De VS Zet Cannabis Misschien In Als Wapen

Published :
Categories : Cannabis nieuws

De VS Zet Cannabis Misschien In Als Wapen

Waar moet je aan denken als je “Cannabis als Wapen hoort”? Mary Jane heeft toch niets te zoeken op het slagveld? De VS heeft plannen voor Marihuana, en een aantal duistere daarvan bevatten canna-wapens.

De VS Gaat Cannabis Misschien Als Wapen Inzetten

Het zal je misschien verrassen dat cannabis toepassingen heft als wapen. Wat je waarschijnlijk niet zal verrassen, is dat het leger van de VS een obsessie heeft met allerlei soorten wapens.

Gebruikelijke dodelijke favorieten zoals machinegeweren en bommen zullen waarschijnlijk niet afgezworen worden; het is eerder zo dat een lading terminatorachtige autonome oorlogsmachines hier in de nabije toekomst mee bewapend worden.

Cannabis als wapen gebruiken, zou niet het raarste zijn dat het leger van de VS ooit serieus heeft onderzocht, bij lange na niet.

Fans van Art Bell’s praatprogramma of iemand die ooit “Stranger Things” op Netflix heeft gebingewatched, weet dat er achter de gesloten deuren van de Amerikaanse legerbasissen en geheime installaties bizarre dingen plaatsvinden. We kijken achter de schermen van zij die ervan dromen om op de knop van de Canna-Bom te drukken!

NIET-DODELIJKE CHEMISCHE OORLOGSVOERING: DE RODE OLIE

In 1952 had het Shell ontwikkelingsbedrijf een contract bij het leger van de VS, specifieker bij de US Army Chemical Corp’s. Het had de taak om cannabis te onderzoeken op zowel verlammende als dodelijke effecten. Het spreekt voor zich dat ze met dat laatste weinig vooruitgang boekten.

Twee jaar later, in 1954, richtten ze zich tot dr. Edward F. Domino, professor farmacologie aan de Universiteit van Michigan. Dr. Domino gaf leiding aan een aantal testen in opdracht van het leger die exclusief op honden uitgevoerd werden, voor een vreemde drugs genaamd “EA 1476”.

“EA 1476” staat beter bekend als de “Rode Olie”. Het is eigenlijk vergelijkbaar met harsolie geproduceerd via chemische extracties en distillatie. Al gauw ontdekten de wetenschappers dat ze de honden enorm konden immobiliseren door ze te doseren met de olie.

“Je kon op hun poot staan zonder dat ze enige reactie gaven; het is een geweldig effect en een omkeerbaar fenomeen. Het heeft onze interesse in deze stof enorm vergroot” – zo luidt een van de echte aantekeningen van een charlatan.

MENSELIJK TESTEN EN FINETUNEN

Liberty of WeedEind jaren ’50 testte het leger EA 1476 op GI-vrijwilligers bij Edgewood Arsenal, dichtbij Baltimore. De rode olie bleek er heel effectief in te zijn om soldaten volledig stoned te krijgen, maar kon niet de lading bieden die het leger van zijn chemische wapens verwachtte.

Alhoewel de VS in 1925 het verdrag van Genève heeft ondertekend, dat chemische wapens en andere narigheden uitdrukkelijk verbiedt, heeft het land er in de loop van de geschiedenis een handje van om verdragen selectief te interpreteren.

Harry Pars, een wetenschapper die werkt voor het Arthur D. Little Inc farmaceutisch bedrijf, was de gekke wetenschapper die ze zochten. Het leger wist dat de volgende stap na rode olie pure psychoactieve THC zou zijn.

Niet alleen is dit krachtiger dan rode olie, maar het zou ook minder wegen, wat altijd handig is bij het laden van gevechtskoppen – meer gevaar voor je geld.

Pars synthetiseerde EA 2233 veel krachtiger en verfijnder dan zijn voorganger. Slechts een kleine ingenomen dosis van 10-60 microgram per kilo lichaamsgewicht was genoeg om een krachtig effect op te wekken dat tot 30 uur duurt. Wij melden ons aan!

CANNABIS ALS WAPEN

SAINT Cannabis Brand, opgericht door Charles Aknar, is een bedrijf dat gespecialiseerd is in niet-dodelijke gebruik van cannabis als wapen.

Hun website beschrijft met trots: “Een methode om een mens of dier op menselijke wijze te verlammen of immobiliseren door een formule te bieden die een cannabinoïde bevat, die een ontvanger binnen een korte tijd verlamt of immobiliseert, en een toedieningssysteem dat de ontvanger de formule toedient, wat resulteert in een terahydrocannabinol-bloedniveau minstens ongeveer 1-50 milligram per millimeter volledig bloed en onder een dosering die tot onherstelbare schade of de dood van de ontvanger leidt”.

Misschien vind je al deze praat over canna-wapens weerzinwekkend? Dan zal uit schrik naar de bong grijpen voor een fijne kalmerende hit wanneer we je vertellen dat het bedrijf een heel assortiment cannabis-munitie wil produceren, van darts tot ballen en alles ertussenin met het doel om uit te schakelen zonder te doden.

Nu de politiedepartementen in de VS steeds meer gemilitariseerd worden wat betreft zowel tactieken als uitrusting, is het niet moeilijk om je voor stellen dat er in de toekomst niet-dodelijke canna-sters in plaats van traangas gebruikt worden voor crowd-control.

Dit is echt het spul uit de nachtmerries van de meeste stoners. Het is niet echt een concreet en aanwezig gevaar, maar het is ook niet zo vergezocht dat je kunt vergeten dat je ervan gehoord hebt.

ANDER GEBRUIK VAN CANNABIS ALS WIET: SYNTHETISCH GIF

Vergif onder de naam “Synthetische cannabis” of “Legale Highs” zijn het echte gebruik van cannabis als wapen. Er is nog heel weinig bekend over de langetermijneffecten van het gebruik van deze drugs op mensen.

De onmiddellijke effecten zijn tot nu toe duidelijk negatief, aangezien deze kleine pakjes vol chemische kruiden en versnipperde Chinese kranten absoluut niet met marihuana te vergelijken zijn. Het is een en al vergif – heel simpel. Als je iets inneemt dat door een derderangs meth-kok is gefabriceerd, speel je met je leven.

De meeste veelgebruikers van troep zoals “Spice” zijn dakloze drugsverslaafden die te arm zijn om aan iets anders te komen. Deze substantie moet serieus genomen worden en vermijd worden als de pest.

Over de hele wereld staan de kranten vol met horrorverhalen over de dodelijke gevolgen van deze substanties. Hoeveel “Drugs Inc”-specials moeten de mensen van het National Geographic-kanaal maken voordat mensen de serieuze gevaren beseffen die aan deze troep kleven?

Cannabis heeft tot nu toe nog nooit een leven gekost – het is zelfs het beste medicijn en geweldig voor recreatie. Het is dan ook jammer dat delen van het militair-industriële complex van de VS duistere plannen hebben voor cannabis.

Er is zoveel mis met het inzetten van cannabis als wapen dat we er hele boeken over zouden kunnen schrijven, maar dat zou heel zonde van onze tijd zijn.

Cannabis is de plant met 50.000 verschillende gebruiksmogelijkheden, laten we geen daarvan associëren met het schaden van anderen. Laten we deze plant over de hele wereld inzetten voor het goede en ons stevig verzetten tegen zij die dit magische kruid van liefde en vrede willen verbieden of misbruiken.