Wat Doe Je Tijdens Een Nare Ervaring Met Cannabis?

Published :
Categories : Andere onderwerpenCannabis nieuws

Wat Doe Je Tijdens Een Nare Ervaring Met Cannabis?

Je weet vast wel dat wiet ook een nare ervaring kan veroorzaken. Misschien is het je onlangs zelfs overkomen. Als je er wat meer over wilt weten, lees je hier alles over dit soort vervelende ervaringen. Ontdek ook hoe je ze voorkomt en stopt!

Laten we maar eens beginnen met op te merken dat een slechte ervaring niets met je tolerantie te maken heeft. Dus, ongeacht hoe lang je al blowt of hoeveel, dit artikel kan interessant voor je zijn. Niemand van ons verwacht tijdens een rooksessie een nare ervaring. Als je er echter op voorbereid bent, kan dat goed helpen te voorkomen dat je hele avond verpest wordt door net iets te veel wiet.

Jammer genoeg kan niemand je uitleggen wat de "nare ervaring" veroorzaakt. Wel weten we dat het te maken heeft met de hoeveelheid die je rookt en dan vooral met het THC-gehalte - maar niet uitsluitend. Mensen melden vaak triggers als muziek, een bepaalde conversatie, het gezelschap of zelfs de gerookte strain.

ALGEMENE SYMPTOMEN

Soms kan de door cannabis veroorzaakte high een beetje overweldigend aanvoelen. Wat jij ervaart, is daarbij niet hetzelfde als wat anderen ervaren. Een vaak voorkomend symptoom is echter een doof gevoel in je gezicht. Doorgaans gaat dit gepaard met zweten en een bleke snuit. Als je niet weet wat er gebeurt, is het helemaal niet ongewoon je een beetje angstig te voelen. Met name wanneer je vrienden je eraan herinneren hoe bleekjes je eruitziet en vragen of het wel goed gaat.

Vervolgens kun je last van je maag krijgen. De angst die dit veroorzaakt, heeft soms tot gevolg dat je overgeeft. Daarom is een goede voorbereiding altijd belangrijk. Als je angstig bent tijdens een nare ervaring wordt het gevoel in je buik alleen maar erger. Onze maag is namelijk verbonden met het zenuwstelsel en de psychologische reacties ontpoppen zich daarbij tot fysieke als je gaat piekeren.

Het is misschien moeilijk te geloven als je ongelofelijk high bent, maar het gevoel gaat snel voorbij. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat jij de eerste persoon bent die het loodje legt door een overdosis wiet. Dus je hoeft echt niet bang te zijn dat je doodgaat. Herinner jezelf eraan dat je een psychoactieve substantie hebt gebruikt en dat je angst het overneemt. Ontspan, probeer afleiding te zoeken en haal diep adem. Het komt allemaal goed. Daarover later iets meer.

HOE VOORKOM JE EEN NARE ERVARING MET CANNABIS?

Met zoveel impulsen die deze ongemakkelijke situatie kunnen veroorzaken, is niet voor iedereen dezelfde aanbeveling voor 100% effectief. De volgende beproefde en geteste technieken hebben echter meerdere stoners uit hun lijden verlost.

Zo is de plek waar je je bevindt doorslaggevend. Dat betekent dat als je je zorgen maakt over een vervelende ervaring, je niet moet roken met mensen die je niet goed kent of op plekken waar je je niet fijn voelt. Wacht tot je ergens bent waar de atmosfeer prettig aanvoelt, met personen die je een veilig en prettig gevoel geven. Muziek kan ook van grote invloed zijn. Als je in een luidruchtige club bent met een groep vreemden kan dit de ervaring zelfs verslechteren. Voor velen is het luisteren naar je favoriete muziek echter een uitstekende manier om je weer beter te voelen.

Laten we hier even van de gelegenheid gebruikmaken je op het hart te drukken dat het verstandig is slechts één substantie te gebruiken als je gaat feesten. Drink geen alcohol in combinatie met wiet als je daar geen ervaring mee hebt.

Als je weet dat je je vaak overweldigd voelt als je high bent, kan het prettig zijn om gewoon lekker thuis te blijven. Of ergens waar je je thuis voelt. Het is belangrijk dat je een rustige kamer hebt waar je even op bed kunt gaan liggen. Gewoon even een halfuurtje plat en je komt weer een beetje tot jezelf.

Wat Doe Je Tijdens Een Nare Ervaring Met Cannabis?

HOE STOP JE EEN NARE ERVARING MET CANNABIS?

Zelfs als je alles volgens het boekje hebt gedaan, kan het zomaar gebeuren dat je een nare ervaring krijgt. In dat geval moet je aan de noodrem trekken, voordat het allemaal erger wordt.

Om te beginnen, trek je je even terug uit het gezelschap en ga je op een rustig plekje zitten. Neem een glaasje fris of een glas water. Ontspan en probeer rustig en diep adem te halen. Eet daarbij een zoete snack, zoals een koekje of een plak cake. Suiker helpt altijd in dit soort situaties. Je kunt ook koffie nemen als je dat graag drinkt. Zo niet, drink het dan niet, want dat kan de boel verergeren.

Vermijd daarbij keiharde muziek en luidruchtige conversaties. Ga naar buiten om een luchtje te scheppen, als dat kan. Sluit je ogen, als je er tenminste niet duizelig van wordt. Als je echter te lang en te veel aan jezelf denkt, kan dat de situatie ook negatief beïnvloeden.

HOE KUN JE JE VRIENDEN BIJSTAAN?

Nu je weet hoe je jezelf kunt bijstaan, is het eenvoudiger te begrijpen wat je voor je vrienden in dezelfde situatie kunt betekenen. Geef je vriend een glaasje fris of iets te eten. Vraag of hij iets kwijt wil en blijf daar geduldig bij. De persoon heeft op dat moment veel zorgen. Stel dus niet te specifieke vragen en geef hem de tijd te antwoorden. Herinner hem aan wat hij zojuist gerookt heeft en dat het slechts een paar uur gaat duren. Maximaal.

Een vervelende ervaring is echter voor iedereen anders. Je weet nooit precies wat er in het hoofd van je vriend omgaat als dit gebeurt. Toon respect als hij zoiets doorstaat. Laat je vriend weten dat je er voor hem bent, maar geef hem ook de ruimte. Mensen voelen zich vaak overgevoelig en beschaamd als ze een nare ervaring ondergaan. Daarbij willen ze graag met rust gelaten worden. Kijk of het goed met je vriend gaat en laat hem daarna even alleen.

We hopen dat dit artikel je geholpen heeft en dat je nu een beetje voorbereid en meer ontspannen bent. Geniet met volle teugen van je volgende rooksessie!