De Voors En Tegens Van Seks En Cannabis

Published :
Categories : Andere onderwerpen

De Voors En Tegens Van Seks En Cannabis

Is de combinatie cannabis en seks prettig? Dat hangt echt van de persoon af en hoe goed je met wiet kunt omgaan. Bovendien kan cannabis op de lange termijn een negatief effect hebben op sekshormonen.

Veel cannabisrokers stellen dat het kruid verschillende aspecten van de aangename zaken des levens verbetert. Er bestaan genoeg anekdotes over hoe het roken van cannabis muziek beter doet klinken, eten beter laat smaken en films eruit laat zien alsof ze pal voor je neus plaatsvinden.

Als we even in dezelfde trant blijven filosoferen, welk effect heeft cannabis dan op seks? Het verbetert vele andere leuke activiteiten. Daarom klinkt het aannemelijk dat het ook de seksuele omgang een stuk plezieriger, intenser, uitvoeriger en bevredigender maakt. Dat kan voor veel stoners inderdaad het geval zijn. Maar er zijn er ook op wie het nadelige effecten kan hebben.

Cannabis kan seks een stuk plezierig maken omdat het de sensitiviteit en de lust verhoogt. Maar bij sommige mensen kan dit tot gevolg hebben dat ze overweldigd, of misschien wel angstig worden. Cannabis kan iemands libido in no time een zetje geven. Op de lange termijn kan het echter de geslachtsdrift doen afnemen en de geslachtshormonen in ons lichaam verminderen.

Wiet heeft twee facetten wat betreft onze seksuele prestaties en geslachtsdrift. Door sommigen wordt het geprezen als een afrodisiacum, terwijl anderen het beschouwen als moordenaar van de sekslust. Laten we eens kijken welke voor- en nadelen dit kruid heeft op ons seksleven en de activiteiten in de slaapkamer.

VOORDELEN

Seks is een intense belevenis, ongeacht de substanties die daarbij betrokken zijn. Of het nu bedreven wordt door twee mensen die al jarenlang smoorverliefd zijn of door lovers die elkaar pas kennen. Seks is doorgaans een belevenis waarbij de betrokken partijen wegzakken in een soort slow motion en alles om hen heen in het niets verdwijnt. Daarbij blijft er in de aandacht van de geest niets anders over dan de intensiteit van het huidige moment.

Komt er cannabis aan te pas, een substantie waardoor iemands sensitiviteit voor de omgeving en de belevenis gestimuleerd worden? Dan wordt voor veel mensen die ervaring versterkt. Cannabis kan geweldig zijn om het seksleven van stelletjes die al lang samen zijn nieuw leven in te blazen. Zo kan het liefdesvlammetje weer aangewakkerd worden.

Bekend is dat cannabis een direct effect heeft op het humeur en in staat is rokers te ontspannen en gevoelens van euforie op te wekken. Deze positieve effecten hebben dan ook het vermogen het gebeuren in de slaapkamer interessanter te maken en een liefdeskoppel op te winden. Doordat het eventuele angsten wegneemt, ontstaat er een meer ontspannen sfeertje, wat bijdraagt aan betere seks.

Bovendien heeft cannabis laten zien dat het libido erdoor verhoogd wordt. Daarbij komt er van alles kijken en het werkt beslist niet voor iedereen, maar het is aangetoond dat het lust opwekt nadat er wat gerookt is. Voor mensen die bekend zijn met cannabis kan het delen van een joint tijdens een ontspannen avondje dan ook zeker leiden tot pret in bed.

De Voors En Tegens Van Seks En Cannabis

NADELEN

Zoals geldt voor alle geneesmiddelen, kruiden en supplementen, reageert iedereen er anders op. Wat voor de een wel werkt, doet voor de ander niks. Dat geldt met name voor cannabis in combinatie met seks.

Cannabis kan bij sommige rokers piekergedrag en angst veroorzaken. De intensiteit van seks kan deze gevoelens nog eens extra versterken. Met name bij mensen die met beide weinig ervaring hebben. Angst tijdens de seks kan iemands genot sterk doen kelderen. Ook kan het fysieke gevolgen hebben.

De stresshormonen die vrijkomen, kunnen een vernauwing van de bloedvaten veroorzaken. Hierdoor krijgen mannen moeilijker een erectie en kunnen vrouwen last krijgen van vaginale droogheid.

Nu we het toch over vaginale droogheid hebben, cannabis kan op dit gebied ook andere problemen bij vrouwen veroorzaken. Vaginale droogheid door het roken van wiet kan namelijk weer tot andere complicaties tijdens de seks leiden. Dat komt doordat cannabis de zogenaamde cotton mouth veroorzaakt, maar dan tussen de benen, waarbij het het slijmvlies uitdroogt.

Het laatste nadeel van cannabis op het seksleven is dat het een verlaagd testosteronniveau tot gevolg kan hebben. Lage niveaus van dit hormoon kunnen een groot effect hebben op de seks, omdat het zowel bij mannen als bij vrouwen de geslachtsdrift verhoogt.