De International Church Of Cannabis - Spiritualiteit En Cannabis

Published :
Categories : Cannabis nieuws

De International Church Of Cannabis - Spiritualiteit En Cannabis

De International Church of Cannabis brengt geloof en cannabis samen. Ontdek een nieuwe religie onder het dak van een gerenoveerd meesterwerk.

Cannabis wordt al eeuwenlang gebruikt als sacrament voor spirituele doeleinden. Zodra de cannabinoïden het menselijke brein bereiken, kunnen goddelijke en meditatieve ervaringen ontstaan. Je kunt je dus vast wel indenken waarom cannabis wordt gebruikt om de ogen te openen voor het onzichtbare.

Terwijl de legalisatie beweging in volle gang is, hebben Steve Berke en Lee Molloy, twee cannabis liefhebbers, besloten wiet te fuseren met religie. In Denver, Colorado, hebben ze de International Church of Cannabis opgericht. Op 20 april 2017, de feestdag voor stoners, werden de deuren geopend voor het publiek.

HET ONTSTAAN VAN DE KERK

Nadat Steve en Lee naar Colorado waren verhuisd, verbleven ze in een 113 jaar oude kerk, aangekocht door Steve's ouders, beide werkzaam op de vastgoedmarkt. Het plan was om de kerk om te toveren tot appartementen. Ze besloten echter gebruik te maken van de cannabis-gekte in Colorado en het gebouw in ere te houden. Steve en Lee gingen het gebruiken als cannabis bidplaats.

De legendarische Kenny Scharf en Okuda San Miguel werden ingehuurd om de trippy, cannabis-vriendelijke illustraties voor de kerk te ontwerpen. Scharf, een kunstenaar uit Los Angeles die zich specialiseert in graffiti, ontwierp de buitengevel van de kerk. Spacey planeten vertonen bij de ingang de boodschap "Welcome all cannabis spirituals!" San Miguel, een Spaanse kunstenaar van wie werk het best kan worden beschreven als pop surrealisme, was verantwoordelijk voor de binnenkant van de kerk. Na wekenlang hard werken, veranderde hij het gebouw in een waar meesterwerk. Een meesterwerk dat zelfs kan wedijveren met de grandeur van de Sixtijnse Kapel. Het trippy decor omringt bezoekers met moderne geometrische patronen, regenboog-kleurige dieren en verschillende vormen en wezens.

UITSLUITEND 21+

De stichters wilden de deuren openen voor de hele wereld, net als het conservatieve christelijke geloof. Vanwege de juridische status van wiet, konden ze er echter alleen voor kiezen om de kerk om te toveren in een besloten club. Het is een spirituele 420 onderneming waar personen van 21 jaar en ouder lid van kunnen worden.

We kunnen wel raden dat niet iedereen dit project met open armen zou ontvangen. Dan Pabon, staatsvertegenwoordiger van Colorado, verklaarde in een interview met The New York Times: "De International Church of Cannabis beledigt religieuze overtuigingen. En het gaat ook in tegen de bedoelingen van de kiezers als het gaat om het toestaan van de legalisatie van cannabis in Colorado." Hij probeerde een amendement toe te voegen dat het gebruik van cannabis in kerken zou verbieden, maar kreeg niet genoeg steun hiervoor. Ook de buren klaagden. Ze vonden namelijk dat ze niet geïnformeerd waren over de oprichting van de kerk en waren bang dat hun parkeerplaatsen werden ingepikt door cannabis liefhebbers. De kerk doet er alles aan de spanningen in de buurt te verlichten middels vrijwilligerswerk in de gemeenschap.

De International Church Of Cannabis - Spiritualiteit En Cannabis

WAAR IS DE RELIGIE?

Waar draait het nu allemaal om binnen de International Church of Cannabis? De leden worden Elevationisten genoemd; volgers van het Elevationisme. De kern van de religie is dat er geen autoritair regime of een onbetwistbaar dogma bestaat. Iedereen, ongeacht de religieuze achtergrond, is welkom. De kerk is gebaseerd op zelfontdekking, die kan worden versneld door cannabis te consumeren.

Dat klinkt allemaal leuk en aardig. Maar laten we ons niet wijsmaken dat de International Church of Cannabis geen mandaat heeft. Dit is echter niet zo duidelijk vanwege de gemengde uitingen van de Elevationisten. Op de website, elevationists.org, staat het volgende: "De Elevationist ontwaakt op het moment dat de cannabis ervaring transcendentaal van aard wordt."

Aan de andere kant staat er ook: "Niemand kan een ander vertellen hoe de persoonlijke, spirituele doelen kunnen worden bereikt." Het komt er dus op neer dat niemand kan bepalen hoe spirituele doelen kunnen worden bereikt, maar volgens het Elevationisme bereik je ze via de consumptie van cannabis. Hier is de belangrijkste tegenstrijdigheid: ze presenteren zichzelf als een niet-religieuze religie.

"De Elevationistische gemeenschap wordt niet verbonden door een enkelvoudige god of een dogma waarin men gelooft, maar eerder door een plant die ons leven en onze spirituele groei positief heeft beïnvloed". Dat klinkt alsof cannabisgebruik het dogma is.

DE INTERNATIONAL CHURCH OF CANNABIS

Veel cannabis liefhebbers vinden vrede binnen het Elevationisme. Het klinkt natuurlijk ook geweldig om high te worden en door de spacey illustraties te reizen met je vrienden. Het gebouw is een absoluut meesterwerk en zeker een bezoek waard. Iedereen die het wenst te betreden, moet echter eerst lid worden via de website elevationists.org. Verwacht ook niet dat je zomaar op kunt komen dagen om een joint te roken. Er kleven beperkingen aan de consumptie van cannabis in het gebouw.

Nu cannabis wereldwijd vaker gelegaliseerd wordt, zien we meer creatieve manieren verschijnen om te profiteren van het kruid. Hierdoor raken de voordelen van wiet ook bekend bij personen die zich nog moeten bekeren.