Geschiedenis van hasj

Published :
Categories : Cannabis nieuws

Geschiedenis van hasj

Steek een spliff met hasj op, rooster een bowl met temple ball, neem een grote trek van de rig, of verhit de vaporizer, wat je maar wilt. We nodigen je uit om met ons mee te gaan op een epische reis door de geschiedenis van hasj, dus pak wat stash in voor deze trip. Dit is een tocht die je onder invloed moet nemen.

EEUWENOUDE HERKOMST & MOGELIJKE ALIENS

Hashish is de geperste hars van vrouwelijke marihuanaplanten en is het oorspronkelijke cannabisconcentraat. De mythes, legendes en eeuwenoude geschiedenis van cannabis brengen vele verhalen voort over machtige Chinese kruidendokters, Indiase Goden, Egyptische hiërogliefen en andere fantastische kronieken.

Het probleem met eeuwenoude geschiedenis is dat we steeds nieuwe ontdekkingen doen om vervolgens de oude weer weg te gooien en daarbij de laatste grote theorieën te omarmen. Bovendien, wie weet wat er is weggelaten in de geschiedenisboeken om te voldoen aan de agenda van de hedendaagse staat?

Onze hasjgeschiedenis is compleet uniek in vergelijking met alle andere historiën. We proberen ons vast te houden aan de feiten en weerstaan de verleiding om History channel te verslaan met een stuitende bewering als dat hashish werd geschonken aan de mens door eeuwenoude aliens. En als dit tóch de komende jaren blijkt te kloppen, nou, dan is de theorie hier voor het eerst vastgelegd.

Eén ding waar we het allemaal over eens kunnen zijn, is dat hashish al meer dan duizenden jaren bestaat. Hoewel het niet helemaal kan worden bevestigd door de geschiedenis, kunnen we in ieder geval middels geografie een eind in de buurt komen.

Een vluchtige inspectie van de wereld met betrekking tot regio's die bekend staan om hasjproductie, leidt onze aandacht naar het Midden-Oosten.

Het is erg waarschijnlijk dat de oorsprong van cannabisplanten verder naar het oosten ligt, ergens in of rondom China. Maar wij zetten ons geld in op de "Bakermat van de beschaving" als epicentrum van hasj productie voor commerciële doeleinden.

HASJ ALS SEKTARISCH BRAINWASH MIDDEL, SEX & ZELFMOORDACTIES

Als je denkt dat het 20 jaar durende illegale mind control programma AKA MK Ultraproject van de CIA van 1953-73 het eerste brainwash programma was, zit je er helemaal naast. Als we teruggaan naar 1090, wordt een kerel genaamd al-Hassan de grootmeester van de eigenaardige islamitische sekte de Nizari Ismailis.

Hij richtte een actieve groep van "fida" op, die zijn persoonlijke zelfmoord Assassijnen werden. Zijn organisatie bestond uit 12e eeuwse elitaire strijdkrachten uit het Midden-Oosten. In een bergvesting in Alamut, beschikte de Grootmeester niet over een groot leger. Daar deden succesvolle grootmeesters niet aan.

Ze waren afhankelijk van uitzonderlijke oorlogstactieken om zowel Christelijke als Moslimstrijders af te wenden die de kleine sekte wilden vernietigen.

Jonge krijgers werden geïndoctrineerd in de sekte met een Assassijns ritueel waarbij ze hasj moesten roken en daarmee geestelijke toegang kregen tot een prachtige harem in een idyllische Hof van Eden-setting. De jonge dappere mannen waren maagden dus dit was voor hen echt een tripje naar het paradijs.

Maar het was slechts een klein stukje van de hemel, na vele jaren van voorbereiding op spionage, man op man gevechten met wapens, waaronder veel dolken.

Hierna werd je op missie werd gestuurd, mogelijk om te infiltreren in het vijandelijke hof van de kruisvaarderskoning om deze vervolgens zo snel mogelijk te vermoorden met een dolk.

Soms kostten deze missies zelfs jaren, waarin de moordenaar zich voordeed als trouwe dienaar om zo dicht mogelijk bij zijn doel te komen, of totdat hij het groene licht van zijn grootmeester kreeg om er niet mee door te gaan.

Deze missies waren overigens vaak zelfmoordmissies, als de grootmeester instrueerde om de moorden in de openbaarheid te plegen, om te zorgen voor een extra grote schok, waarna de beveiliger van de koning de assassijn in stukjes zou hakken na het klaren van de klus.

De denigrerende term Hashashin (Assassijn) klampte zich in die tijd al aan deze jongens vast. In 1256 werden ze uitgeroeid door de Mongolen, maar de ziel van de legende blijft bestaan.

