Nieuwe cannabissoort vernoemd naar de koning der Nederlanden

Published :
Categories : Cannabis nieuws

Nieuwe cannabissoort vernoemd naar de koning der Nederlanden

De cannabis lobbygroep Nederwietland kwam samen om de troonsbestijging van koning Willem-Alexander te vieren, net een week na de gebeurtenis. Hun reden voor een viering? De uiteindelijke ontwikkeling van een nieuwe cannabissoort, na vier jaar kweken, die

De cannabis lobbygroep Nederwietland kwam samen om de troonsbestijging van koning Willem-Alexander te vieren, net een week na de gebeurtenis. Hun reden voor een viering? De uiteindelijke ontwikkeling van een nieuwe cannabissoort, na vier jaar kweken, die ze vernoemd hebben naar de nieuwe koning der Nederlanden.

De lobbygroep zegt dat ze naar Porto Cheli, Griekenland zijn gereisd naar de vakantiewoning van de koning en de koningin, waar ze de nieuwe Koning Willem-Alexander zaadjes in de grond hebben geplant. Het koninklijk gezelschap zal zeer waarschijnlijk dit gebied later in de zomer bezoeken, wanneer ze op hun jacht varen.
Maar de nieuwe cannabissoort is meer dan alleen maar een uniek eerbetoon aan de nieuwe Nederlandse monarch.

“Iedereen met een klein balkon kan deze wiet binnen 8 weken kweken, ze zal genoeg cannabis produceren voor een jaar”, zegt Nederwietland. “Als het op het algemene drugsbeleid aankomt, heeft de wet op cannabisproductie de laatste dertig jaar kant noch wal geraakt. Het is legaal om cannabis te verkopen, om het te kopen en te roken – maar nog steeds mag niemand meer dan vijf planten kweken. Het is belachelijk.”
 Koning Willem Alexander's Cannabis Troon

Nederwietlands werk van de afgelopen vier jaar draaide om de creatie van een nieuwe cannabissoort die is aangepast om in het veranderlijke klimaat van Nederland te groeien en snel te bloeien, en hierdoor is ze een ideale soort voor thuiskwekers.

In de afgelopen jaren hebben cannabiscriminelen hun grip op Nederland verstevigd, ondanks de pogingen van de steden en de staat om ze te bestrijden. De toenemende overtuiging dat de cannabiswetgeving gewoon te streng is, heeft zijn weerslag gevonden in het decriminaliseren van cannabis dat in vele steden heeft plaatsgevonden, en het negeren van de nieuwe, strengere wetten opgelegd door de overheid.

Paul Depla, burgemeester van Heerlen en lid van de PvdA legt het uit. “Marihuana komt niet gewoon uit de lucht vallen. Ieder ander aspect van drugs wordt gereguleerd. Als de overheid serieus marihuanaplantages wil aanpakken, moet de overheid de marihuanakweek in eigen handen nemen. Dan zal ze echt een verschil maken.”
Kleine Cannabis Plant

Paul Depla en een groeiend aantal Nederlandse burgers verlenen om deze reden hun steun aan de decriminalisatie en legalisatie van thuisgekweekte cannabis. Op dezelfde manier waarop ‘Cannabis Clubs’ opereren zouden wetten die de burgers toestemming geven om op gereguleerde wijze cannabis te gebruiken en te kweken de mogelijkheid van Nederlandse cannabiscriminelen om cannabis, naast harddrugs, op te kopen en te verhandelen afzwakken of elimineren. Marihuana komt niet uit de lucht vallen; maar als de Nederlandse burgers beginnen om zelf cannabis te kweken, hoeven ze zich niet meer te begeven in illegale drugscircuits en om te gaan met criminele bendes.

Criminele cannabishandelaren krijgen steeds meer grip op de grootschalige handel in het hele land. De stadsbesturen van onder andere Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Maastricht en Eindhoven, en een groeiend aantal Nederlandse ambtenaren hebben gepleit voor een vorm van legale, gereguleerde cannabiskweek als manier om dit bevoorradingsprobleem op te lossen.

De Nederwietlands Koning Willem-Alexander soort werd zorgvuldig gekweekt als favoriete soort voor mensen die geïnteresseerd zijn in het zelf kweken van wiet. Ze staat bekend om haar kracht, en haar ware potentie voor thuiskwekers wanneer de wetten versoepeld worden, zal blijken wanneer meer kwekers haar uitproberen. Hoe dan ook, dit is een unieke manier voor Nederwietland om zijn steun aan het legalisatiegevecht kenbaar te maken.

 Haal je vrouwelijke cannabis zaden hier Haal je autoflowering cannabis zaden hier