Waarom zouden we biologisch moeten kweken?

Published :
Categories : Andere onderwerpen

Waarom zouden we biologisch moeten kweken?

Biologisch gekweekte producten worden vaak aangeprezen als van een aanzienlijk betere kwaliteit. Is dit ook van toepassing bij cannabis?

De term biologisch wordt vaak gebruikt als een kreet om een product van aanzienlijk betere kwaliteit te beschrijven. Dit gebeurt niet alleen in commerciële sectoren, maar dit is ook van toepassing op de cannabis industrie. Als je denkt dat alle cannabis biologisch is, omdat het voor het grootste gedeelte gekweekt wordt met zaden in aarde, dan zit je er niet ver naast. Maar wat we met "biologisch" echt bedoelen, is niet alleen een natuurlijk voorkomend product, maar een gebrek aan bemoeienis in de groeiomgeving van het product, in dit geval cannabis. Door biologisch te kweken, zou de kweker uitsluitend natuurlijk voorkomende stoffen en voedingsstoffen moeten gebruiken om de cannabis te ondersteunen, vrij van pesticiden of kunstmatig geproduceerde chemicaliën, zoals bijvoorbeeld pH up of pH down.

Omdat biologische producten vaak beschreven worden als van betere kwaliteit, omdat ze beter voor je zijn en voor de omgeving waarin ze zijn geproduceerd, zal het niet als een verrassing komen dat ze vaak duurder zijn. Kunnen we echt de hoofdprijs rekenen voor biologisch gekweekte cannabis soorten en kleven er voordelen aan om op deze manier te kweken?

Biologisch cannabis kweken

Bio cannabisAllereerst moeten we bepalen wat biologisch cannabis kweken nou eigenlijk inhoudt. Het adopteren van een biologische aanpak draait om het produceren van de meest gezonde versie van het door jou gekweekte product, met minimale impact op het lokale leefgebied.

Het gebruiken van de termen "gezond" en "cannabis" in dezelfde zin mag raar lijken, maar afhankelijk van hoe de cannabis gekweekt is, kunnen er aanvullende chemicaliën aanwezig zijn in de genen van de plant, die schadelijke effecten kunnen hebben op je lichaam na het roken. Met dit in gedachte, zal die biologische levensstijl steeds aantrekkelijker gaan klinken. Biologisch cannabis kweken draait simpelweg om de natuur haar gang laten gaan. Tijdens het kweekproces worden geen aanvullende chemicaliën of pesticiden gebruikt en, op water en wat liefde en aandacht na, mag de cannabis gewoon haar ding doen. Deze stijl van kweken kan lastig blijken, gezien het feit dat cannabis over bijna de hele wereld illegaal is. Het is niet waarschijnlijk dat je een stuk land bezit waar je wat wilde cannabis planten kan kweken en het slagingspercentage zal variëren, afhankelijk van het natuurlijke klimaat in jouw omgeving. Onthoud dat we geen kunstmatige toevoegingen kunnen gebruiken, mochten je planten een tekort hebben.

Helaas ben je nog geen biologische kweker als je een paar zaden in je achtertuin laat vallen en vervolgens achterover leunt. Het draait om het gebruiken van de natuurlijke afbraak van bladeren, maaisel en andere biologisch afbreekbare organismen om de voedingsstoffen te maken die je planten nodig hebben om zichzelf te bemesten. Deze voedingsstoffen worden in de bodem geabsorbeerd zonder menselijke bemoeienis en dan ineens is daar een biologische aanpak ontstaan!

Wat zijn de voordelen van biologisch kweken?

Organisch kwekenWe weten nu hoe we biologisch moeten kweken en hebben misschien ook al een mooi stukje land gevonden, maar wat zijn de daadwerkelijke voordelen van deze aanpak?

Een verhoogde opbrengst, meer kracht en meer uitgesproken aroma's zijn slechts een aantal van de voordelen die biologisch kweken biedt. En dan moeten we de verminderde impact op het milieu niet vergeten, omdat er geen gebruik gemaakt wordt van schadelijke pesticiden of meststoffen die de bodem besmetten. Dit verzekert dat het gebied opnieuw kan worden gebruikt, niet alleen voor de kweek van cannabis, maar voor een heleboel andere gewassen.

Er wordt vaak beweerd dat je, zonder de juiste manipulatie in de verschillende stadia van het groeiproces van cannabis, nooit kan hopen op hetzelfde rendement als bij een kunstmatige binnentuin, waar elke fase enorm in de gaten gehouden wordt. Daar zit zeker wat waarheid in, maar als je micro-omgeving juist is voor de soort die je kweekt, kan je met gemak extreem lucratieve planten kweken. Natuurlijke bodems kunnen nog steeds worden verbeterd om aan de behoeften van een cannabis plant te voldoen, zonder kunstmatige elementen. Door verschillende combinaties te gebruiken van wormenmest, beendermeel, guano en andere natuurlijk voorkomende stoffen, kan je effectief dezelfde effecten bereiken als met massa-geproduceerde meststoffen.

Een betere wereld met organische cannabisDitzelfde geldt voor de kracht en het bijbehorende aroma dat volgt. Door minder gedisciplineerd te werk te gaan en de natuurlijk voorkomende voedingsstoffen de bodem te laten betreden, kunnen cannabis planten elementen absorberen die zij misschien niet krijgen in een klinische binnentuin. Nikkel, natrium en kobalt zijn misschien niet essentieel is voor de groei of bloei van een plant, maar dit zijn wel voedingsstoffen waarvan bewezen is dat ze nut hebben voor planten als cannabis. Deze mix van elementen draagt bij aan de complexe, genetische structuur van je cannabis en kan helpen het aroma te versterken, terwijl het ook nog eens enorm nuttig is voor de kracht. Een kenmerk die vaak wordt aangeprezen als de must-have component geweldige wiet, maar als de soorten niet presteren, zullen kwekers niet onder de indruk zijn.

Biologisch kweken draait echter om meer dan slechts het produceren van een geweldige oogst. Het draait om het produceren van een schoner product met de kleinst mogelijke impact op het milieu. Niet alleen is de cannabis goed voor jou, maar ook voor het gebied waar je kweekt. Je geniet van het beste uit twee werelden en wie wil dat nou niet?