Cannabis en snowboarden: Een magisch duo

Published :

Cannabis en snowboarden: Een magisch duo

We gaan ons verdiepen in de combinatie van snowboarden en cannabis roken en hoe je beide activiteiten veilig en prettig combineert.

Je kunt wiet roken als je de berg opgaat in de kabelbaan. Of misschien vind je het juist lekker na een leuke dag op de piste. Hoe dan ook, er is altijd al een magische connectie geweest tussen wiet en snowboarden. Sommige mensen denken zelfs dat cannabis gerelateerd is aan het ontstaan van de sport. Liefhebbers van wiet en snowboarders zijn namelijk altijd creatieve mensen geweest.

WIET EN SNOWBOARDEN: EEN MAGISCH DUO

Hoe dan ook, het roken van cannabis in combinatie met snowboarden klinkt top! Op populaire skibestemmingen in Colorado en Californië, is wiet roken inmiddels zelfs algemeen. Daar spuiten bezoekers bijvoorbeeld routinematig luchtverfrisser in de kabelbaan. Want vaker wel dan niet ruik je er nog de geuren van de laatste hotbox-sessie.

Mensen die bekend zijn met sport (en wiet) herinneren zich misschien nog een beroemd incident met cannabis en snowboarden. De Canadese Olympische snowboarder Ross Rebagliati haalde namelijk de krantenkoppen toen hij positief testte op marihuana na het winnen van goud bij de slalom op de Olympische Winterspelen van 1998 in Nagano. Hij moest zijn titel inleveren, maar het Olympisch Comité gaf hem uiteindelijk zijn medaille terug. Volgens Rebagliati had hij al bijna een jaar geen wiet gerookt. Volgens hem zat er THC in zijn systeem doordat hij omging met rokers (tuurlijk...). Het waren echter niet zijn woorden die het Olympisch Comité overtuigden om het besluit te herzien. THC bleek namelijk niet op de lijst met verboden middelen te staan…

Rebagliati had destijds geluk, maar is naar beneden sjezen terwijl je high bent eigenlijk wel een goed idee? Hoe kun je het beste genieten van wiet als je gaat snowboarden en hoe doe je dat veilig? En wat is het verband tussen beide?

Snowboarding

HOE ZIT HET MET MARIHUANA EN SNOWBOARDEN?

Vraag een snowboarder waarom hij het fijn vindt om te roken en hij zal een hele lijst met redenen geven. De eerste is natuurlijk dat het leuk is! Mensen genieten tenslotte van wiet roken omdat hun stemming daardoor verbetert. Als je cannabis rookt, is alles wat je doet daarbij vaak veel leuker. Stel je voor dat je uitkijkt over besneeuwde bergtoppen. De zon schijnt volop en de lucht is kraakhelder. Je springt op je board en komt in actie in de sneeuw. Dat is op zich al een fantastische ervaring. Het is echter nog veel beter met wiet.

Een tweede voordeel van marihuana roken op de piste, is dat je erdoor kalmeert. Daardoor zie je dingen vanuit een veel ontspannender perspectief. Je raakt niet opgefokt als je lang moet wachten voor de stoeltjeslift en gaat overal veel kalmer en cooler mee om. Dat is vooral fijn als het in de vakantieperiodes erg druk is.

Er is echter één reden die snowboarders die van wiet houden het meest noemen. Cannabis vermindert namelijk soms spierpijn na inspannende activiteiten.

En dat is niet slechts een verhaaltje waarin stoners geloven. Uit onderzoek blijkt dat stofjes als THC en CBD daadwerkelijk een significant ontstekingsremmend effect hebben. Een lekkere joint is dus misschien wel precies wat je pijnlijke lijf nodig heeft na een hele dag vallen.

WORD JE EEN BETERE SNOWBOARDER ALS JE WIET ROOKT?

Sommige snowboarders beweren ook dat cannabis hen helpt om meer controle te krijgen over hun board. Wiet stimuleert vaak je creativiteit (en ook je zelfvertrouwen). Dat is goed voor de zogenaamde (aldus pro’s) “free-flowing experience” op de piste. Mensen die net beginnen met snowboarden, vinden het vaak lastig om het onder de knie te krijgen. Het is ook niet makkelijk om van een berg af te glijden terwijl je voeten vastzitten aan een board. Zelfs de lichtste beweging van je lichaam kan je richting veranderen. Je moet dan ook eerst ontdekken hoe je alles stuurt, zodat je de kant opgaat die je wilt.