De hasj die grootmeesters gebruikten om een blik in het hiernamaals te krijgen, moet los worden gezien van de politieke moorden. De assassijnen moordden niet terwijl ze high waren, dat zou amateuristisch geweest zijn.

AFGHAANSE SQUIDGY BLACK & BIJZONDERE MAROKKAANSE CHOCOLADE

Hashish was een kostbaar handelswaar en werd vervoerd over de "Zijderoute". Cannabiskweek op commerciële schaal en specialisatie in hashish productie is oorspronkelijk ontstaan in Afghanistan en Marokko in de loop van de 15e eeuw.

Moderne Kush varianten en kruisingen zoals Lemon Kush, Power Kush en Vanilla Ice danken ten minste een deel van hun genen en ruime bedekking van trichomen aan de oude Kush landsoorten uit de bergen die tegenwoordig de grens bestrijken van Afghanistan en Pakistan.

Klassieke Afghaanse squidgy black hasj wordt als stash nog steeds geprezen door 21e eeuwse cannabisliefhebbers. Harsdruipende Kush toppen en ijzige bladeren worden geperst en gezeefd met schermen voordat ze herhaaldelijk worden gekookt in water en met de hand gerold worden voordat ze op kleverige blokken worden gedrukt.

De techniek is eeuwenoud en hoewel machines uit Pakistan het meeste handwerk hebben vervangen, staat het moderne eindproduct nog steeds dichtbij de oorspronkelijke eeuwenoude squidgy black.

Marokkaanse chocolade is hoogwaarde hasj, ook tenminste 500 jaar oud. Noord-Afrikaanse Indica planten verschillen van Kush planten en aangezien alle cannabisplanten zich generatieslang hebben aangepast aan het klimaat en de leefomgeving, verschilt de dope iets van regio tot regio.

Er is sprake van een klassieke verwerking van hars door rauw plantmateriaal te pletten en te zeven en direct de persen zonder verhitting, waardoor er hashish ontstaat die eruit ziet en aanvoelt als bruine chocolade. Ook rode en lichte baksels werden voorheen veel in Marokko gemaakt.

Jammer genoeg heeft de invloed van moderne genetica het moeilijker gemaakt om consistentie van chocolade hashish te krijgen. Ook zijn productieprocessen veranderd door de jaren heen. Een bruine versie van squidgy black kom je tegenwoordig vaker tegen.

Een Marokkaanse ganjaboer moet zijn brood verdienen dus je kunt hem niets verwijten. De markt vraagt om meer bloemen, en klassieke Marokkaanse hasjplanten zijn te bladerrijk en hebben een minder aantrekkelijke toppenvorm waardoor ze niet veel verkocht worden.

INDIASE HENNEP, ETENSWAREN & TINCTUREN

Dr. W.B. O’Shaughnessy was een 19e eeuwse arts van de Koningin van Engeland en mogelijk de eerste westerse medische professional die serieus onderzoek heeft gedaan naar medicinaal cannabisgebruik en dit laatste heeft aanbevolen.

Het gebruikelijke basismateriaal voor zijn experimenten op dieren of mensen noemde de dokter "Nepalese churros opgelost in de geest". Natuurlijk refereerde hij aan charras, handgewreven hasj. De hars wordt letterlijk uit de handpalmen geschraapt, na krachtig de hars-druppende volgroeide ganja planten te hebben gewreven.

Charras is een eeuwenoude hashish, en aannemelijk waren de Nepalese tempelballen de eerste soort hasj die ooit door de mens werd gemaakt. De beste dokter stuitte erop en presenteerde de charras aan de westerse wereld, vermoedelijk duizenden jaren later. Maar beter laat dan nooit.

Indiase cannabis gaat naar verluidt helemaal terug naar Shiva, maar hasj infused Bhang lassi bestaat nog steeds in onze 21e eeuw en bewijst dat het Indiase subcontinent een lange traditie kent met betrekking tot het gebruik van hashish voor culinaire lekkernijen en lekkere drankjes.

21E EEUWSE MAXIMUM OVERDRIVE: SUPERCONCENTRATEN

BHO, Wax, Shatter, Honeycomb en vele andere soorten van krachtige hemelreikende extracten hebben hun doorbraak gevonden in de hasjscene in de 21e eeuw. Zelfs thuiskwekers kunnen gemakkelijk bladeren snoeien om hoogwaardige ijs hasj te krijgen met een moderne hasjwasmachine of isoleerzakken.

Handige hasjgereedschappen, van draagbare pollenshakers tot bestuif machines en harspersen, hebben geleid tot een wedergeboorte van hashish. Het dabbing fenomeen bewijst dat veel millenial stoners net zoveel houden van hasj als ervaren stoners, misschien nog wel meer.