Top 10 gefeminiseerde strains van 2016

Published :
Categories : Cannabis nieuwsTop 10

Top 10 gefeminiseerde strains van 2016

Wat zijn de beste gefeminiseerde cannabissoorten van 2016? Vind jouw favoriete strain om te kweken met de Zambeza Seeds top 10 lijst van aanbevolen gefeminiseerde cannabissoorten 2016!

Ben je op zoek naar een geweldige strain om zelf te kweken? Kun je niet kiezen tussen de vele geweldige cannabissoorten die je hier bij Zambeza Seeds kunt vinden? Kijk niet verder! Of je nu van rustgevende indicas houdt of van oppeppende sativas, onze top 10 van gefeminiseerde strains van 2016 helpt je om jouw favoriete cannabissoort te vinden!

1. POWER PLANT XL

Power Plant XL is een sativa-dominante cannabissoort die nooit tegenvalt. Deze soort is niet alleen geweldig vanwege haar extreem hoge opbrengst van maar liefst 750g/m2 in ideale omstandigheden, de soort is ook zeer krachtig en geeft een geweldig euforisch en opwekkend high-gevoel, waardoor dit ongetwijfeld een eersteklas sativa genoemd kan worden. Bij het groeien van deze soort zal je tevens versteld staan van de spectaculaire productiviteit en de korte bloeitijd van slechts 55 dagen. Power Plant XL heeft daadwerkelijk power: de naam is dan ook zeer toepasselijk!


Power Plant XL

2. SUPER SILVER HAZE

Super Silver Haze is een van de meest populaire strains van Zambeza en daar is een goede reden voor. Deze spectaculaire Haze-mengeling is namelijk een ware klassieker die je tegenwoordig in de meeste Nederlandse coffeeshops kunt vinden. Deze cannabissoort biedt een perfecte mix van productiviteit en kracht en is dan ook zeer populair onder cannabisrokers en kwekers. Super Silver Haze heeft een THC-gehalte van maar liefst 21%. Dat is wellicht al voldoende om te kiezen voor het groeien van deze krachtige Haze. Daarbovenop komt echter nog dat de opbrengst bij een groei binnenshuis maar liefst tot 700g/m2 bedraagt. Bovendien heeft deze soort een redelijk korte bloeitermijn van slechts 65 dagen. Niet gek dus dat sommigen de Super Silver Haze een van de beste Haze-mengelingen noemen.


Super Silver Haze

3. POWER KUSH

Wanneer je twee prachtige strains als de Critical en de populaire OG Kush kruist, dan kan het resultaat niet anders dan spectaculair zijn. Gezien de kwaliteiten van de Power Kush ben je het vast met ons eens. Hoewel het een sativa-dominante hybride soort is, laat ze duidelijk indicasporen van uitstekende kwaliteit zien naarmate ze groeit. De Power Kush wordt 60-80cm hoog en is dus een prima plant voor iedereen met weinig kweekruimte. Binnenshuis geeft deze soort een nette opbrengst van 525g/m2. Kweek je de Power Kush buitenshuis, dan kan deze tot 500-600 g/m2 opbrengen. De bloeitijd van deze cannabissoort is zeer kort: slechtst 50 dagen. Toch heeft ze een THC-gehalte van 20% en geeft dus een krachtige rookervaring. Het is dan ook niet moeilijk in te zien waarom de Power Kush bovenaan in je kweeklijst zou moeten staan!


Power Kush

4. SKUNK

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en zeer aangename Skunk, dan is deze Skunk wellicht de perfecte strain voor jou! Zambeza creëerde deze te gekke Skunksoort met het oog op betrouwbaar en stabiel genetisch materiaal, een constant goede opbrengst en eersteklas kwaliteit. In een korte bloeitijd van slechts 55 dagen levert deze cannabissoort tot 600g/m2 op. Zambeza’s Skunk valt echter pas echt op vanwege haar prachtige unieke aroma en smaak. Het is de perfecte combinatie van zoete en pittige ondertonen die deze soort een typisch skunky aroma geven. Zoals je zou verwachten van een Skunk van topkwaliteit, geeft deze Skunk een zeer krachtig effect en is zowel kalmerend als opwekkend tegelijk.


