Belangrijke Informatie Over Detoxen Voor Een Drugstest

Published :
Categories : Cannabis nieuws

Belangrijke Informatie Over Detoxen Voor Een Drugstest

Een drugstest wekt vaak angst op, vooral onder cannabisgebruikers. Waarom? Cannabinoïden zijn namelijk lange tijd traceerbaar, lang nadat je THC hebt gebruikt. Hier is een handige gids over wat je kunt verwachten en hoe je je voorbereidt.

Een van de grote problemen bij cannabisgebruik is hoelang de metabolieten in je lichaam blijven. Als je alleen in het weekend rookt, kan een drugstest de week erna positief uitvallen, lang nadat de high is uitgewerkt.

Wat kun je doen om een positieve test te voorkomen?

Hier is onze handige gids met belangrijke informatie.

1. GEBRUIK NIET

Rook of eet geen cannabinoïden. Nooit.

2. FUNDAMENTELE TIJDMARGES

Uiteraard is optie 1 niet interessant, want je leest nog. Dit is het tweede, simpele alternatief. Gebruik een week tot drie maanden voor de test geen cannabinoïden. Hoe weet je welk tijdskader op jou van toepassing is?

Het volgende geeft je wat houvast over hoe lang cannabis in je systeem kan blijven hangen:

Ben je een gelegenheidsroker, die in het weekend af en toe geniet van een paar trekjes uit een joint? Waarschijnlijk zijn de cannabinoïden na enkele dagen verdwenen. Maar let op: wacht minimaal vier uur voordat je achter het stuur stapt. THC kan namelijk een dag lang traceerbaar zijn via je speeksel. De politie beschikt tegenwoordig over speekseltests om drugs op te sporen. De psychoactieve effecten van occasioneel cannabisgebruik zijn echter na vier tot zes uur verdwenen (bij minder dan 10mg).

Als je elk weekend rookt of regelmatig van THC-verrijkte edibles snoept, pas dan op. Afhankelijk van je stofwisseling, lichaamsvet en geslacht zijn de metabolieten van THC 30-60 dagen na gebruik traceerbaar.

Gebruik je dagelijks, voor medicinale of recreatieve doeleinden, zijn testen een lastige situatie. Dit geldt ook voor deelname aan het verkeer. Als je dagelijks THC gebruikt, overweeg dan zo min mogelijk auto te rijden in gebieden waar cannabis legaal voor medicinale of recreatieve doeleinden mag worden gebruikt. Is het openbaar vervoer niet betrouwbaar genoeg (denk eens aan alle bespaarde brandstof!), volg dan de hierboven genoemde tips op.

3. VERSCHILLENDE SOORTEN DRUGSTESTS

Er wordt echt op drugs getest. Er bestaan vier soorten drugtests die op grote schaal worden gebruikt.

• Urinetest: deze wordt in Amerika overal gebruikt, ook op de werkplek. Je kunt je gebruik gemakkelijk verhullen met deze test. Hier komen we later op terug.

• Speekseltest: deze test wordt steeds vaker gebruikt door de politie tijdens controles. Ben je stoned in de auto gestapt? Dan heb je vast niet aan kauwgom of mondwater gedacht voor het geval dat je wordt aangehouden. Dat gezegd hebbende, bestaan er producten die de gevolgen van THC kunnen verzachten. We raden deze echter niet aan. Rijd nooit onder de invloed van drugs.

• Haartest: sporadisch gebruik wordt zelden gedetecteerd in deze test. Frequent gebruikers moeten wel oppassen. Zij kunnen het best investeren in een pruik, bijvoorkeur van het eigen haar en voordat ze beginnen met het gebruik van cannabis. Ben je zo georganiseerd? (Tou)petje af! Maar wanneer draag je de pruik en wat als er geknipt moet worden? Dit is wederom een lastig en mogelijk gevaarlijk probleem.

• Bloedtest: het is bijna onmogelijk je gebruik te verdoezelen. Gelukkig wordt deze test zelden gebruikt, behalve in het ziekenhuis. Word je gedwongen deze test te ondergaan, wees dan op je hoede. Vooral omdat dit, in ieder geval in Europa, meestal betekent dat de politie je heeft opgepakt.

Belangrijke Informatie Over Detoxen Voor Een Drugstest

4. DE BESTE MANIEREN OM TE DETOXEN

De meeste cannabis-gerelateerde websites bieden wel dure theeën en ontgiftingskuren aan. Sommigen werken zelfs echt.

Er bestaan echter ook effectieve huismiddeltjes.

Hier zijn wat simpele oplossingen.

1. Probeer de test tenminste één keer te verplaatsen. Hiermee win je minimaal een aantal dagen.

2. Start vandaag nog met het flushen van je systeem. Drink veel vocht. Water en cranberrysap zijn de eeuwige favorieten. Groene thee is ook een aanrader. Een wijze les: te zwakke urine wekt soms argwaan op, waardoor om een nieuwe test wordt verzocht. Probeer een test vroeg in de morgen te vermijden.

3. Roer een zakje pectine door je drankjes. Dit is een stollingsmiddel dat wordt gebruikt bij het maken van jam. De vezels uit de pectine voorkomen in feite dat de THC-metabolieten in de urine of het bloed terechtkomen. Wees wel voorzichtig. Een teveel veroorzaakt namelijk problemen met de spijsvertering.

4. Beweeg. Zweten is een effectieve methode om je systeem te reinigen. Weet wel dat de testbare THC in je systeem door de inspanning tijdelijk wordt verhoogd als je een zware gebruiker bent. Hoe hoog? Helaas genoeg om aan te tonen dat je recentelijk een joint hebt gerookt.

5. De sauna. Uit onderzoek blijkt dat zweten geweldig is om je lijf te ontdoen van gifstoffen op basis van vetten. Aan het onderzoek deden ook agenten mee, die tijdens het werk werden blootgesteld aan gevaarlijke chemicaliën. De sauna is echter geen optie voor mensen met een hartaandoening. Vul ook je vochtniveau weer aan na je bezoek. Kokoswater is een uitstekende optie.

6. Verander je eetgewoonten. Een gezond Mediterraan dieet met veel bladgroenten is een ideale methode om je lijf te ontgiften, mits je een paar dagen de tijd hebt. Kies vooral voor groenten en vruchten. Deze stimuleren de spijsvertering en ondersteunen het reinigend vermogen van je lichaam.

7. Kant-en-klare detoxdrankjes, kauwgom en aanverwante artikelen. Pas op, want deze producten zijn niet allemaal even effectief. Doe je huiswerk, lees beoordelingen van andere klanten en ga zorgvuldig te werk. Het blijkt soms dat je je geld beter aan iets anders had kunnen besteden.

8. Namaakurine en verdunnning. Dit is doorgaans een slecht en zelfs gevaarlijk idee. Nep penissen, oefenen en gedoe met lichaamstemperatuur daargelaten, rijst de vraag: Is de baan of de situatie al deze moeite werkelijk waard? Gattaca is een geweldige film, maar je bent toch zeker Ethan Hawke niet?

9. Vervang de THC voor producten met CBD. Dit is een prima oplossing als je cannabinoïden gebruikt voor slaapproblemen of een medische aandoening waarbij het gebruik van THC problemen oplevert.

10. Wanneer je regelmatig testen moet ondergaan (als je bijvoorbeeld woont en werkt in de VS), denk dan na over een mogelijke carrièreswitch. Overweeg een baan binnen de cannabis industrie of begin voor jezelf. Drugstests behoren dan tot het verleden.