Top 10 gemaakte fouten bij het kweken van cannabis en hoe ze te voorkomen

Published :
Categories : Top 10

Top 10 gemaakte fouten bij het kweken van cannabis en hoe ze te voorkomen

De beste dingen in het leven zijn gratis. Maar dat geldt alleen als je zelf kweekt. Om een rijkelijke oogst binnen te halen, zorg je ervoor dat je de 10 meest voorkomende fouten bij het kweken vermijdt.

In het begin kan het kweken van cannabis een lastige klus zijn. Omringd door pH waardes, mestschema's, verlichting en bodemkwaliteit, is het gemakkelijk de basis te vergeten. In feite is het kweken van cannabis geen hersenchirurgie. Het is zeker een vaardigheid die beter wordt met de jaren, maar zodra je de meest gemaakte fouten vermijdt, kunnen je planten welig tieren.

Hier is de Top 10 meest gemaakte fouten tijdens het kweken van cannabis en hoe ze te voorkomen:

10. Teveel praten

Serieus, hou je mond. Hoe meer mensen weten over je plantjes, hoe makkelijker je tegen problemen aanloopt met buren, of erger: Oom agent. Bedenk dus goed met wie je je geheim deelt. Je mondje houden wordt nog moeilijker wanneer je groene dames zich ontpoppen tot schitterende diva's en je je geluk wel van de daken kan schreeuwen.

9. De basis niet goed onder de knie hebben

Cannabis wordt niet zonder reden "weed" genoemd. Ze is een zeer weerbare plant die goed zal groeien, als aan de basis wordt voldaan. Maar met eenvoudige toegang tot informatie, web forums, boeken, websites, etc, is het gemakkelijk verdwaald te raken in gevorderde technieken en esoterische recepten. Voordat je je waagt aan snoeien, scrogging, klonen, enz, moet je ervoor zorgen dat je de basis weet: Temperatuur, licht, pH, luchtcirculatie en bodemkwaliteit.

8. Bezuinigen op de genetica

Als je 900 euro uitgeeft aan kweekapparatuur, moet je niet ineens gaan beknibbelen op de zaadjes. Gratis zaadjes zijn super, maar ze moeten niet de basis zijn van je tuin. Uitmuntende zaden zijn beter verkrijgbaar dan ooit tevoren en om geld te besparen, kan je altijd klonen gebruiken.
Zambeza Seeds cannabis zaden

7. Kleine potten gebruiken

Of je nu binnen of buiten kweekt, je planten hebben wortelruimte nodig om te kunnen groeien. Zodra de wortels zich niet meer kunnen ontwikkelen, zal de plant ook niet meer groeien en dus niet in staat zijn haar pracht te uiten. Het minimum is een pot van 10 liter, maar dat is aan de kleine kant. Gebruik 15-20 liter om ze genoeg ruimte te gunnen of, nog beter, plant ze direct in de aarde als je buiten teelt.

6. Niet planten en lanterfanten

Het kweken van cannabis is actief werk. Je planten zijn afhankelijk van jouw verzorging. Controleer je planten dagelijks en blijf ervoor zorgen dat de basis goed is: Licht, temperatuur en luchtcirculatie. Let op verwelkte of verkleurde bladeren, kijk onder de bladeren en zorg dat je tekorten of ongedierte vroeg aanpakt. Houd de kweekruimte schoon en luister naar de planten.

5. Teveel snoeien

Een beetje snoeien is gezond en kan een meer uitbundige groei opwekken, maar teveel kan je plant stress geven en haar zelfs doden. De plant is na het snoeien in shock en pauzeert haar vegetatieve groei een aantal dagen om te herstellen, waardoor de groeicyclus wordt verlengd. Beginners moeten slechts de onderste takken snoeien, die toch maar kleine toppen zullen produceren. Simpel toppen is ook niet moeilijk, maar tenzij je de basis onder de knie hebt en al een aantal keer eerder gekweekt hebt, kan je je maar beter niet bemoeien met trimmen, lollipopping en andere exotische vaardigheden. Snoei ook nooit tijdens de bloeifase omdat dit de plant kan verzwakken.
Marijuana planten

4. pH niet begrijpen

Een onjuiste pH is een van de voornaamste redenen voor voedingstekorten in je kweekruimte. Gebruik een pH testkit om de pH van je water en de pH van de wortelzone te meten. Controleer ook altijd de pH nadat je voedingsstoffen hebt toegevoegd en zorg ervoor dat je de pH aanpast naar het juiste niveau. Richt je op een pH waarde tussen de 5.8 en 6.5, omdat sommige voedingsstoffen beter worden geabsorbeerd op verschillende pH waarden. Als je een bemestings-kit gebruikt, zoals Biotaps, is het testen op pH niet nodig.

3. Teveel water geven

Teveel water is veel erger dan te weinig. Doorweekte aarde kan de wortels laten rotten en de plant doden. Aarde moet altijd licht vochtig zijn bij het aanraken. Gebruik goed drainerende aarde met perliet en potten met gaten in de bodem om een juiste bodemvochtigheid te bereiken.

2. Te vroeg oogsten

Zodra de toppen bedekt zijn met hars, moet je de verleiding te gaan oogsten nog even weerstaan. In de laatste twee weken rijpen de toppen nog en nemen ze enorm in gewicht toe, dus door te vroeg te oogsten zit je met een mindere kwaliteit en hoeveelheid. Om het juiste moment te vinden, gebruik je een kleine 100x microscoop om de trichomen (kleine druppels hars op de bloemen) te controleren. Voor het hoogste THC niveau, oogst je wanneer de meeste trichomen melkachtig van kleur zijn en slechts een paar amberkleurig.
Cannabis Trichomen

1. Overbemesting

Van alle fouten, staat overbemesting met stip op een en deze fout heeft vast en zeker de meeste planten gedood. Meer mest betekent niet meer toppen, het gaat hier om het vinden van de juiste hoeveelheid en een goede balans. Je kan altijd meer toevoegen, maar zodra je eenmaal teveel gegeven hebt, heb je een enorm probleem om het eruit te krijgen. Op het label van de fles staat de hoeveelheid die door fabrikanten wordt aangeraden. Dit is meer dan nodig, dus speel op veilig en gebruik slechts 50% van de aanbevolen hoeveelheid. Je kan altijd na een paar dagen nog een beetje bij geven.