Mensen die wiet roken voor het snowboarden, zeggen dat het hen helpt om een sterkere verbinding te ervaren tussen lichaam en geest. Sommigen geloven daar echter absoluut niet in. Volgens hen heeft roken een negatieve invloed op de reactiesnelheid. En dat is niet echt wenselijk als je van een berg af sjeest. We kunnen nu partij gaan kiezen, maar misschien hebben beide wel een punt. We kunnen ook gaan speculeren over bepaalde cannabisstrains die geschikter zouden zijn voor zulke activiteiten. Het is daarbij vast geen verrassing dat de meeste snowboarders van sativa’s houden.

Snowboarding and Cannabis

HOE GARANDEER JE VEILIGHEID ALS JE WIET ROOKT?

We beginnen met een punt dat voor de hand ligt: Als je wiet rookt, verander je niet op magische wijze in een professionele snowboarder. Moet je nog leren hoe je de berg afglijdt, zonder je benen te breken? Oefen dan eerst op de techniek van het snowboarden. Anders lijk je eerder op een slee die ongecontroleerd de berg af dendert.

Ten tweede kan wiet je niet beschermen tegen op je kont vallen, je spieren verrekken, je botten breken of nog erger. Laat het roken dus geen invloed hebben op je beoordelingsvermogen. Kom daarbij niet in de verleiding riskante dingen te doen, die je ook niet doet als je nuchter bent. Door wiet krijg je misschien meer zelfvertrouwen, maar er is nog steeds geen strain ontwikkeld die je onsterfelijk maakt.

Ten derde, als je bovenop een berg staat en naar beneden wilt racen, probeer dan geen nieuwe strain. Als je dus wilt roken op de piste, gebruik dan een soort die je al kent. De meeste wiet-rokende snowboarders nemen hun favoriete strain mee. Zo weten ze precies wat ze mogen verwachten.

Tot slot, als je high wilt snowboarden, doe dat dan op dagen dat het minder druk is. En blijf zo mogelijk uit de buurt van groepen mensen. Wees niet asociaal en zorg ervoor dat jij en ook anderen veilig zijn.

DE BESTE STRAINS VOOR SNOWBOARDEN

Maar wat zijn dan de beste strains voor snowboarden? Zoals we al aan hebben gegeven, houden veel snowboarders van sativa’s. Dat wil echter niet zeggen dat je niet af en toe plezier in de sneeuw kunt hebben met een indicahybride. Dit zijn onze favoriete “snowboardercannabiszaden”:

NYC DieselNYC DIESEL

NYC Diesel van Zambeza Seeds is een goede strain om op te sporten. Ze is daarbij perfect voor snowboarden en andere leuke activiteiten. Deze strain is vernoemd naar de stad waarvan we weten dat ze nooit slaapt en geeft je dan ook precies de goede energie. Ze heeft echter ook een ontspannend en kalmerend effect. Met 19% THC is ze behoorlijk krachtig, maar niet zo sterk dat je er “knock-out” van gaat. Ze heeft ook een uniek aroma; een mengsel van bittere citroen met friszoete noten en een lichte diesel-achtige finish. Deze zou je echt eens moeten proberen als je naar de piste gaat!

Amnesia Haze XLAMNESIA HAZE XL

Amnesia Haze XL is ook een goede sativa die het snowboarden naar een hoger niveau tilt! Deze strain is al lange tijd een favoriet in de coffeeshops van Amsterdam en beroemd vanwege haar stimulerende effecten. Ze geeft je een euforisch gevoel, waarmee je de hele dag blijft rondrennen met een glimlach op je gezicht. Het is daarbij het leukst om met snowboard-vrienden van deze strain te genieten. Deze krachtige soort bevat 21% THC. Ze is daarmee erg sterk, maar toch plezierig. De plant smaakt naar limoen met een vleugje kruiden.

Amnesia Haze XLOG BUBBLE GUM

OG Bubble Gum is een indica-dominante hybride die voortgekomen is uit OG Kush en de smakelijke Bubble Gum. Hiermee blijf je ontspannender dan de eerder genoemde sativa-dames. Ze geeft je daarbij een high die je lichaam ontspant, dankzij haar indica-afkomst. De plant is echter misschien niet de beste strain om te roken voordat je op je board springt. Wel is ze perfect om te ontspannen aan het eind van de dag. Haar smaak is een mix van wierookkruiden en zoete bessen. Als je haar rookt, voelt dat dus als een luxe, culinaire ervaring in een chique restaurant. Een perfecte afsluiting van een goede dag op de piste!

CANNABIS EN SNOWBOARDEN — CONCLUSIE

Bedenk dat het niet voor iedereen een goed idee is om high te zijn tijdens het snowboarden. Gedraag je veilig en verantwoordelijk als je rookt voordat je de piste opgaat. En denk ook aan de mensen om je heen. Dan rest ons alleen nog te zeggen: Geniet ervan!