Product successfully added to your shopping cart.

GrowingEr zijn 7 producten.

Voor het kweken van cannabis hoef je over het algemeen geen raketgeleerde te zijn, maar het is een simpel gegeven dat topklasse toppen niet zomaar uit zichzelf groeien.

Om het maximale uit je kweek te halen, een grote opbrengst tegemoet te kunnen zien en je kweekproblemen onder de duim te houden, kun je nu gebruik maken van onze kweekproducten die je helpen je kweekpogingen te doen slagen.

Bij Zambeza Seeds bieden we een hele reeks bruikbare kweekproducten zodat jij je kostbare gewassen blij en gezond kunt houden vanaf het moment dat zaadje geplant wordt. Met ons assortiment cannabis-supplementen en de kweekhulpjes dat je hier bij Zambeza kunt vinden zie je je planten weelderig groeien, en ze zullen je graag binnen korte tijd belonen met fantastische eersteklas toppen.
 

Zambeza's hulpmiddelen voor alle kwekers: Stimuleer je planten.

Het kweken van cannabis kan worden versimpeld tot het oude Acme gezegde: "Just add water", maar hiermee wordt de beste kwaliteit of een probleemloos kweekproject niet gegarandeerd. Zambeza heeft een aantal hulpmiddelen voor zowel beginnende als gevorderde kwekers.

DE SEEDKIT

Elke cannabisplant begint als zaadje. Dit zaadje moet worden ontkiemd om uit te groeien tot een zaailing. Om jou te helpen die ideale omstandigheden voor ontkieming te bereiken, bieden we de Zambeza Seedkit aan. Deze kit bevat de Zambeza Supermix, een speciale aardemix, die alleen hoeft te worden geweekt in lauwwarm water. Hierna laat je het overtollige water weglopen, waarna de kit klaar is voor gebruik. Nadat je de aarde hebt geweekt, prik je kleine gaatjes, ongeveer 5-10mm diep in de Zambeza Seedkit. Nu kan je een zaadje in elk potje planten. Na 5 tot 7 dagen zullen de zaadjes hun kopjes opsteken. Ga niet ongeduldig de zaadjes opgraven, want je zal de zaailingen beschadigen en het kiemproces geen goed doen.

THE PROPAGATOR

Voor nog meer controle over de omstandigheden voor ontkieming, kan de Micro Propagator worden ingezet. Een meer stabiele temperatuur en luchtvochtigheid verhogen de kans op ontkieming van je cannabis zaden. De Micro Propagator is uitgerust met een thermometer strip om jou te helpen de temperatuur te beheersen. De LED-verlichting blijft veel koeler dan standaard verlichting en hierdoor krijgen je zaailingen het niet te warm of te koud. Ook is een zak perliet inbegrepen om de luchtvochtigheid in de Micro Propagator constant te houden. Leg een laag perliet op de bodem van de Micro Propagator en mix dit met ongeveer 25ml water voor de beste resultaten; de perliet zal vochtig blijven en de luchtvochtigheid op peil houden. Er is zelfs een optie om de Zambeza Seedkit en de Micro Propagator in een keer te bestellen; kies in dit geval de Micro Propagator Plus optie, omdat deze beiden bevat.

HET TOEVOEGEN VAN VOEDINGSSTOFFEN

Het ontkiemen van je zaden is slechts de start van je project en misschien is dit wel het gemakkelijkste deel. Nadat de zaden zijn opgekomen, hebben de zaailingen licht en water nodig om te kunnen groeien. Voor nog betere resultaten, voegen de meeste kwekers aanvullende voedingsstoffen toe om de prestaties van hun planten te verbeteren. Er zijn verschillende manieren om je planten van voeding te voorzien, maar bij Zambeza hebben we gekozen voor Vertafort Pellets.

VERTAFORT PELLETS

De standaard Vertafort voldoet aan alle voedingsbehoeften voor je planten tijdens de eerste 10 tot 12 weken. Zorg ervoor dat je 50 tot 100 gram Vertafort Pellets toevoegt aan je groeimedium en houd jonge cannabisplanten goed gehydrateerd. De Vertafort Pellets zijn meer een allround meststof. Deze meststof kan van zaad tot oogst worden gebruikt, al raden we aan tenminste twee weken voor de oogst te stoppen met het gebruik van voedingsstoffen. Hierdoor kan je de planten spoelen zodat er geen voedingsstoffen achterblijven in de toppen die de smaak zouden kunnen beïnvloeden.

DE GROEIFASE

Alle cannabisplanten gaan door een vegetatieve fase en een bloeiperiode en er zijn specifieke tabletten met voedingsstoffen om aan de verschillende behoeften in deze perioden te voldoen. Wanneer jonge planten groot genoeg zijn om over te gaan naar de vegetatieve fase, kan je beginnen met het toevoegen van de Vertafort Growth Booster Tablet aan je water en dit aan je planten geven. Een tablet weegt ongeveer 3 gram, wat genoeg zou moeten zijn om 3 tot 5 liter water van voedingsstoffen te voorzien. Deze mix van water en voeding kan een week lang worden bewaard en gebruikt, waarna een nieuwe mix moet worden gemaakt. De Vertafort Growth Booster Tablet helpt je planten om sneller en groter te groeien en stimuleert de wortelontwikkeling. Hoe beter het wortelsysteem kan ontwikkelen, hoe meer voedingsstoffen de cannabisplant kan opnemen en verwerken, voordat de plant verbranding oploopt door voedingsstoffen. Ook zullen sterkere wortels en gezonde bladeren de uiteindelijke hoeveelheid en kwaliteit van je oogst enorm verbeteren.

DE BLOEIPERIODE

Wanneer je cannabisplanten hun volwassen formaat hebben bereikt en de pre-bloeiperiode hebben doorgemaakt, is het tijd de fotoperiode (het aantal lichturen dat planten dagelijks ontvangen) over te schakelen naar 12 uur licht en 12 uur duisternis om de bloei op te wekken. De planten zullen dan toppen produceren, die je natuurlijk uiteindelijk gaat oogsten. Blijf de Vertafort Growth Booster Tablet gebruiken in je water tot je daadwerkelijk toppen ziet ontwikkelen. Voor de bloeiperiode bestaat er ook een specifieke voedingsoplossing: De Vertafort Bloom Booster Tablet. Deze tablet ondersteunt je cannabisplanten bij de ontwikkeling van meer en grotere toppen, door ze te voorzien van essentiële voedingsstoffen. Je planten hebben namelijk andere voedingsstoffen nodig dan in de vegetatieve fase. Een Vertafort Bloom Booster Tablet weegt ongeveer 5 gram en deze kan worden opgelost in 5 tot 8 liter gewoon water. De oplossing kan ongeveer 10 dagen worden bewaard en gebruikt. Na 10 dagen moet een nieuwe mix worden gemaakt met een Vertafort Bloom Booster Tablet en standaard water, om te verzekeren dat je planten alle benodigde voedingsstoffen blijven ontvangen.

HET VERTAFORT MIX PACK

En dan is er nog het Vertafort Tablets Mix Pack, waarin beide voedingstabletten worden gecombineerd in een pakketje voor gebruiksgemak. Deze is verkrijgbaar in twee versies: er is de driedelige versie, die twee Vertafort Bloom Tabletten bevat en een Vertafort Growth Tablet, maar er is ook een vijfdelige versie, die twee Vertafort Growth Tabletten bevat en drie Vertafort Bloom Tabletten. Onthoud echter wel dat een overdosis voedingsstoffen bij cannabisplanten schadelijk is voor je oogst, dus geef je planten alleen wat ze nodig hebben.