Joints, Blunts en Spliffs

Published :
Categories : Andere onderwerpen

Joints, Blunts en Spliffs

Stoners zijn creatieve mensen, met name op het gebied van joints, blunts en spliffs. Onze doorslaggevende gids over hoe je met cannabis moet draaien zal de oningewijden illumineren en misschien zelfs je hele leven veranderen. Op z'n minst laat het zien hoe je er van je stash eentje moet draaien.

HEDENDAAGS CANNABIS HANDWERK

Cannabis staat wereldwijd bekend als de plant met 50.000 toepassingen. Hoewel er niet zo veel manieren zijn om er met je wiet of hasj eentje te draaien, is het van wezenlijk belang voor iedere stoner om ten minste enige bekendheid te hebben met de grote drie van de kunst van het draaien met cannabis: joints, blunts en spliffs.

Tegenwoordig hebben de grote populariteit van dabbing en super-potente concentraten van alle soorten, een nieuw soort stoner uitgebroed, die liever aan een kunstzinnig stuk glas zitten te lurken dan aan een eenvoudige, nederige joint.

Vroeger was alles simpeler en pijpen en waterpijpen werden als stoner accessoires gezien, en shiskas/hookahs als een exotisch nieuwigheidje. Tegenwoordig zijn een dabbing rig van laboratoriumglas en een basis-lasapparaat, of een superstrakke hightech vaporizer een must voor de millennium-stoners volksstam.

Joints, blunts en spliffs zijn de fundamentele bouwstenen van de cannabiscultuur en nog altijd de meest gangbare methode om als gemiddelde stoner van hasj of marihuana te genieten.

Old School gedraaid is het de meest geriefelijke, effectieve, makkelijk mee te nemen, en plezierigste manier om te roken. Het draaien van je eigen joints, blunts en spliffs is een vorm van kunst, en het gezegde is toch "oefening baart kunst".

De oudere stoners onder ons kunnen bijna met hun ogen dicht een gewone joint of spliff draaien. Nieuwelingen weten vaak het verschil tussen een joint en een spliff nog niet, of hebben geen flauw benul hoe je kunstig een fijne blunt bouwt. Het komt allemaal goed, beste lezer.

Na het lezen van dit blog raken de oudgediende stoners misschien geïnspireerd om eens iets anders, of buitengewoon spectaculairs te draaien voor de volgende rooksessie.

En voor iedereen die de geneugten van cannabis pas ontdekt hebben en hun draai nog moeten vinden, leggen we hier de verschillen uit tussen joints, blunts en spliffs.

JOINTS: ROOK PUUR

Strikt genomen is een joint niets anders dan wat wiet dat in een vloeitje of vloeitjés gerold wordt, dat hangt er vanaf hoeveel je d'r in stopt. Normaal gesproken is een hoeveelheid van 0,3-0,5 gram sterke toppen wel genoeg voor een fatsoenlijke joint.

Deze definitie geldt vooral voor de Verenigde Staten en Canada. In Europa en de rest van de wereld echter, zijn de benamingen joint en spliff compleet verwisselbaar. Het roken van tabak en de geïmporteerde hashish in Europa zijn de voor de hand liggende boosdoeners.

Houdingen veranderen, en in plaats van een verschil te maken tussen een spliff en een joint, is het mogelijk dat een Europese stoner een mengsel van tabak en cannabis gebruikt of "puur rookt" wat betekent dat er alleen met marihuana gedraaid wordt. Onkruid vergaat niet, en de doorgewinterde hasjroker zal waarschijnlijk tot het einde der tijden tabak gebruiken om de hasj te vermengen als hij/zij er een draait.

Joints, made in the USA, zijn doorgaans een stuk kleiner dan de doorsnee Europese versies. Een typische Amerikaanse joint bestaat uit een gewoon klein vloeitje, met de lengte van een babyvingertje, en dat dan tot een klein dikkerdje gedraaid. Grotere bouwwerken in Amerika, die vol zitten met grotere hoeveelheden wiet, ongeveer 1-5 gram, zijn voorbehouden aan cones of blunts.

BLUNTS: HOLY SMOKE!

Blunts zijn een manier van rollen voor de cannabis-connoiseur. Het onder de knie krijgen van de kunst om een blunt te draaien is niet meer zo'n grote uitdaging als het ooit was. Laten we op onderzoeksreis gaan naar de tijd vóór de op smaak gebrachte, om vers te houden verpakte, commerciële blunt-vloeitjes van tegenwoordig.

In het tijdperk dat vooraf ging aan de blunt-vloeitjes, was het draaien van een blunt een onderneming waar je een paar gevoelige handen, een scherp mes, en een traditionele sigaar of cigarillo voor nodig had om met wiet te vullen.

