Cannabiszaadjes versus cannabisklonen

Published :
Categories : Andere onderwerpen

Cannabiszaadjes versus cannabisklonen

De meeste cannabiskwekers beginnen met dezelfde vraag. Moet ik cannabiszaadjes of –klonen gebruiken?

De meeste cannabiskwekers beginnen met dezelfde vraag. Moet ik cannabiszaadjes of –klonen gebruiken? Er is geen eenvoudig antwoord op deze vraag, maar er zijn simpele manieren om de twee opties met elkaar te vergelijken. Alleen jij kunt bepalen welke voor jou het best werkt. Er is overigens wel meer bewijs voor dat zaadjes betere planten produceren, ondanks de aanlokkelijkheid van klonen.

Wat je kunt verwachten wanneer je cannabiszaadjes plant
Zaadjes zijn natuurlijk. Ze zijn ook voorspelbaar. Een goede zaadbank kan je laten zien hoe je plant zich precies zal ontwikkelen en wat voor kwaliteitsniveau je kunt verwachten. Hoewel klonen exacte replica’s zijn, veroorzaken ze vaak onverwachte problemen die het moeilijk maken om te voorspellen hoe de oogst eruit zal zien. Er is geen betere manier om de uitkomst van je oogst te garanderen dan door gebruik te maken van echte zaadjes van een professionele zaadbank.
Critical Pride cannabis plant
Een nadeel van zaadjes is dat, tenzij je gefeminiseerde zaadjes koopt, ze half mannelijke planten produceren. Dit kun je voorkomen met klonen, maar het kan ook met zaadjes, zolang je maar weet wat je koopt. Gefeminiseerde zaadjes zijn duurder dan klonen, maar je zult dan wel veel van de veel risico’s vermijden waar veel kwekers van klonen mee te maken krijgen iedere keer dat ze oogsten.

Bij een zaadbank kun je volledig vrouwelijke zaadjes krijgen om er zeker van te zijn dat al je planten vrouwelijk zullen zijn; zo verminder je het gedoe dat mannelijke planten opleveren. Bepaalde cannabiszaadjes kun je zelf kruisen, en zo kun je volledig de controle behouden over wat je kweekt. Hoewel klonen in een later ontwikkelingsstadium beginnen, heb je veel minder controle over de uiteindelijke uitkomst.

Zaadjes hebben niet alle bagage van een kloon. Zaadjes kunnen gegarandeerd zuiver zijn, dus je hoeft niet bang te zijn dat je schadelijke ziekten verspreid of dat je je tijd verspilt met planten die toch ten prooi vallen aan insecten en andere problemen die de kop op kunnen steken wanneer je klonen gebruikt.

De eerste generatie cannabiszaadjes zijn sterker en vruchtbaarder dan iedere kloon op de markt. Latere generaties neigen hun kracht te verliezen, maar iedere betrouwbare zaadbank zal eerste generatie zaadjes aanbieden voor meerdere soorten hybriden. Dit is slechts een van de vele voordelen die kloondistributeurs nooit zullen kunnen bieden.
De beste cannabis zaden
Wat je kunt verwachten wanneer je cannabisklonen plant
Klonen hebben een doel, maar een serieuze kweker begrijpt het voordeel van het gebruik van echte zaadjes. Cannabisklonen hebben een kortere oogsttijd, omdat ze in een later ontwikkelingsstadium beginnen. Klonen worden echter niet zo groot en produceren ook niet zo veel cannabis als eerste generatie cannabiszaadjes die je bij een zaadbank hebt gekocht.

Een kloon kan opgroeien tot een moederplant en gebruikt worden om, zonder verdere kosten, andere klonen mee te maken, maar als je kijkt naar de kwaliteit van de oogst, is dit eigenlijk geen voordeel. Klonen kunnen veel problemen met zich meebrengen. Vele zijn gekweekt met ziekten die zich pas manifesteren als het al te laat is. Tegen die tijd heb je al een gehele oogst verspild met een plant die sterft of zwak wordt voordat hij waardevolle oogst produceert. Je kunt bij een kloon precies weten wat voor plant je kunt verwachten, maar je kunt er nooit zeker van zijn wat voor problemen je zult tegenkomen. Van ziekten tot aan de verspreiding van insecten: klonen zijn een riskant avontuur voor ieder nieuwe kweker.
Binnenplant cannabis
Andere erfelijke problemen met cannabisklonen zijn: schimmel, wortelrot en zelfs bacteriën die een tuin kunnen vernietigen. Klonen lijken misschien makkelijk te kweken, iedere kloon is in feite een potentieel gevaar. Om nog maar te zwijgen over het feit dat klonen er niet goed tegen bestand zijn wanneer ze vervoerd of naar een andere pot verhuisd worden. Een cannabisplant was misschien gezond toen hij besteld werd, maar het transport kan een zware tol eisen. De meeste beschadigde of stervende klonen hebben weken nodig om te herstellen, als ze überhaupt herstellen.

Als je ze goed gebruikt en er doen zich geen problemen voor, kunnen klonen zeer handig zijn. Een ononderbroken kweekproces kan fantastische resultaten produceren. Maar onderbrekingen doen zich veel vaker voor dan je zou verwachten. Het kost misschien iets meer om zaadjes te planten, maar je kunt meestal wel een oogst verwachten van een hogere kwaliteit. Het is belangrijk om je eigen vaardigheden en kennis te analyseren alvorens te kiezen tussen zaadjes en klonen, maar er is altijd ruimte om te experimenteren wanneer je cannabis kweekt. Als het erop aankomt zijn klonen als de fast food versie van cannabis. Ze kunnen gebruikt worden om een grotere hoeveelheid te produceren, maar die is wel van een lagere kwaliteit.

 Haal je vrouwelijke cannabis zaden hier Haal je autoflowering cannabis zaden hier