7 Essentiële Tips Die Je Moet Weten Als Je Cannabis Kweekt

Published :
Categories : Andere onderwerpenCannabis kweken

7 Essentiële Tips Die Je Moet Weten Als Je Cannabis Kweekt

Terug naar de basis gaan, kan een achteruitgang lijken. Als het aankomt op het kweken van wiet van de beste kwaliteit, komt het vaak neer op de basisprincipes van het kweken van cannabis. Soms is het simpelste antwoord het beste. We bieden dan ook een aantal essentiële tips voor iedereen, van de beginneling tot de ervaren cannabiskweker.

Alhoewel het kweken van cannabis een complexe maar prachtige kunstvorm kan zijn, is de handeling zelf in grote mate een leerervaring. Bij elke kweek zal je dan ook waardevolle kennis en een aantal trucs of goede tips opdoen. Aangezien Zambeza Seeds weet dat dit een nogal lang proces kan zijn, zijn we er om je te helpen. Overweldigende handleidingen gecombineerd met pagina na pagina tekst waar je doorheen moet scrollen, kunnen nogal lastig zijn wanneer je begint aan het kweken van cannabis.

Of je nu een beginnende kweker of een doorgewinterde pro bent, de volgende toptips zullen je op weg helpen naar een succesvolle kweek. Niet alleen zullen ze je helpen om je eigen cannabis te produceren, maar ze kunnen ook een richtlijn zijn voor toekomstige kweken. Als je volgende wietpartij niet volgens plan groeit, dan heeft dat ongetwijfeld te maken met een van deze belangrijke richtlijnen. Schroom je niet om terug te gaan naar de basis als je voor de eerste keer een nieuwe strain probeert te kweken of experimenteert met een andere kweekomgeving.

GOEDE VENTILATIE IS ESSENTIEEL

Toprot is een woord waarover binnen vriendenkringen weleens gefluisterd wordt uit angst dat de veelgeliefde toppen getroffen worden. Zonder goede ventilatie is toprot een zeer realistisch vooruitzicht. Wanneer de kweekomgeving te vochtig wordt, kan dit het ontstaan stimuleren van iets wat eruitziet als witte poeder op je planten. Dit poeder is in werkelijkheid een vorm van schimmel die je cannabis langzaam zal vernietigen, waardoor je het niet meer veilig kan roken. Een duidelijke luchtstroom voor de ventilatie zal de vorming van deze schimmel niet alleen ontmoedigen, maar ook gezonde groei van je cannabisplanten stimuleren.

Zambeza Seeds

KIES DE JUISTE STRAIN VOOR JOU

Alleen omdat je een vriend over een geweldige strain hebt horen praten, wil nog niet zeggen dat de resultaten hetzelfde zullen zijn wanneer jij je aan het kweken ervan waagt. Als je serieus bent over het kweken van cannabis, of dat nu voor persoonlijke consumptie of op grotere schaal is, is het belangrijk om een gerenommeerde zaadbank te kiezen. Afgezien van of je gekozen strain hetzelfde is, zullen zaden van verschillende zaadbanken allemaal een beetje anders groeien als gevolg van de genetica van de plant. Onthoud dat cannabis een levend wezen is en geen twee planten precies hetzelfde zijn! Zambeza Seeds heeft bewezen resultaat en genetica, waardoor je een plan kan maken voor de cannabisstrain die jij wil kweken.

Als je ervoor kiest om voor je eigen consumptie te kweken, dan is een cannabisstrain die ontzettend hoog groeit en een lange groeicyclus heeft, waarschijnlijk niet de beste keuze. Wees niet bang om wat rond te neuzen tussen de beschikbare strains zodat je er een vindt die voldoet aan je behoeftes en de beperkingen van je kweekomgeving.

Uiteindelijk wordt het zeer aangeraden om zogenoemde “mysterieuze zaden” te vermijden, die zonder achtergrondverhaal, zonder richtlijnen en ZONDER garantie komen dat je kwaliteitswiet zal produceren. Mysterieuze zaden zijn de moeite, tijd, of kosten nooit waard die je misschien moet investeren om cannabis te produceren.

CORRECT BEREIK VAN VERLICHTING IS CRUCIAAL

Het klinkt simpel genoeg, maar het sleutelmechanisme van elke plant, niet alleen van cannabis, is fotosynthese. Zonder licht zullen je cannabisplanten niet groeien en zonder groei heb je geen toppen. De kans bestaat dat je waarschijnlijk niet buitenshuis zal kweken, wat betekent dat je die natuurlijke lichtcyclus moet vervangen. Dit betekent echter ook dat je kan bepalen hoeveel bereik van de verlichting ze nodig hebben. Het licht dat bij jou past is afhankelijk van je kweekomgeving, dus meestal kom je via korte zoektocht op internet achter de beste positionering van het licht.

