De Kunst Van Hotboxing

Published :
Categories : Andere onderwerpen

De Kunst Van Hotboxing

Het verhaal gaat dat de high sterker is met hotboxing. Maar is dit slechts een gerucht? Er blijkt een kern van waarheid in te zitten.

Hotboxing: Waarschijnlijk ben je hier wel eens voor uitgenodigd door je vrienden. En je hebt vast wel gehoord dat je er super-stoned van wordt. Maar heb je het al geprobeerd? Het verhaal gaat dat je een sterkere high ervaart in een hotbox. Maar is dat echt zo? Het antwoord is verrassend. Laten we de kunst van hotboxing eens bespreken.

WAT IS HOTBOXING?

Hotboxing is hartstikke eenvoudig. Het is niets meer dan wiet roken in een luchtdichte ruimte zonder enige ventilatie. Denk aan je (geparkeerde) auto, de badkamer, het toilet, een tent of elke afgesloten ruimte. Hoe kleiner de ruimte, hoe beter. En het kost je bovendien minder ganja.

Als je gaat hotboxen, reken dan op enorm veel rook. De rookontwikkeling is zo sterk dat je geen hand voor ogen meer ziet. En dat is precies de bedoeling. Je bevindt je in een grote rookwolk en wordt ontzettend high. Dat wordt tenminste beweerd.

Tegelijkertijd is het een sociale gebeurtenis met vrienden. Je kunt uiteraard hotboxen in je eentje, maar een rookkring is veel leuker. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Denk je eens in: iedereen draagt wat te roken bij en dat wordt in één keer, of snel na elkaar, opgerookt in de kleine ruimte. Hoe groter de groep, hoe sneller een saai vertrek verandert in een oase voor stoners.

WERKT HOTBOXING ECHT OF IS HET ALLEMAAL KLETSKOEK?

In theorie klinkt hotboxing als de ideale activiteit voor elke roker. Maar de hamvraag is: "werkt het echt?" Sommige mensen beweren dat het allemaal onzin is en dat de high echt niet sterker is door de enorme rookdampen. En toch is het zo. En het is ook nog eens wetenschappelijk bewezen.

In 2015 voerde de Johns Hopkins University School of Medicine een onderzoek uit. Het doel was te achterhalen of hotboxing daadwerkelijk effectief is. Ze hebben ontdekt dat het echt geen fabeltje is. Met hotboxing is de high inderdaad veel sterker, maar alleen als je het goed doet.

Nogmaals, hotboxing doe je in een beperkte ruimte die je tot de nok vult met cannabis rook. Ook moet er een gebrek aan zuurstof zijn, anders is het een verspilling van je wiet en je tijd. Voldoe je aan deze voorwaarden? Dan resulteert hotboxing inderdaad in een high die niet van deze wereld is. Het voelt alsof je hoofd in een andere dimensie zweeft.

TIPS VOOR EEN LEUKE EN EFFECTIEVE HOTBOX ERVARING

Hotboxing is niet geheel risicovrij. Dit komt door het gebrek aan zuurstof. Begeef je dus niet langdurig in een kleine ruimte. Je lichaam heeft echt zuurstof nodig, want zonder zuurstof kun je niet ademen. Uiteindelijk sterven je hersencellen af en kun je nooit meer hotboxen. Of enige andere taak verrichten. Maar als je verstandig te werk gaat en niet teveel tijd spendeert in de hotbox, komt het helemaal goed.

Nu we het toch over tijd hebben, moeten we ook aangeven dat er diverse consumptiemethodes zijn die de tijd van het hotboxen van een ruimte kunnen verkorten. Bongs en zogenaamde steamrollers produceren veel rook. Als je de ruimte razendsnel blauw met rook wilt zetten, kies dan voor deze rookaccessoires.

Blunts en joints zijn nog beter om razendsnel te hotboxen. Joints en blunts branden voortdurend en geven continu rook af, ook als je zelf geen hit neemt. Je hoeft er eigenlijk dus minder moeite voor te doen. Hotboxing kun je eigenlijk niet fout doen, ongeacht waarmee je rookt. Laat je creativiteit dus gerust los.

De Kunst Van Hotboxing

DE VERBORGEN EXTRAATJES VAN HOTBOXING

Over creativiteit en experimenteren gesproken, hotboxing is niets anders dan een unieke manier om van je favoriete kruid te genieten. Je kunt diverse rookaccessoires gebruiken en je kunt ook van locatie veranderen als de verveling toeslaat. Maar dat is nog niet alles.

Zolang je maar niets op Facebook of andere sociale media deelt, is je cannabisgebruik met hotboxing niet opvallend. Het is hoe dan ook beter dan een joint op straat roken, vooral als je ergens woont waar cannabis illegaal is. Het komt ook van pas als je je gebruik liever niet met iedereen deelt.

Weet je wat nog het beste is? Hotboxing is gewoon hartstikke leuk. Er gaat niets boven high en melig worden met je vrienden, terwijl je voortdurend geniet van heerlijk zoete rookwolken. Zet wat bijpassende muziek op, sla wat lekkers in, trek iets comfortabels aan en laat het feest losbarsten. Vergeet alleen niet waar de uitgang is en schep een luchtje indien nodig. Maar trek alsjeblieft wel de deur achter je dicht.