Hoe Bestrijd Je De Munchies Als Je High Bent?

Published :
Categories : Andere onderwerpenCannabisrecepten

Hoe Bestrijd Je De Munchies Als Je High Bent?

Medicinale cannabisgebruikers vinden het vaak prettig dat wiet de eetlust stimuleert. Maar niet iedereen staat te springen om de vreetkick van ganja. Als je je eetgewoonten onder controle wilt krijgen, lees dan door om uit te vinden hoe je de munchies bestrijdt.

WAAROM KRIJG JE TREK VAN CANNABIS?

De munchies bestaan. Hier zijn alle stoners, medicinale cannabisgebruikers en wetenschappers het over eens. Onderzoek bevestigt dat cannabisgebruik de eetlust stimuleert, al is het dan uitgevoerd met muizen.

We hebben nu een beter idee van de oorzaak, maar we weten nog niet alles. Toch is wel bekend dat cannabinoïden de hersenen laten denken dat je lichaam brandstof tekort komt.

In aanvulling hierop, blijkt uit onderzoek van Europese neurowetenschappers aan de Universiteit van Bordeaux dat muizen, gedoseerd met THC, beter kunnen ruiken en meer voedsel eten. Het hongerige gevoel en de verleiding om te veel te eten, wordt door cannabis daarbij op meerdere manieren opgewekt.

Houd jezelf niet voor de gek door te denken dat het bestrijden van de munchies alleen een uitdaging is voor degenen die te veel edibles nemen. Het is zeker waar dat THC een sterker effect kan hebben als je het eet, maar alle consumptiemethoden leiden tot de munchies. Het is dus het geval met een simpele spliff, een eersteklas dab en een hijs van een vaporizer.

5 MANIEREN OM DE MUNCHIES TE BESTRIJDEN

Als het gaat om het tegengaan van een vreetkick, hoef je echt niet wanhopig te zijn. Mettertijd wordt het minder lastig om de munchies te weerstaan. De meeste recreatieve cannabisgebruikers leren vanzelf hoe ze een vreetkick onder controle kunnen krijgen of ze geven zich er gewoon aan over. Je hoeft je levensstijl of je cannabisgebruik niet compleet te veranderen om de munchies te overwinnen. Hier zijn 5 manieren waarop je de vreetkick succesvol kunt bestrijden.

VERANDER VAN STASH

Anekdotisch bewijs van liefhebbers wijst erop dat THCV-rijke sativa soorten de eetlust niet zo erg stimuleren als zware indica's. Teewinot Life Sciences, een biotech bedrijf in Florida, ontwikkelt momenteel farmaceutische cannabinoïden. Ze zijn van plan binnenkort een synthetisch THCV extract uit te brengen.

In de tussentijd zijn sativa-dominante hybriden en Haze kruisingen waarschijnlijk je beste optie. Denk aan Amnesia Haze XL of Super Silver Haze. Deze cannabis soorten zijn geweldig voor gebruik overdag. Als je echter de voorkeur geeft aan een meer relaxte, lichamelijke high, kan het nog wel eens lastig worden.

KOM IN ACTIE

Het is altijd goed tijd vrij te maken voor sport. Het onderhoud van je lichaam heeft altijd prioriteit, ongeacht hoe druk je het hebt. Om gezond te blijven, hoef je echt niet de volgende David Goggings te worden en te proberen het wereldrecord te breken voor pull-ups of een marathon te lopen. Maar je moet wel iets doen. Kom in beweging!

Kies voor een teamsport, gewichtheffen, plyometrie, gymnastiek of een flinke wandeling. Laat je bloed sneller stromen en werk je in het zweet voor je volgende cannabis sessie. Als je een geschikte sport vindt en dit minimaal 6 weken volhoudt, merk je absoluut verschil. Je hoeft je niet langer zorgen te maken over de munchies als je extra calorieën verbrandt. Hiermee heb je natuurlijk geen vrijbrief om elke avond stoned te worden en chocoladecake te eten. Af en toe een donut kan echter ook geen kwaad.

Hoe Bestrijd Je De Munchies Als Je High Bent?

EET GEZOND

Is sport niet jouw ding? Houd je dan aan een gezond en gebalanceerd dieet. Idealiter zou je moeten proberen te sporten én gezond te eten. Je lichaam snakt naar verse vruchten en groenten, mager vlees, vis en goede vetten uit olijfolie of hennepzaad olie. Uiteraard kun je het vlees achterwege laten en een vegetarisch dieet volgen. Je kunt ook kiezen voor een zuiver plantaardig dieet en veganist worden, mocht je dit willen.

Bij elk dieet draait het meestal om eten op bepaalde tijden en het beperken van je inname van koolhydraten. Het is mogelijk jezelf te trainen meer vet te verbranden. Als je een ketogeen dieet volgt, wordt vet de brandstof voor je lichaam. Het is niet gemakkelijk, maar de resultaten kunnen verbluffend zijn. Dit geldt natuurlijk alleen als je erin slaagt om in een staat van ketose te blijven.

RUIM JE KOELKAST OP

Haal alle lekkernijen en traktaties weg. Ruim je koelkast op. Gooi alle afhaalgerechten weg. En verwijder het telefoonnummer van de pizzabezorger uit je telefoon. Als je geen toegang hebt tot bewerkte voeding, snoep, chocola en ijs, de typische snacks voor de munchies, kun je ze ook niet eten.

BOUW DISCIPLINE OP

Zelfdiscipline is misschien wel de beste methode om de munchies te verslaan. Mentale beheersing van een vreetkick is niet gemakkelijk. Als je echter de wilskracht hebt om de ongelooflijke trek door cannabis te weerstaan, komt het helemaal goed. Als je de munchies kunt bestrijden met de kracht van je brein, ben je een zeldzame Jedi stoner. Degenen die honger kunnen negeren en nog steeds genieten van het high worden, zijn namelijk maar op één hand te tellen.