Top 10 Cannabis Films

Published :
Categories : Top 10

Top 10 Cannabis Films

Sinds cannabis beroemd werd in de Verenigde Staten, heeft het generaties aangemoedigd, naast Hollywood blockbuster films. Cannabis is wijd verspreid.

Gezegd wordt dat meer dan 18 miljoen mensen het gebruikten in 2009. En dat zijn slechts degenen die het hebben toegegeven. Als cannabis niet zo veel voorkomend was, had Hollywood er geen films over gemaakt. Hieronder de top 10 van films die gewijd zijn aan of geïnspireerd door cannabis. 

1. Harold and Kumar Go to White Castle

Deze film is gebaseerd op een wild plan van twee vrienden die proberen hun honger naar White Castle te stillen. Als ze vertrekken op hun, met cannabis gevulde, reis op zoek naar hun verlangen, worden de twee afgeleid door een aantal bizarre personages, waaronder een een groep skateboardende boeven, een sleepauto chauffeur die het resultaat is van inteelt en zijn oversekste partner, irritante politieagenten en Neil Patrick Harris die allemaal de plannen vreselijk in de war schoppen. 

2. The Big Lebowski

Deze film is geproduceerd in 1998 en gebaseerd op een dikke, wiet rokende mislukkeling genaamd Jeff "The Dude" Lebowski, die al zijn tijd besteedt aan bowlen en high worden. Nadat Lebowski verward wordt met een miljonair met een identieke naam, wordt hij onderwerp van een hysterisch ontvoerings-avontuur. De stabiele stroom van uitzonderlijke camera standpunten in de film, de belachelijke besprekingen vanuit zijn sporadische groep personages, waaronder een Latino bowler met een haarnetje en prachtige lila schoenen en een sensuele artiest die gefixeerd is op het verhullen van haar naakte vorm in verf en zichzelf bespat naast een enorm canvas, maken dit een film die je gezien moet hebben.

3. Knocked Up

Knocked Up is gebaseerd op de gevolgen waar een stelletje mee te maken heeft na een beschonken avond die leidt tot een ongewenste zwangerschap. Wanneer de salarisverhoging van een zakenvrouw wordt gevierd met een avondje de beest uit hangen, eindigt ze in bed met een zorgeloze stoner zonder baan, die haar met meer achterlaat dan alleen een beschamende herinnering. Twee maanden en ontelbare zwangerschapstesten later, moeten de twee die elkaar nauwelijks herkennen samenwerken en de zwangerschap doormaken.

4. Pineapple Express

Deze film uit 2008 gaat over het bestaan van een wiet rokende deurwaarder en zijn wiet leverancier met een burn-out, die betrokken raken in een drugs strijd tussen twee bendes nadat een van hen een moord ziet gebeuren. Vervolgens rent de deurwaarder naar het huis van de dealer en kan de pret beginnen. Terwijl ze vluchten van het hoofd van de bende, die een cannabis superster is, nemen de twee deel aan vreemde regelingen met Sauls dealer en twee bizarre handlangers.

5. Now High

Deze film neemt je mee op een met cannabis gevulde expeditie op het terrein van Harvard University. Na twee stoners cannabis roken die ontwikkeld is met de resten van een van hun maatjes, keert hij terug als geest om de twee te helpen hun toelatingstests te vervalsen. Hierdoor komen zij in het begaafde programma terecht zodra zij worden toegelaten op de prominente universiteit. Terwijl zij tumult veroorzaken op het terrein, ontdekken de twee dat ze in de kijker staan van de gespannen decaan van de universiteit.

6. Half Baked

Drie stoners strijden voor de vrijheid van een vierde vriend, die is vastgezet voor het vermoorden van een politiepaard met diabetes nadat hij hem een snack had gevoerd. Wanneer hij een borgtocht krijgt opgelegd van $100.000, vertrekken zijn maten om het geld bijeen te brengen door de verkoop van cannabis van hoge kwaliteit, verkregen via een medisch onderzoekslaboratorium. Nadat zij hun cannabis workshop hebben opgericht, komt het stel diverse soorten stoners tegen, allemaal met hun eigen verhaal.

7. Friday

Deze komedie over een dag uit het leven van twee tieners portretteert de waarheid over het opgroeien in de getto zonder alle gang problemen die in de meeste films over het wonen in de grote stand worden vertoond. De twee hoofdrollen worden gespeeld door Chris Tucker, "Smokey" en Ice Cube, "Craig". Nadat Craig op zijn vrije dag wordt ontslagen, trekken de twee er op uit voor een met cannabis gevulde trip, nadat Smokey hem overhaalt samen stoned te worden. Tijdens de film, komen de twee crackheads tegen, de buurtbeul, een dealend bendelid en een slinks vriendinnetje wat allemaal hilarische parodieën oplevert. Deze film moet je gezien hebben, of je nu stoner bent of niet.
 

8. Dazed & Confused

Een van de hoofdpersonen, Randall "Pink" Floyd is een aardige knul die graag football speelt en cannabis rookt. Hij moet zichzelf staande houden temidden tegenstellingen als atleten, stoners, fakers en rock fans met zijn geliefde en nieuwe eerstejaars vriend op sleeptouw. Na een avondje zuipen wordt er gevraagd: "Wat zal er nu gebeuren?" Hoewel deze film niet echt een verhaallijn volgt, word je wel degelijk een avondje vermaakt met grenzeloze grappen en scherpe, stralende beelden.

9. Grandma's Boy

Deze film gaat over Alex, een 35 jaar oude videospel-tester, die wordt omringd door veel opgebrande collega's en verplicht in moet trekken bij zijn dominante oma en twee huisgenoten. Om zin gezicht te redden bij zijn collega's, verzint Alex verhalen over zijn drie oversekste huisgenoten. Wanneer de waarheid boven tafel komt, begint de pret pas echt bij oma thuis. Deze film barst van de hilarische scenes, dus het is onmogelijk een favoriet te kiezen.

10. Cheech & Chong's Up in Smoke

Deze film gaat over twee bizarre stoners die op een reis gaan op zoek naar "Primo Bud", rock-n-roll en pret, zonder te snappen dat het busje waar ze in rijden er helemaal van gemaakt is. Tijdens de loop van het verhaal, worden de twee gevolgd door een verzameling vermomde agenten die proberen ze te arresteren. Echter worden de agenten constant high van het rokende voertuig. Een geweldige scene uit de film is wanneer de vermomde agenten Cheech en Chong aan de kant zetten en dan niet in staat zijn te herinneren wat ze ook alweer wilden. Dit is er een die je gezien moet hebben als je van stoner films houdt. 

Grijp een van de dvd's die hierboven genoemd worden en bereid je voor op een avondje gieren!