De beste manieren om je cannabis zaden te bewaren

Published :
Categories : Andere onderwerpen

De beste manieren om je cannabis zaden te bewaren

Cannabis zaden zijn levende organismen en, zoals voor alle organismen geldt, moeten ze de juiste start in het leven krijgen om hun volledige potentieel te bereiken.

Voordat de maanden van het beheersen van verlichting en voedingsstoffen voor je planten een realiteit worden, begint het allemaal met die lieve, kleine zaadjes. Het hebben van de juiste zaden, die daadwerkelijk zullen ontkiemen, maakt het verschil tussen geweldige wiet en helemaal geen wiet. Het correct bewaren van je cannabis zaden moet dus de hoogste prioriteit hebben om te verzekeren dat ze hun startgenen behouden, maar het geeft je ook wat opties als je besluit slechts een paar planten te kweken. Niets is frustrerender dan het oogsten van je favoriete soorten om te ontdekken dat de gekozen zaden voor je volgende project falen.

De beste manieren om cannabis zaden te bewaren

Ongeacht "waar" je je zaden bewaart, zal de bepalende factor voor het slagen en de levensduur van je geliefde zaden zijn "waarin" je je zaden bewaart. In een ideale situatie heb je een volledig luchtdichte container, om te voorkomen dat ongewenste vocht kan doordringen in de container tijdens het bewaren. Om vocht in de container te beheren, kan een silica zakje of zelfs rijst worden gebruikt, waardoor het vochtniveau blijft hangen op 10-20%. Je wil niet alle vocht verdrijven, omdat dit gevolgen kan hebben voor de kiemkracht van je zaden.

Koelkast

RefrigeratorDe meeste zadenbanken bewaren hun zaden in gekoelde kamers en er is geen reden waarom jij niet hetzelfde kan doen. De koelkast is een haalbare optie, zolang de temperatuur ongeveer 4-8C is.

De zaden uit de buurt van direct licht bewaren, is ook essentieel omdat dit je zaden kan beschadigen. De onderste lade van de koelkast wordt beschouwd als de beste plek, omdat het vaak het koudste gedeelte van de koelkast is en de zaden ook worden beschermd tegen het licht in de koelkast.

Onder deze omstandigheden, kan je verwachten dat je zaden 5-8 jaar bruikbaar blijven.

Vriezer

FreezerOver deze opslagmethode wordt vaak gediscussieerd, ondanks de temperatuur. Sommigen geloven dat dit een realistische optie is, maar vaak is er speciale apparatuur nodig om de zaden voor te bereiden op de temperatuur in de vriezer. Deze apparatuur helpt voorkomen dat de cellen in de zaden scheuren, maar het aanschaffen van de juiste apparatuur brengt kosten met zich mee. We raden dit niet aan voor de gemiddelde kweker.

 

Keukenkastje

ClosetKies een koel kastje, waar je niet te maken krijgt met snelle veranderingen in temperatuur. Je gekozen gebied moet ook donker zijn en niet worden blootgesteld aan sterke lichtbronnen, zoals ook geldt voor het bewaren van zaden in je koelkast.

Onder deze omstandigheden kan je verwachten dat je zaden 1-3 jaar bruikbaar blijven.