Top 5 schimmelbestendige cannabisvariëteiten

Published :
Categories : Strain informatieTop 10

Top 5 schimmelbestendige cannabisvariëteiten

Een schimmelbesmetting kan je cannabisplanten tijdens de kweek, maar ook na de oogst vernietigen. Gelukkig is het mogelijk te kiezen voor schimmelbestendige cannabisvariëteiten. Geef schimmel geen kans.

Het kweken van cannabis loont werkelijk de moeite. Bovendien is de eerste keer dat je toppen rookt die je zelf gekweekt hebt, een moment om nooit te vergeten. Dat is allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar het gaat niet altijd van een leien dakje. Soms heb je te maken met tal van hindernissen en gevaren alvorens je toppen oogstklaar zijn. Een van die mogelijke risico's is schimmel. En schimmels kunnen zowel tijdens de kweekcyclus als na de oogst toeslaan.

Er zijn meerdere milieufactoren om rekening mee te houden bij het voorkomen van een schimmelbesmetting. Water geven, luchtvochtigheid en luchtcirculatie spelen allemaal een belangrijke rol bij schimmelpreventie. Om preventief het risico op schimmel te verminderen, zijn er veel soorten veredeld die bijzonder schimmelbestendig zijn. Deze zijn vooral geschikt voor beginners die onbekend zijn met plantenverzorging, maar ook voor kwekers die te maken hebben met minder gunstige omstandigheden. De volgende 5 soorten zijn speciaal voor schimmelbestendigheid veredeld:

NYC Diesel Autoflowering1. NYC DIESEL AUTOFLOWERING

NYC Diesel Autoflowering heeft een stevige genetische achtergrond, samengesteld uit een kruisveredeling van NYC Diesel en een sterke ruderalis-variëteit. Deze sativa-dominante tante is niet alleen bijzonder taai; ze doet het goed in uiteenlopende kweekomstandigheden, waarbij de meeste soorten minder zouden opleveren. Dankzij haar natuurlijke weerstand, is ze zeer bestendig tegen fungi- en schimmelbesmettingen. Hiermee is ze vrijwel ongevoelig voor menselijke fouten en klimaatschommelingen. De donkergroene en compacte toppen huisvesten een THC-gehalte van 15%. Ze genereren inspirerende en euforische effecten die goed te combineren zijn met je koffiepauzes gedurende de dag. Na het roken van deze toppen blijft er een wrange, maar aangename smaak van bitterheid en citroenen achter op je tong.

Deze autoflowering-variëteit laat zich makkelijk kweken en verandert in slechts 55 dagen van zaailing in een oogstrijpe plant. Ongeacht waar je haar kweekt, ze blijft een lage en compacte plant. Dat is ideaal voor mensen die onder de radar willen blijven. Binnenplanten worden zo'n 90cm hoog en genereren een oogstgewicht van 350g/m². Buitenplanten worden plusminus 50-100cm hoog en voorzien je van 75-120g/plant.

NYC Diesel Autoflowering growing and genetics information:
THC ± 15%
HARVEST TIME ± 55 Days
GENETICS NYC Diesel x Ruderalis
HEIGHT In. 60 - 90cm < Out. 50 - 100cm
TYPE
   Sativa dominant
TASTE
   Lemon, Bitter and Diesel
YIELD
  In. 300- 350g/m2 Out. 75- 120g/pl
EFFECT Energetic, Relaxed and Euphoric

Super Silver Haze2. SUPER SILVER HAZE

Super Silver Haze is een wereldklassieker en dankt haar populariteit aan de vermaarde Amsterdamse coffeeshops. Deze dynamische sativa-dominante soort produceert een THC-gehalte van ongeveer 21%; een bijdragende factor aan haar enorme successen op de High Times Cannabis Cups. Dit liefdeskind van de ouderplanten Haze, Skunk en Northern Lights verbetert je humeur en bezorgt je geest een urenlange verkenningsreis. De moddervette en ruige toppen die ze produceert, zijn bijzonder schimmelbestendig en gezegend met een terpenenprofiel dat zich kenmerkt door tonen van zoetheid, specerijen en citrusvruchten.

Super Silver Haze is een echt werkpaard, zowel binnen als buiten. Binnenshuis bereikt ze een hoogte van 80-110cm, resulterend in een oogst tot 700g/m². Buitenplanten knallen door tot 230cm en leveren 550-650g/plant op. Na een bloeiperiode van 65 dagen zijn de toppen te trimmen en drogen.

