Cannabis?

Published :
Categories : Strain informatie

Hoe Kweek Je Paarse Cannabis?

Als je het leuk vindt om cannabis te kweken, vind je het misschien ook interessant om fantastische paarse wiet te telen. Daarmee maak je zeker indruk op je vrienden en laat je zien wat je in huis hebt. Wij vertellen je alles wat je zou moeten weten over het kweken van paarse marihuana!

Als je cannabisliefhebbers vraagt wat volgens hen ‘goede wiet’ is, dan noemen ze waarschijnlijk als eerste het effect. Dat is tenslotte de reden waarom de meesten van ons cannabis roken, toch? Ze zeggen misschien ook dat het belangrijk is dat een soort sterk is en dat ze lekker smaakt. En hoewel veel cannabisrokers denken dat het uiterlijk van wiet er niet toe doet, zijn anderen het daar totaal mee oneens.

Voor sommige cannabistelers is het kweken van prachtige paarse marihuana gewoon leuk om te doen. Soms wil je eens iets anders proberen of een uitdaging aangaan. Anderen kweken paarse wiet om hun kweekvaardigheden te tonen aan hun marihuanavrienden. Wiet met een aansprekende kleur trekt inderdaad de aandacht in je kweekruimte. En het is nog leuker als je het aan je vrienden laat zien! Denk eens na: welke wiet willen mensen echt graag eens proberen? Cannabis die eruitziet zoals elke andere wietplant of je prachtige paarse toppen? Die vraag is niet moeilijk te beantwoorden, toch?

In dit artikel leer je hoe je paarse wiet kweekt. We leggen ook uit waarom en hoe cannabis paars kleurt. Daarnaast beantwoorden we de vraag of de kleur van invloed is op de kwaliteit van je wiet. Lees dus gauw verder!

Cánabis púrpura

NIET ALLE PAARSE MARIHUANA IS HETZELFDE

Het kweken van cannabis is niet iets wat sinds kort populair is. Mensen hebben letterlijk al vanaf de oudheid wiet gekweekt (en ervan genoten). We genieten dus al lange tijd van het kweken van deze fantastische plant. Daarbij hebben velen geprobeerd hun planten extra bijzonder te maken. Niet alle pogingen zijn echter veilig en gezond geweest. Zo hebben sommigen zelfs kleurstof bij hun planten gedaan voor extra opvallende toppen.

Andere methoden om het uiterlijk van cannabisplanten te beïnvloeden, zijn al niet veel beter. Kwekers hebben het bijvoorbeeld geprobeerd met chemische stoffen of door planten te verstikken. Door de plant zuurstof te ontzeggen, zou ze van tint veranderen. Met deze methoden lukt het misschien om paarse wiet te produceren, maar de kwaliteit van het eindproduct is erg laag. En wie kiest er nou voor om mogelijk schadelijke chemicaliën in te ademen tijdens het roken? En dat alleen omdat de toppen er een beetje anders dan normaal uitzien?

We gaan het niet hebben over deze schimmige methoden waarmee je ‘prachtige’ wiet produceert die vreselijk smaakt. Wij willen paarse cannabis kweken en het op de juiste manier doen! Voordat we uitleggen hoe, eerst even wat je zou moeten weten over paarse wiet.

IS PAARSE MARIHUANA BETER DAN GROENE?

Laten we voor eens en voor altijd duidelijk zijn. Als een verkoper van paarse wiet beweert dat het krachtiger is en beter dan normale cannabis, dan liegt hij of weet hij niet veel over kweken. Dus als je de volgende keer bij een coffeeshop komt, let dan goed op als je vraagt naar waarom paarse marihuana zoveel duurder is. In werkelijkheid is het soms juist veel minder krachtig dan dezelfde soort in het groen. We leggen uit waarom dat zo is.

WAAROM PLANTEN GROEN ZIJN

De meeste planten gebruiken het pigment chlorofyl om licht om te zetten in energie voor de groei. Maar ze hebben niet echt een bestemming voor de groene golflengte in het lichtspectrum. Chlorofyl is groen omdat het alle kleuren absorbeert. Maar het reflecteert het nutteloze groen. Daarom hebben de (meeste) planten een groene kleur.

Maar het groene chlorofyl is niet het enige pigment dat planten gebruiken om zonlicht om te zetten in energie. Er is nog een ander soort, het zogenaamde anthocyaan. En je raadt het al, dat is een paars pigment.

Het interessante is dat het paarse deel van het lichtspectrum het meeste energie bevat. Is je plant om wat voor reden dan ook (waar we straks op ingaan) paars? Dan reflecteert ze dit hoogenergetische licht in plaats van het te gebruiken. Dat betekent dat ze het licht niet volledig en optimaal gebruikt. Ook houdt het in dat je cannabisplant niet tot haar maximale potentieel uitgroeit. Daardoor is ze uiteindelijk mogelijk minder krachtig.

NIET ALLE PAARSE CANNABIS STRAINS ZIJN GELIJK

Maar je kunt ook niet zeggen dat alle paarse cannabisstrains minder sterk zijn dan groene varianten. Sommige paarse soorten, zoals Grandaddy Purple of Purple Kush, zijn zodanig geteeld dat ze veel cannabinoïden bevatten. Daardoor zijn ze ontzettend krachtig, ondanks hun tint. Met andere woorden, de kracht is zeer afhankelijk van de genetica.

