Cannabis Microdoseren: Blijf functioneel, creatief en niet te high!

Published :
Categories : Andere onderwerpen

Cannabis Microdoseren: Blijf functioneel, creatief en niet te high!

Het microdoseren van cannabis laat de gebruikers de positieve effecten ervaren van beter cognitief functioneren tot stemmingsverbetering zonder paranoïde en lethargische gevoelens. Lees verder voor meer info over het microdoseren van cannabis en het bepalen van je individuele sweet spot.

Het microdoseren van psychoactieve substanties is een populaire trend aan het worden. Ondernemers in Silicon Valley gebruiken zelfs microdoses psilocybine paddestoelen en LSD om de grenzen van innovatie te verruimen en de concurrentie een stapje voor te blijven. Het verzamelen en analyseren van de vele meldingen van mensen uit alle rangen en standen voeren aan dat microdoseren inderdaad kan leiden tot hogere niveau's van creativiteit, energie, motivatie, cognitieve verwerking en op een abstracte manier buiten het denkraam denken.

Het schijnt dat cannabis ook uitstekend geschikt is om te microdoseren. Iedere roker die dit leest kent het gevoel wat je overvalt als je teveel gebruikt, het gevoel van een zware fysieke high en helemaal nergens geen zin meer in hebben, behalve achterover leunen en een flinke siësta houden. Er is natuurlijk helemaal niets mis mee als je je hier af en toe aan te buiten gaat.

FUNCTIONALITEIT

Het gebruiken van kleine hoeveelheden cannabis kan echter enkele positieve effecten hebben, terwijl de roker normaal kan blijven functioneren en de tijd besteden aan productieve arbeid of persoonlijke projecten. Ontegenzeggelijk veroorzaakt cannabis creatieve vuurtjes in het hoofd en stelt gebruikers in staat de zaken vanuit een ander perspectief te bekijken. Deze cognitieve verbetering, zonder de hangerigheid of high, kan werkelijk een reeks voordelen bieden, daarom zijn veel mensen in staat succes te hebben met de rage van microdoseren.

Sommigen beweren zelfs dat microdoseren de toekomst is van cannabisgebruik. Het staat voor een manier om de cannabinoïden te gebruiken en de negatieve stereotypen en sensatiezucht waardoor ze omgeven worden weg te nemen. Microdoseren zorgt er voor dat cannabis makkelijker toegepast kan worden voor zowel de recreatieve- als de medicinale gebruiker en schept een manier van consumptie die meer weg heeft van het innemen van een supplement. Laat dit je echter niet ontmoedigen om wiet te gebruiken op een manier die goed bij je past. Voor veel mensen is het altijd het goede moment om ouderwets stoned te worden.

WAT IS EEN MICRODOSERING?

Zoals de naam al duidelijk aangeeft is een microdosis een piepkleine hoeveelheid van een drug of een substantie. Microdoses worden in feite omschreven als niet-waarneembaar, wat wil zeggen dat de gebruikers niet de volledige psychoactieve effecten ervaren die in verband worden gebracht met grotere doses. Wat betreft een substantie zoals paddo's veroorzaakt een microdosering cognitieve voordelen zonder de psychedelische trip. Voor veel individuen zou trippen erg onpraktisch zijn op het werk of bij het verrichten van bepaalde taken.

Van het microdoseren van cannabis wordt gezegd dat het net zulke effecten heeft als paddo's. Een niet-waarneembare dosis stelt gebruikers in staat enkele voordelen te bemerken, zoals stemmingsverbetering en een toegenomen verbinding met het hier-en-nu. Dat heeft gevolgen voor helderder en creatiever denken zonder te stoned te worden of de situatie uit de hand te laten lopen.

WAT BESCHOUWT MEN ALS EEN MICRODOSIS?

Naar microdoseren is weinig wetenschappelijk onderzoek verricht zoals dat wel op andere gebieden van cannabisonderzoek gebeurd, zoals bijvoorbeeld de medicinale voordelen en de chemische inhoud. Hierdoor is microdoseren momenteel in een proefondervindelijk stadium van onderzoek en experimenteren. Er zijn werkelijk veel variabelen in het spel als het bij microdoseren. Dat zijn ondermeer de soort en de concentratie cannabinoïden die gebruikt worden. Nu rijzen er natuurlijk vragen.

