Top 5 feminized wietsoorten voor koudere klimaten

Published :
Categories : Strain informatieTop 10

Top 5 feminized wietsoorten voor koudere klimaten

Buiten kweken in Noord-Europese klimaten kan een uitdaging betekenen, maar de daadwerkelijke soort heeft een enorme impact op je succes. Hier zijn 5 feminized soorten voor koudere klimaten.

De meeste cannabis soorten laten hun volledige potentieel zien als ze een heel seizoen worden blootgesteld aan veel direct zonlicht. Het is een veelvoorkomende misvatting dat alleen binnentuinen toppen van goede kwaliteit kunnen produceren en er zijn veel kwekers die altijd zonlicht zullen verkiezen boven kunstlicht, indien mogelijk. De energie van de zon in Centraal-Europa komt overeen met 1000W/m² en het grote voordeel is dat er geen enkele Watt verschijnt op je elektriciteitsrekening!

Wat buitenkweken in sommige delen van Europa meer uitdagend maakt, is niet direct een lage lichtintensiteit. De temperatuur geeft meer reden tot zorg, zeker aan het begin en tegen het einde van het seizoen. Koude temperaturen en een hoge luchtvochtigheid, veroorzaakt door langdurige regenval in de herfst, zullen een schimmelinfectie bijna garanderen, die soms een gehele oogst kan verwoesten. Er is een simpele en gemakkelijke manier om de risico's te verlagen: Het kiezen van een stabiele en stevige soort die vroeg kan worden geoogst. Hier is onze TOP 5 feminized soorten die jou helpen slagen in koudere klimaten.

NORTHERN LIGHTS XL

Northern Lights XL gefeiniseerde cannabis zadenNorthern Lights XL voltooit haar bloeiperiode aan het einde van september, wat vroeg is vergeleken met andere hoogproductieve Indica's. Deze vroege oogst verlaagt het risico op het blootstellen van volledig ontwikkelde toppen aan regen en een hoge luchtvochtigheid, waar kwekers in oktober vaak mee te maken krijgen. Zambeza's versie van Northern Lights wordt ongeveer 170-200cm hoog en levert 550-650pg per plant.

De genen voor deze krachtige Indica kwamen in 1985 naar Holland en werden gestabiliseerd door Neville Schoenmaker, oprichter van de eerste Nederlandse zadenbank. Ontelbare generaties planten werden door de jaren heen gekweekt, wat resulteerde in een stabiele, Indica-dominante hybride met een sterke Afghani invloed. Northern Lights XL staat ook bekend als soort met een milde geur en is daarom een goede keuze als buren dichtbij wonen.

POWER KUSH

Power Kush Gefeminiseerde Cannabis ZadenPower Kush is onze indica-dominante kruising van Critical en OG Kush. Ze heeft een korte bloeiperiode van 50 dagen en kan buiten in de eerste week van oktober worden geoogst. Critical, de gebruikte basisplant voor deze kruising, draagt bij met een mix van Skunk en Afghani genen die een positieve impact hebben op de kracht en ook de bloeiperiode extreem kort houden.

OG Kush, de kruising van ChemDawg, Pakistani Kush en Lemon Thai, voegt een mooi mengsel toe van smaken en kracht. Power Kush kan uitdagende buitenomstandigheden aan, blijft met 120-160cm relatief compact en levert tot 500-600g per plant. Ze is ideaal voor liefhebbers van narcotische Kush die betrouwbare Indica genen zoeken om buiten te kweken in koudere klimaten, met een hoog THC niveau van 20%.

VANILLA ICE

Vanilla Ice Gefeminiseerde Cannabis ZadenVanilla Ice is een van onze best presterende Indica's en werd gecreëerd door drie zeer stabiele soorten te kruisen: Skunk, Northern Lights en Afghani. Deze drie soorten hebben zeer goede resultaten laten zien in koudere klimaten, maar de combinatie van deze soorten is nog krachtiger en op zijn minst net zo geschikt om buiten te kweken. De bloeiperiode van Vanilla Ice bedraagt ongeveer 55 dagen en buitenkwekers kunnen meestal oogsten aan het eind van september of begin van oktober.

Planten zullen ongeveer 170-200cm hoog worden en buiten een opbrengst produceren tot wel 450-550g per plant. De naam "Vanilla Ice" suggereert al een fatsoenlijk niveau suikerachtige ijzigheid op de toppen aan het einde van de bloei en dit klopt helemaal. Vanilla Ice levert besuikerde toppen met overheerlijke smaken van verse vanille. Gourmet-soort!

CANDY CARAMELO FAST FLOWERING

Candy Caramelo Fast Flowering Gefeminiseerde Cannabis ZadenCandy Caramelo Fast Flowering is een stevige en compacte Indica met een ongelooflijk korte bloeiperiode van slechts 45 dagen. Buitenkwekers kunnen meestal eind september oogsten, waardoor het hoogst onwaarschijnlijk is dat er problemen met schimmel ontstaan. Wat deze soort geschikt maakt voor koudere klimaten, is haar uitmuntende genetische afkomst, bestaande uit Maple Leaf Indica, BlueBlack en White Rhino.

Al deze soorten zijn indica-dominant en combineren wat van de beste cannabis genen die bestaan. Maple Leaf Indica lijkt op een klassieke Hindu Kush soort, BlueBlack combineert Blueberry met Black Domina en White Rhino draagt bij met genen van White Widow en een US Indica. Grote oogsten buiten tot 500-600g per plant zijn niet ongebruikelijk.

WHITE CHEESE FAST FLOWERING

White Cheese Fast Flowering Gefeminiseerde Cannabis ZadenWhite Cheese Fast Flowering is een indica-dominante kruising van Skunk en Afghani genen en heeft een zeer korte bloeiperiode van 50 dagen. Wanneer onze fast flowering White Cheese buiten wordt gekweekt, kunnen planten meestal half tot eind september worden geoogst, afhankelijk van het aantal lichturen die de planten ontvangen in deze maand. Skunk werd in de jaren '70 voor het eerst ontdekt als ware kweekvariant in de VS.

Al snel kwam ze in Nederland terecht waar ze sindsdien op grote schaal gekweekt wordt. Het kruisen van Skunk met Afghani voegde meer Indica taaiheid toe, verkortte de bloeiperiode en creëerde een plant die tot 500-600g per plant produceert. White Cheese Fast Flowering wordt buiten 120-200cm hoog en is de laatste soort in onze Top 5 selectie voor koudere klimaten.

Het kweken van cannabis in een kouder klimaat kan een uitdaging zijn, maar het is dus absoluut niet onmogelijk. Als je een betrouwbare en stevige soort kiest die vroeg kan worden geoogst, zijn de kansen op slagen zeer hoog. Als je geen feminized soort vindt die bij je persoonlijke voorkeur past, kan je altijd nog overwegen onze autoflowering varianten te kweken in een kouder klimaat. Alle autoflowering soorten van Zambeza hebben een ongelooflijk snelle doorlooptijd en zijn niet afhankelijk van het aantal lichturen per dag. Kies een soort die je aanspreekt, hoop op een zomer van 2-3 maanden en geniet van je oogst.