Product successfully added to your shopping cart.

Zambeza Seedkit

Zambeza Seedkit
Geef je schatjes de best mogelijke start met deze eenvoudig te gebruiken kiempotjes: Los de Zambeza Supermix (inbegrepen) op in een liter water en week de kleine, individuele potten hierin. Giet overtollige vloeistof af en plant een enkel zaadje in elk gaatje, op een diepte van 5-10mm.

Product status: Out of stock

 4.00/5 (1)
€ 6.50 incl. Btw

ZSK001

Zambeza Seedkit: De eenvoudige manier om je hoogwaardige zaden te ontkiemen.


Je zaailingen zullen in een dag of 5 hun kopjes opsteken, waarna ze kunnen worden verpot in een grotere pot of in je kweekbed. Je kan de pot laten zitten. We raden in feite aan dat je dit doet, omdat je de jonge, kwetsbare wortels kan beschadigen als je de pot verwijdert.

Inbegrepen in de Zambeza Seedkit:

Zambeza Supermix
Zambeza Seedkit

Overige benodigdheden:

Cannabis Zaden
Water en maatbeker
Perliet of een soortgelijk product
Propagator Pro
Schroevendraaier of ander gereedschap om gaatjes te prikken
IJzerdraadje, plakband of tie-wrap om de diepte van de gaatjes te markeren

Werkwijze:

Om te beginnen, heb je een liter water nodig op een temperatuur van ongeveer 25 graden. Nu kan je de producten toevoegen zoals je gewend bent. Volg de instructies op het label van de Zambeza Supermix om de potten te bewateren.
Zet de potten op een laag perliet in de propagator.

Nu bewater je de laag perliet en de potten met het bereide mengsel. Het is belangrijk om te controleren dat de laag perliet een klein waterreservoir bevat die zich niet te dicht op het oppervlak bevindt. Anders kunnen de potten veel water absorberen, wat schadelijk kan zijn voor de zaailing.

Zambeza Supermix wordt gebruikt om de beste balans te creëren tussen lucht en water in de pot. Door de laag perliet vochtig genoeg te houden, zal de pot ook vochtig blijven. Dit gebeurt omdat de pot de vloeistof absorbeert uit de laag perliet. Daarnaast helpt het bij het in stand houden van een hoge luchtvochtigheid in de propagator. Controleer af en toe de potten om te verzekeren dat het vochtniveau in de perliet hoog genoeg is.

In elke pot moet een gaatje worden geprikt met een diepte van 5-10mm. Een nuttig instrument kan worden gemaakt door een schroevendraaier te markeren op de juiste afstand met een stukje plakband of tie-wrap. De volgende stap draait om het doorboren van de pot tot de marker in contact komt met het oppervlak. Elk gaatje moet precies diep genoeg zijn.

We komen nu bij de laatste stap: Het toevoegen van een cannabis zaadje aan elke pot. Om te verzekeren dat de zaden op de juiste diepte worden geplant, kunnen we hetzelfde gereedschap gebruiken als bij het prikken van het gaatje. Het maakt niet uit hoe je het zaadje plaatst, omdat de zaailing zich naar de oppervlakte zal werken, terwijl de wortels zich richting de bodem vormen. Het is aan te raden slechts een zaadje per pot te planten. Het is anders niet mogelijk de zaailingen te verpotten naar andere bakken.

De meeste cannabis zaden hebben ongeveer een week nodig om te ontkiemen. We raden je sterk aan geduldig af te wachten en niet de potten open te maken om erin te kijken. Na een paar dagen tot een week zal de wortel ontwikkelen, waarna de zaailing zal verschijnen. Probeer de peul van het zaadje niet zelf eraf te peuteren; dit valt er vanzelf af. Als je de zaadpeul handmatig verwijdert, zal je de eerste bladeren van de zaailing beschadigen en die zijn nodig om de plant van voedsel te voorzien.

Veel plezier met ontkiemen!

   
  By on 15/Jun/2018 :
  (4)

  Title : Ottimo
  Comment : Ottimo prodotto, ben confezionato e molto chiaro nelle spiegazioni.


  You can't post a review because you are not logged as a customer

  Log in / sign up