Heeft een bepaalde soort een hoog THC-gehalte of een hoog CBD-gehalte? En welke terpenen worden er ingenomen die de high zouden kunnen veranderen of vergroten? En hoe kun je ze het best innemen?

Het vinden van de zogenaamde "sweet spot" beschrijft het gevoel dat veroorzaakt wordt door een niet-waarneembare dosis waardoor de gebruiker net op het randje staat van daadwerkelijk high worden. Daar kom je alleen achter door het zelf uit te proberen. Als het microdoseren "mislukt" zal dat alleen tot gevolg hebben dat je stoned wordt van een lekkere wietsoort.

Zorg ervoor dat je echt precies je sweet spot vindt. Probeer er achter te komen welke hoeveelheid voor jou het beste is om mee te microdoseren voordat je het op het werk of sociale gebeurtenissen toepast. De sweet spot kan bestaan uit stemmingsverbetering en verhoogde creativiteit zonder de nadelige gevoelens van hangerigheid, achtervolgingswaan of fysieke of head-highs die het functioneren beperken.

HOE JE MICRODOSEERT

Zoals iedere cannabisgebruiker zich zal realiseren zijn er veel manieren om high te worden. Bijvoorbeeld een bong, spliff of vaporizer, koekjes, brownies of een dab-rig, de mogelijkheden zijn eindeloos. Alle genoemde voorbeelden zijn geschikt om om mee te microdoseren en op de sweet spot te mikken. Het is echter goed om te weten dat als je sterke concentraties zoals olie gebruikt, je als gebruiker waarschijnlijk dwars door de sweet spot gelanceerd wordt en een tijd lang behoorlijk stoned bent.

Het roken van wiet in een spliff, pijp of waterpijp zijn waarschijnlijk de beste manieren om de voor jou geschikte microdosering te bepalen. Als je wiet rookt vindt er een snelle stofwisseling plaats van de THC en doorbreekt het de bloed-hersenbarrière. Op die manier kun je eenvoudig bepalen welk effect je microdosis per keer op je heeft, zonder dat het teveel wordt. Je kunt door het roken makkelijker vaststellen hoe snel je high wordt.

Het gebruik van een vaporizer is ook een nauwkeurige manier om te bepalen hoe je lichaam reageert op kleine trekjes terwijl je onderzoekt wat de perfecte dosis is. Het toedienen van een microdosis met een vaporizer heeft nog een reusachtig voordeel, ze zijn erg onopvallend en discreet. Een joint opsteken als je onderweg naar je werk bent of in een openbare ruimte zal ongetwijfeld de aandacht trekken vanwege de skunky geur. Vaporizer ruiken een stuk minder en vallen niet zo op.

EDIBLES

Ook edibles zijn zeer geschikt om mee te microdoseren. Hoewel ze in verband gebracht worden met een langdurende sterke high, kunnen edibles ook gebruikt worden voor het fine-tunen van de sweet spot op een sterkere en langer aanhoudende manier.

Edible cannabisproducten zijn op de markt verkrijgbaar en bevatten kleine hoeveelheden THC, dat is een prima manier om te kijken waar je drempel voor microdoseren ligt. Je kunt voor dit doel je eigen edibles maken, maar accuratesse en de juistheid van de psychoactieve ingrediënten zijn belangrijk.

MEDICINAAL MICRODOSEREN

Behalve hele leuke toepassingen bij het recreatief gebruik zou het medicinaal microdoseren wel eens een revolutionaire medische doorbraak kunnen worden. Veel patiënten gebruiken cannabis in de eerste plaats om het te gebruiken voor een medische aandoening, niet om high te worden. Voor deze mensen biedt microdoseren tal van voordelen als zo een kleine dosis inderdaad geschikt is om hun conditie te verbeteren. Als dat zo mocht zijn kan het microdoseren van cannabis mensen inderdaad helpen bij depressie, angst en wellicht eventueel pijnklachten, zonder de negatieve effecten van te stoned worden zoals achtervolgingswaan en onverschilligheid.

Tal van artsen hebben een bijdrage geleverd met anekdotische voorvallen waarin ze constateerden dat patiënten die kleine hoeveelheden gebruikten betere resultaten ervoeren dan mensen die meer gebruikten dan noodzakelijk was. Het is vastgesteld dat het innemen van kleine hoeveelheden cannabis, onder iemands persoonlijke drempel na verloop van tijd voor een betere algehele gezondheid zou kunnen zorgen.