TE VEEL VAN HET GOEDE IS NIET GOED

Het is een cliché, maar in het geval van marihuana is het de waarheid. De wereld van de voedingsstoffen kan een jungle zijn, met zoveel verschillende merken die claimen dat ze de beste soort of combinatie voedingsstoffen hebben. Voor mensen die voor de eerste keer kweken kan dit soort informatie vaak overweldigend zijn. Als je het opsplitst in de belangrijkste bestanddelen, blijkt dat cannabisplanten een hele simpele samenstelling van voedingsstoffen nodig hebben. Op dezelfde manier hoeven ze ook geen overvloedige hoeveelheden voedingsstoffen te krijgen. Meer voedingsstoffen staat niet gelijk aan meer toppen – te veel kan zelfs schadelijk zijn. Een van de simpelste en makkelijkste stappen om te volgen bij het kweken van geweldige toppen, is waarschijnlijk wel om cannabis te geven wat het nodig heeft, wanneer het dat nodig heeft. Sta jezelf niet toe om meegesleurd te worden in hippe verpakkingen en vreemde advertentieclaims.

KWEKEN IS ALLEEN NOG MAAR HET BEGIN

Wanneer we aan het kweken van cannabis denken, denken we vaak dat het simpelweg gaat om het vinden van zaden, kweken van planten, wachten tot de toppen geproduceerd zijn en, voilà, cannabis! Er is een belangrijke stap, misschien wel de belangrijkste stap, die vaak over het hoofd gezien wordt. Het op de juiste manier oogsten van je cannabisplanten. Als je begrijpt waar je op moet letten bij de stampers en het verkleuringsproces dat ze zullen ondergaan, ben je ervan verzekerd dat je op het “juiste” moment oogst. Te vroeg of te laat kan schadelijke effecten hebben op de kwaliteit van je wiet.

In deze fase wordt het tijd om de microscoop erbij te halen, vooral als je de accuraatste resultaten wil. Door een microscoop te gebruiken om naar de trichomen te kijken (microscopische knopen die er een beetje uitzien als glinsterende paddenstoelen) kan je bepalen of je cannabis klaar is om geoogst te worden. Als de trichomen melkachtig wit in plaats van doorzichtig zijn, dan hebben je toppen de grootste potentie, en de grootste potentie gaat gepaard met de hoogste concentratie THC.

GOED ONDERZOEK BELOONT

Dit brengt ons terug naar het aannemen van advies voor zaden van een vriend. Niet altijd, maar vaak, kunnen mensen of zelfs het internet ons verkeerde informatie geven. In dit geval zou verkeerde informatie zelfs kunnen leiden tot wiet van lage kwaliteit of een plant die helemaal niet bloeit. Aangezien niemand van ons tijd en geld wil verspillen, is het altijd de moeite waard om je eigen onderzoek te doen om adviezen of claims te checken. Dit zou zo simpel kunnen zijn als het kijken naar een aantal gebruikersrecensies voor een zaadbank, of het onderzoeken van kweekomgevingen en kruisverwijzingen van informatie in artikelen. Als je een klein beetje tijd besteedt aan het zoeken naar de juiste informatie, bespaar je tijd op de lange termijn, Die tijd kan je beter besteden aan het oproken van de geplukte vruchten van je inspanningen.

KWEKEN VAN CANNABIS IS NIET ZO MOEILIJK

Hou het alsjeblieft voor je, maar in werkelijkheid is het kweken van een aantal planten helemaal niet zo moeilijk. En hoeft het ook niet zoveel tijd te kosten. Veel kweekhandleidingen zullen gebaseerd zijn op het kweken van meerdere planten met als doel om je kweekruimte te maximaliseren, maar in essentie zijn cannabisplanten simpele wezens. Een paar dagen om je kweekruimte te onderzoeken gecombineerd met 15 minuten per dag, en je cannabisplanten groeien zoals de bedoeling is en je bent al over de helft van het proces van het krijgen van goede toppen. Zolang je het droog-/cureproces op het eind niet overhaast, kunnen zelfs nieuwe kwekers genoeg droge wiet oogsten voor persoonlijke consumptie.

Nou, dat was het! Volg deze makkelijke tips op en je zult al gauw betere wiet kweken en je skills verbeteren!