Het Gebruiken Van CO₂ Om Je Cannabis Opbrengsten Te Verhogen

Published :
Categories : Cannabis kweken

Het Gebruiken Van CO₂ Om Je Cannabis Opbrengsten Te Verhogen

Innovaties in de wereld van het telen van cannabis lijken bijna eindeloos. Een nieuwe toevoeging is de introductie van CO₂ in je kweekruimte, wat kan helpen om de energieproductie van je planten te verhogen, en daardoor je opbrengsten aan het einde van je groeicyclus te vergroten.

Hoe belangrijk is de rol van kooldioxide, CO₂, voor de gezondheid van jouw cannabis gewas? Zeer belangrijk. Dit gas speelt een zeer fundamentele rol in het overlevingsproces van je planten, en kan ook uitmaken hoeveel je uiteindelijk kan oogsten. Daarom voegen sommige telers extra CO₂ toe aan de groeiplaats als methode om de uitkomst van hun oogst te versterken. We zullen hier de sterke rol van CO₂ ontdekken bij plantengroei, en we zullen wat verschillende methodes bespreken die wat meer CO₂ kunnen introduceren in jouw kweekruimte, hopende op grote opbrengsten!

FOTOSYNTHESE

Net zoals alle andere planten, is cannabis afhankelijk van de functie van fotosynthese om energie te creëren en te overleven. Het pigment dat de marihuana bladen groen maakt, bekend als chlorophyll, absorbeert het licht, zowel direct van de zon als kunstmatig licht. Planten ademen ook CO₂ in door een kleine opening in de bladeren genaamd, de stoma. Deze CO₂, in combinatie met water (H₂O) en licht, reageert waardoor er glucose en zuurstof ontstaat. De glucose die geproduceerd wordt, fungeert dan als een bron van energie voor de cannabis planten. Een deel van deze energie wordt gebruikt in het proces van de ademhaling, het andere deel wordt bewaard als onoplosbare zetmeel, wat later omgevormd kan worden tot glucose om te helpen met de ademhaling.

Fotosynthese cannabisplanten co2

CO₂ SUPPLEMENTEN

Dus, met de bovenstaande uitleg over hoe CO₂ fotosynthese beïnvloed, is het duidelijk dat dit gas invloed heeft op jouw cannabis planten, door energie te creëren, ervan uitgaande dat andere benodigdheden zoals goede belichting ook voor elkaar zijn. Hoe meer licht je planten krijgen, des te meer zullen ze in staat zijn CO₂ te verwerken en te gebruiken. Als je CO₂ toevoegt aan je planten, is het belangrijk om te weten dat het ook teveel kan zijn. Als je planten blootgesteld worden aan teveel van dit gas, kan het schade en vermindering in kwaliteit van je opbrengst als gevolg hebben.

Andere belangrijke factoren om van bewust te zijn, zijn onder andere de belangrijke balans die er bestaat tussen alles wat je plant nodig heeft. Als CO₂ levels verhoogd worden, zal het de stofwisseling van je plant doen versnellen. De juiste temperatuur, voedingsstoffen en hoeveelheid water zullen aangepast moeten worden. Bijvoorbeeld, als jouw planten worden blootgesteld aan een CO₂ concentratie van 1500ppm (parts per million), hebben ze ook een temperatuur nodig van tussen de 25-30°C. Zowel de vochtigheid als de voeding moeten dan omhoog geschroefd worden.

Net zoals het boosten van het metabolisme systeem van jouw gewas, kan CO₂ ook meehelpen de tijd te verlagen die je cannabis plant nodig heeft om te groeien, wat een snellere en waarschijnlijk grotere opbrengst betekent, een win-winsituatie. De toevoeging van CO₂ kan er ook voor zorgen dat de planten meer resistent worden tegen stress-factoren zoals luchtvervuiling.

VEILIGHEID VOOROP

Net zoals dat teveel CO₂ je planten kan beschadigen, kan het ook schade aanrichten en zelfs fataal zijn voor mensen. Gebruik altijd een CO₂ alarm of een detector dichtbij jouw groeiruimte om alert te zijn op potentiële schadelijke lekken waardoor er te hoge CO₂ levels kunnen ontstaan in jouw groeiruimte. Wees erop verdacht.

METHODES

Er zijn verschillende manieren om CO₂ toe te voegen aan jouw groeiruimte. De juiste methode kiezen is helemaal afhankelijk van jouw situatie.

CO₂ GENERATOREN

Deze apparaten verbranden natuurlijke gassen om CO₂ te produceren in specifieke concentraties. CO₂ generatoren produceren hitte en zijn daardoor waarschijnlijk beter geschikt voor grote ruimtes, zou je ze in een kleine gebruiken is er natuurlijk kans op brandgevaar. Alhoewel deze apparaten effectief zijn, heeft het als bijproduct water. Daarom kan het gebruik een verhoging in de luchtvochtigheid als gevolg hebben, wat weer het risico op het ontstaan van schimmels op je cannabis gewas kan vergroten.

C02 cannabisgewas

CO₂ INJECTIE SYSTEMEN

Deze systemen bestaan uit cilinders die specifieke waardes CO₂ loslaat. Het voordeel van deze methode is dat ze geen hitte of water afgeven. Het nadeel voor sommigen kan zijn hoeveel het kost om zo'n soort systeem te installeren.

DROOG IJS

Droog ijs is meer een simpele methode en het is eigenlijk gewoon een blok CO₂. Wanneer dit geplaatst wordt in een kweekruimte, zal het beginnen af te breken en CO₂ los te laten in de ruimte.

COMPOST

Plaats zakken of emmers compost in je groeiruimte en het zal natuurlijkerwijs CO₂ vrijgeven na een tijdje, met elke emmer kun je ongeveer drie maanden doen. Maar dit systeem heeft geen aan- en uitknop, of een manier om de levels aan te passen.

NATRIUM DUBBELKOOLZUURZOUT EN AZIJN

De reactie tussen deze twee substanties zal kleine hoeveelheden CO₂ produceren die waarschijnlijk geschikt zijn voor kleine kweekruimtes.

GIST

Mix suiker, gist en warm water in een bakje met gaatjes erin aan de bovenkant en je hebt een ontzettend goedkope en makkelijke manier om CO₂ te introduceren in een kleine kweekruimte.