Purple buds

HOE KWEEK JE PAARSE WIET?

Nu wordt het interessant! Als je paarse wiet wilt kweken, dan is dat op twee manieren te doen. Kweek een speciale soort, zoals Purple Kush, die van zichzelf paars kleurt of kies ervoor normale wiet, die gewoonlijk groen is, paars te laten kleuren. Wij leggen uit hoe je reguliere cannabisstrains verandert in paarse cannabis.

VOORBEREIDING VOOR JE PAARSE CANNABISTEELT

Als je paarse planten wilt produceren, hoef je niet meteen vanaf het begin iets speciaals te doen. Ga net als anders van start met zaden of stekjes. Doe de zaadjes in een zaaipot of in de pot waarin je ze wilt laten staan. Laat je planten zoals gewoonlijk ontkiemen en groeien. De paarse magie komt er later bij, op het moment dat je cannabisplanten beginnen te bloeien.

KOUDERE NACHTEN VOOR PAARSE WIET

Als je planten volwassen zijn en de eerste tekenen van bloei vertonen, begint het proces om ze te veranderen in paarse schoonheden. Het komt er vooral op neer dat je een simpele truc doet: je verlaagt de nachttemperatuur bij je bloeiende plant. Cannabisplanten kleuren namelijk paars door kille nachten! In de regel worden je planten paars als het verschil tussen de dag- en nachttemperatuur rond de 15°C of meer ligt. Let echter op dat de temperatuur niet te laag is, omdat je daardoor het rijpingsproces belemmert.

Het mechanisme dat ervoor zorgt dat je cannabisplanten paars kleuren, is hetzelfde waardoor de bomen in de herfst van kleur veranderen. Een meer wetenschappelijke uitleg is dat de lagere temperaturen ertoe leiden dat de planten minder chlorofyl produceren. Ze maken echter meer paarse (of rood- of bruinachtige) anthocyanen aan.

EEN GOEDE MANIER OM PAARSE CANNABIS TE KWEKEN

Het lukt misschien niet altijd de nachttemperatuur zodanig te verlagen voor je planten dat ze paars kleuren. Vaak begin je buiten laat in de lente met kweken en ga je door in de zomer. Maar dan zijn de nachten gewoon niet koud genoeg om ervoor te zorgen dat je planten paars kleuren. Ze zijn aan het begin van de herfst klaar, voordat de nachten kil worden.

Als je binnen kweekt in een tent, dan is het mogelijk in de herfst fotoperiode strains te kweken. Je bent dan namelijk in staat de vegetatieve en bloeifase van je planten te controleren door je lichtcyclus te veranderen. Als je de kweek goed timet, dan is de nachttemperatuur laag genoeg om je cannabis paars te kleuren. Wordt het in je tent of kweekruimte ‘s nachts echter niet koud genoeg, verlaag dan de temperatuur met airconditioning. Maar wat als je paarse wiet buiten wilt kweken?

TIPS VOOR SCHITTERENDE PAARSE BUITENOOGSTEN

Het is met een fotoperiode soort niet mogelijk buiten te beginnen als het herfst of winter is. Niet per se vanwege de lagere temperaturen (ervan uitgaande dat het niet te koud is). Maar vooral vanwege de kortere dagen, waardoor de groeifase van je planten in de war raakt.

Kies ervoor om je planten binnen te laten groeien en ze buiten te zetten als ze een behoorlijke hoogte hebben. Dan bloeien ze aan het eind van de herfst of het begin van de winter als de dagen korter zijn. Nogmaals, daarbij gaan we ervan uit dat het niet te koud is en niet gaat vriezen.

Cultivo exterior de Cannabis Púrpura

AUTOFLOWERS VOOR PRACHTIGE PAARSE “WINTERWIET”

In sommige klimaten, zoals dat van Zuid-Europa, is het zelfs mogelijk ’s winters buiten te kweken. De temperaturen zijn overdag warm en de nachten zijn wat kil, maar er is geen risico op vorst. Perfect voor het kweken van paarse marihuana!

Om een leuke voorraad prachtige paarse toppen buiten te kweken, kun je kiezen voor autoflowering strains. Autoflowers zijn geweldig voor deze tijd van het jaar (herfst, winter, vroege lente). De hoeveelheid daglicht is dan te weinig voor het kweken en in bloei brengen van fotoperiode cannabisplanten. Autoflowers zijn “tussen de seizoenen door” te planten, zodat je prachtige paarse winterwiet kweekt en oogst. Aan het eind van de lente kweek je vervolgens, zoals gewoonlijk, weer fotoperiode cannabisstrains.

HOE JE PAARSE MARIHUANA KWEEKT—CONCLUSIE

Of je nu strains kweekt die van zichzelf paars kleuren of 'normale' cannabisplanten transformeert naar paarse schoonheden; het kweken van paarse marihuana is heel interessant en ook nog leuk om te doen. Laat aan de hand van deze leidraad je kweekvaardigheden zien en maak met prachtige toppen indruk op je vrienden!