De Top 5 Autoflowering Cannabis Soorten Van 2017

Published :
Categories : Cannabis nieuwsTop 10

De Top 5 Autoflowering Cannabis Soorten Van 2017

Nu we het einde van 2017 naderen, kijken we terug op de beste cannabis soorten van dit jaar. Wat autoflowering varianten betreft, was het een uitdaging om het te beperken tot een top 5. Aanschouw onze lijst met de beste auto soorten van 2017.

Autoflowering cannabis soorten zouden wel eens een uitkomst voor je kunnen zijn als startende kweker. Autoflowering planten floreren na een bepaalde tijd zelf zonder dat je dit hoeft te stimuleren of een ingewikkelde lichtopstelling moet opzetten. Ze hebben bovendien de neiging vrij snel te groeien waarbij ze overvloedige oogsten van THC-rijke toppen produceren. Autoflowering cannabis varianten zijn populair omdat ze makkelijk te kweken zijn en daarbij een aanzienlijk psychoactief effect hebben. Ze worden doorgaans niet erg hoog, wat ze ideaal maakt voor een discrete of krappe kweekomgeving.

De ruderalis genen van deze stabiele planten zorgen ervoor dat ze goed groeien onder verschillende klimaat- en lichtomstandigheden. Daarnaast vragen ze weinig onderhoud. Maar de vraag is: kunnen deze soorten echt concurreren met de effecten van planten die afhankelijk zijn van een fotoperiode? Maak je geen zorgen want vandaag blazen we je omver met onze top vijf beste autoflowering soorten van 2017. We hebben onze zadencatalogus doorgespit. En we hebben een paar "nieuw-klassieke" varianten gevonden die ook in het komende jaar hun toppositie behouden.

5. AMNESIA HAZE XL AUTO

amnesia haze xl autoflowering cannabis strain

Het gevoel van euforische gelukzaligheid die Amnesia Haze haar rokers geeft, werkt verlichtend tegen stress en depressie. Deze sativa-dominante hybride is een mix van meerdere landrassen van over de hele wereld. De Haze lijn is gekruist met Thaise, Hawaiiaanse, Jamaicaanse en Cambodjaanse ouders. En ook nog gecombineerd met indica invloeden van Afghaanse en Zuid-Aziatische landrassen. Natuurlijk vinden we eveneens flarden van de vaak over het hoofd geziene ruderalis variant in de plant terug. Dat zijn veel krachtige soorten die bij elkaar komen in deze Cannabis Cup prijswinnaar. De naar citrus ruikende toppen geven een energiek en blij gevoel dat ervoor zorgt dat de soort geliefd is in de coffeeshops van Amsterdam. Je gezicht tintelt van de heerlijke, bijna psychedelische high.

4. SUPER SILVER HAZE AUTO

super silver haze autoflowering cannabis strain

Een andere naar citrus ruikende sterke Haze is Super Silver Haze. Haze werd gekweekt met twee iconische soorten, Northern Lights en Skunk. Super Silver lokt een sprankelende sensatie uit en bereikt de kern van je lichaam. Je ontdekt in haar zoete aroma subtiele vleugjes kruiden. De humeur versterkende body high die ze geeft, is de beste onder de sativa-dominante hybriden. Deze soort heeft de ideale balans tussen kracht en stabiliteit. Ze wordt vaak wel 80-110cm hoog en levert genereuze oogsten op. Bereid je voor op een intense stimulatie en een overweldigende high.

3. WHITE WIDOW XL AUTO

white widow xl autoflowering cannabis strain

Een Braziliaanse sativa en Zuid-Aziatische indica zijn samengebracht om White Widow te creëren, een hybride die iets weg heeft van een sativa buzz. Het woeste effect van deze Nederlandse klassieker geeft zo’n intense energie dat het je licht in het hoofd maakt en je een duizelig makende body high geeft. De gecombineerde effecten van sativa en indica maken dat je op een zachte plek wilt zitten. En dat je je lichaam wilt overgeven aan de trip. De favoriet van toeristen in Amsterdam, de Bulldog, verkoopt de soort voorgedraaid als een van hun sterkste varianten. Geen waarschuwing kan groot genoeg zijn om je voor te bereiden op de golven die door je lichaam trekken. Onder ideale condities gekweekt, kan een buitenplant oogsten leveren tot 250 gram per plant.

2. POWER PLANT XL AUTO

power plant xl autoflowering cannabis strain

Nummer twee op onze lijst heeft een naam die haar sterke effecten onderstreept. Minder ervaren rokers vinden deze soort zelfs een beetje te ontspannend. Ervaring wijst uit dat Plant XL Auto overvloedige oogsten produceert met grote, dikke toppen. De genen achter deze eigenschappen zijn afkomstig van de combinatie van weerbarstige ruderalis en Zuid-Afrikaanse sativa landrassen. Terwijl het eigenlijk een indica-dominante hybride is, geeft deze combi een heerlijk samenspel van fysiologische effecten. Peperige, houtachtige aroma’s begeleiden een high die hard binnenkomt. Bereid je, na het drogen en uitharden van je zelf geteelde toppen, voor op een waanzinnige ervaring.

1. BIG BUD XXL AUTO

big bud xxl autoflowering cannabis strain

Elk van deze soorten verdient haar reputatie onomstotelijk. Hoe kan er nog een “nummer 1” zijn die boven de rest uitsteekt? Wat is het geheim achter de extra extra large indica-dominante auto hybride Big Bud? Naast robuuste ruderalis genen is Big Bud XXL Auto afkomstig van de magnifieke OG Kush. Dit verklaart waarom de plant zo krachtig is. "OG" staat voor "Ocean Grown" en verwijst naar haar Californische herkomst. Het staat niet voor "Original Gangsta", zoals de algemene misvatting is. De populariteit van OGK is absoluut terecht, van haar oceanische afkomst tot haar nummer 1 plek in de hall of fame. De combinatie heeft geleid tot een enorm grote plant die binnen twee maanden tijd tot een kilo aan toppen kan produceren. Niet geschikt voor angsthazen of onervaren kwekers.

GA VOOR AUTOFLOWERING

Autoflowering soorten bieden meer flexibiliteit wat betreft waar en hoe je je eigen cannabis planten kweekt. Hun aanpassingsvermogen is vooral handig bij het telen in verschillende klimaten. En de kwaliteit van de soorten is er niet minder om. Met hun sterke en stabiele eigenschappen kunnen deze hybriden een overweldigende high geven met unieke en sensuele effecten. Begin vandaag nog met kweken.