Super Silver Haze growing and genetics information:
THC ± 21%
HARVEST TIME ± 65 Days
GENETICS Haze x Skunk x Northern Lights
HEIGHT In. 80 - 110cm < Out. 170 - 230cm
TYPE
   Sativa dominant
TASTE
   Sweet, Spicy and Citrus
YIELD
  In. 600- 700g/m2 Out. 550- 650g/pl
EFFECT Happy, Uplifting and Euphoric

Power Plant XL3. POWER PLANT XL

Power Plant XL bevat schimmelbestendige genen die zijn ontdekt door Nederlandse kwekers in de jaren '90 in Zuid-Afrika. Zambeza heeft het genetisch materiaal van deze Zuid-Afrikaanse sativa benut voor het verhogen van de opbrengsten en het versterken van de effecten. Dit veredelingsproject heeft een sativa-dominante sloopkogel opgeleverd met een THC-gehalte van 20%. De high is krachtig, vrolijkmakend en euforisch en dat komt goed uit als je nog moet werken of andere activiteiten in je agenda hebt staan. Hijs na hijs word je getrakteerd op de betoverende smaken en aroma's van zoetigheid, een zuurtje en dennenhout.

Dankzij de taaie landraskenmerken die bij Power Plant XL ingekruist zijn, is ze in verschillende milieus te kweken. Binnenplanten zijn in staat om in een gelimiteerde kweekruimte kolossale opbrengsten te genereren. Ze worden 80-110cm hoog, maar je plukt er wel 600–750g/m² vanaf. Van buiten gekweekte exemplaren (200cm) is het mogelijk een vruchtrijke opbrengst tegemoet te zien van ongeveer 600g/plant.

Power Plant XL growing and genetics information:
THC ± 20%
FLOWERING TIME ± 55 Days
GENETICS South African Sativa
HEIGHT In. 80 - 110cm < Out. 150 - 200cm
TYPE
   Sativa dominant
TASTE
   Sweet, Sour and Piney
YIELD
  In. 600- 750g/m2 Out. 500- 600g/pl
EFFECT Relaxed, Uplifting and Euphoric

White Widow Haze4. WHITE WIDOW HAZE

White Widow wordt wereldwijd gezien als het toppunt van psychoactieve effecten en een vrolijke high. Een ambitieus collectief van veredelaars heeft zich ten doel gesteld deze gewaardeerde eigenschappen te verbeteren door deze formidabele dame te kruisen met superieure haze-genen. Dat heeft White Widow Haze opgeleverd, een sativa-dominante, schimmelbestendige cannabisvariëteit barstensvol fruitige, tropisch zoete terpenen. Dankzij dit delicate smaakprofiel is ze een fantastische basis voor tal van edibles.

White Widow Haze is al na een bloeiperiode van ongeveer 65 dagen te oogsten. Binnen, onder voldoende licht gekweekt, bereikt deze schoonheid een hoogte van 80-110cm en produceert ze een oogst van 500–550g/m². Buiten gekweekte exemplaren leveren soms wel 700g/plant op en bereiken met 300cm een flinke hoogte.

White Widow Haze growing and genetics information:
THC ± 20%
FLOWERING TIME ± 65 Days
GENETICS White Widow x Haze
HEIGHT In. 80 - 110cm < Out. 230 - 300cm
TYPE
   Sativa dominant
TASTE
   Fruity, Tropical and Sugar
YIELD
  In. 600- 750g/m2 Out. 550- 650g/pl
EFFECT Relaxed, Stoned and Happy

Northern Lights XL5. NORTHERN LIGHTS XL

Een beetje uitschieten met je plantengietertje of een hoge luchtvochtigheid levert geen gevaar op voor Northern Lights XL. Dankzij haar genetische materiaal is ze bestendig tegen schimmelsporen die een kolonie willen stichten op haar bladeren en toppen. Deze uiterst renderende indica-kruising slaat dit soort indringerspraktijken keihard van zich af. Het betreft hier een kruising van Northern Lights en Afghani. Met haar beresterke fysieke stone, voelen je spieren aan alsof ze net een massage achter de rug hebben. De ontspannende en heilzame effecten komen het best tot hun recht in de avonduren of voordat je je mandje inrolt. Vanwege het THC-gehalte van 19% en de heerlijke zoetzure smaak is ze ook een geweldig ingrediënt voor sterke edibles.

Northern Lights XL is in staat binnen monsteroogsten op te leveren van 600–750g/m² en om 120-150cm hoog te worden. Buiten gekweekte planten schieten in het zonnetje door tot 230cm. Dat levert maar liefst 650g/plant op. Northern Lights XL is na een bloeiperiode van 60 dagen te oogsten.

Northern Lights XL growing and genetics information:
THC ± 19%
FLOWERING TIME ± 60 Days
GENETICS Northern Lights x Afghani
HEIGHT In. 120 - 150cm < Out. 170 - 230cm
TYPE
   Indica dominant
TASTE
   Fresh, Sweet and Citrus
YIELD
  In. 600- 750g/m2 Out. 550- 650g/pl
EFFECT Relaxed, Stoned and Happy