Skunk

5. AMNESIA HAZE XL

Veel kenners zien de Amnesia Haze XL als een van de meest krachtige Hazes die je kunt kweken. Het hoge THC-gehalte van 21% zorgt voor een geweldig krachtige rookervaring die iedere Haze-liefhebber kan waarderen. De kracht van Amnesia Haze XL is echter niet het enige dat zo geweldig is aan deze Hazesoort. Door de eersteklas genetische samenstelling van de Amnesia Haze XL geeft deze soort een respectabele opbrengst van 600g/m2 en dat in een redelijke bloeitijd van 65 dagen. Het aroma van deze soort is fris en citrusachtig. Dit maakt dat Amnesia Haze XL bij iedere cannabiskenner bovenaan de lijst staat.


Amnesia Haze XL

6. CHOCO CANDY

Choco Candy is absoluut een van die strains waar je verliefd op kunt worden. De kruising van een Chocolate Haze met een OG Chocolate Thai geeft een geweldig aroma van chocolade dat uniek genoemd kan worden onder de cannabissoorten. Dit maakt Choco Candy een traktatie voor iedere cannabisliefhebber! De geweldige smaak en het heerlijke aroma zijn niet de enige redenen waarom Choco Candy in onze top 10 staat. Choco Candy heeft namelijk ook een erg hoog THC-gehalte van 21%, een bovengemiddelde genetische opbouw en een redelijk korte bloeitijd van 65 dagen. Vanwege deze kwaliteiten, bevelen we de Choco Candy dan ook van harte aan aan iedereen die op zoek is naar een uitmuntende cannabissoort om zelf te kweken.


Choco Candy

7. CANDY CARAMELO FAST FLOWERING

In Candy Caramelo komen een aantal excellente kwaliteiten samen die deze strain tot een zeer goede keuze maken. Door toedoen van de Indica-dominante genen, groeit deze soort binnenshuis snel tot een mooie bos uit die tot maximaal 90 cm in hoogte zal toenemen. Je kunt deze soort dus ook prima kweken als je binnenshuis beperkte kweekruimte hebt. Laat je de Candy Caramelo echter buitenshuis groeien, dan kan zij groeien tot een kleine boom van 2,4 meter hoog en een opbrengst van 600g per plant! Binnenshuis is de opbrengst overigens tot 500g/m2 in een bloeitijd van 45 dagen. Het heerlijke aroma van deze soort bestaat uit een mix van zoete karamel met ondertonen van frisse spearmint.


Candy Caramelo Fast Flowering

8. GREEN AK XL

Green AK XL is een cannabissoort met een zeer diverse genetische samenstelling. In deze strain komen de kwaliteiten van topsoorten uit Afghanistan, Colombia, Mexico en Thailand samen. Kwekers zullen haar waarderen om haar krachtige groei met een opbrengst van 750g/m2 binnen een bloeitijd van 55 dagen. Bij het roken wordt je meegevoerd door de unieke smaakcombinatie van diepe houtachtige aroma’s met pittige en fruitige ondertonen. Zoals het een typische sativa betaamt, is het effect van deze soort opwekkend en energetisch. Je wordt er niet sloom van en dit maakt de Green AK XL dan ook een goede keuze om overdag te roken.


Green AK XL

9. BLUEBERRY CHEESE

Blueberry Cheese is een mooie kruising tussen de zeer populaire Blueberry en de White Cheese. Zoals je zou verwachten van een soort die de Blueberry-genen in zich draagt, is het aroma en de smaak heerlijk zoet en fruitig, geaccentueerd met muskusachtige ondertonen. Deze indica-dominante soort groeit als kool. Binnenshuis kan ze tot 130 cm lang worden met een opbrengst van 450g/m2. Buitenhuis kan ze tot wel 200 cm lang groeien. Blueberry Cheese is een bevredigende indica die zeker een plaats verdient in de top 10 van iedere kweker!


Blueberry Cheese

10. BLUE BRILLIANT

Een mix van de spectaculaire kwaliteiten van de Super Silver Haze met de Blueberry laten je denken dat de uitkomst evenzeer spectaculair zou moeten zijn. Je hebt helemaal gelijk als je dat denkt! Blue Brilliant is een sativa-dominante soort die de beroemde Silverhaze-genen combineert met de geweldige smaak van de Blueberry. Kwekers die altijd al dol waren op SSH, maar niet zo blij werden van de lange bloeitijd, kunnen deze beroemde genen nu kweken in slechts 65 dagen! Dankzij de Blueberry-eigenschappen is het aroma van Blue Brilliant geweldig fruitig in combinatie met de zachtheid van de SSH. Met een THC-gehalte van 20% geeft deze cannabissoort een krachtige rookervaring die verhelderend en opwekkend werkt. Dit is dan ook de perfecte strain voor als je toe bent aan een uitbarsting aan creativiteit!


Blue Brilliant