Vanzelfsprekend zat er geen plakrandje aan dat buitenblad van die sigaar, zoals bij de gewone lange vloeitjes en moderne blunt-vloeitjes, dus je moet die goor smakende dingen zelf aan elkaar likken. En het ergste van alles is dat de buitenblaadjes van een sigaar fragiel zijn, dus je moet dat ding snel in mekaar draaien.

Vervolgens, om het af te maken, ga je met het vlammetje van een aansteker direct na het draaien langs het met speeksel dichtgeplakte deel om er voor te zorgen dat de boel goed dicht zit. Het draaien van een blunt was een rommelige aangelegenheid en er bleef een vervelende berg tabak achter, de voormalige inhoud van de sigaar, die je weg moest gooien.

Blunt-vloeitjes zorgen ervoor dat het draaien van een blunt een eitje is, en ze smaken ook nog absoluut fantastisch als je ze aansteekt. Als je een joint kunt draaien kun je ongetwijfeld ook een blunt draaien met een blunt-vloeitje en een beetje oefening.

Blunt-vloeitjes met een smaakje smaken zelfs goed bij het vertrouwde likken aan de plakrand. Zoals altijd moet je voorzichtig te werk gaan bij het draaien met een blunt-vloeitje, maar niet meer dan met een gewone joint of spliff.

Vanwege de deugden van de goed gevulde blunt is het onvermijdelijk de meest potente manier van draaien. Daar komt nog bij dat het niet ongewoon is voor degenen met een grote tolerantie en een eersteklas stash om een beetje hasj of zelfs een beetje kleverige hasjolie aan de inhoud toe te voegen. We zeiden toch al dat het roken van blunts topsport is!

SPLIFFS: EEN SNUFJE GIF EN ONTWIKKELING

De klassieke spliff is een mengsel van wiet en/of hasj met slechts een beetje tabak. De meeste recreatieve cannabisgebruikers van Europa en Azië vinden het maar niks om met een mix van marihuana en tabak een spliff te draaien. De meesten zouden nooit een sigaret opsteken, maar de spliff-cultuur werd tot voor kort door hashish gedomineerd.

Hasj brandt prima in een pijp, waterpijp of vaporizer, maar om te draaien heeft het een hulpje nodig om het hele zaakje evenwichtig te laten branden. Tabak en hasj hebben een verstandshuwelijk, en met de opkomst van tabak-vervangers zijn er nu levensvatbare alternatieven te verkrijgen.

Bovendien hebben de revolutie van het binnen kweken gedurende de afgelopen 20 jaar, en de recente succesvolle legalisering, een dramatische toename van de voorraad toppen voor Europese stoners veroorzaakt. Wiet van zeer goede kwaliteit is net als in Amerika door heel Europe gemakkelijk verkrijgbaar.

De verkrijgbaarheid van toppen van topklasse heeft de Europese cannabismarkt veranderd. Wiet heeft beslist hasj vervangen als favoriete keuze voor het roken, en de bijzonder potente concentraten veroveren een groeiend marktaandeel.

Het kan nog een generatie duren, maar de Europese spliff is op dezelfde evolutionaire weg als de Amerikaanse joint, ze worden puurder en een beetje korter.

Spliffs in Ierland en het Verenigd Koninkrijk werden bijna altijd met drie vloeitjes gedraaid, waarbij er één vloeitje overdwars aan de twee andere samengeplakte vloeitjes werd toegevoegd om een mooie lange spliff te kunnen draaien.

Onlangs heeft de trend om een sfliff met een king-size vloeitje te draaien aan populariteit gewonnen, en dat gaat ongetwijfeld de old school methode van de drievloeitjes-constructie om een spliff te draaien vervangen. Dit is ook een opduikende trend op de rest van het continent.

Ongebleekte en chloorvrije lange vloeitjes zijn perfect voor het draaien van de meest smaakvolle joints en spliffs, en veroveren snel een wereldwijd marktaandeel. Spaanse en Nederlandse stoners doen dat al een tijd op deze fantastische, zeer doeltreffende manier, en de rest van de wereld krijgt het nu ook in de gaten.

ROOK ZE ALS JE ZE HEBT

Hoe je je cannabis ook wilt roken, hetzij als een joint, blunt of spliff, ons advies is kort en bondig: rook ze als je ze hebt! Er komt ooit een periode in je leven dat je zonder wiet of hasj komt te zitten, je stash raakt een dag onverwachts op, en je beschikt niet over de middelen om het aan te vullen.

We hopen dat je nooit in die vervelende situatie komt, maar elke stoner zit wel eens zonder - dat kan ook wel eens met WC-papier gebeuren. We hopen van ganser harte dat je tot die dag met volle teugen blijft genieten van alle joints, blunts en spliffs die je rookt.