Vogels Verjagen Bij Je Cannabisplanten

Published :
Categories : Andere onderwerpen

Vogels Verjagen Bij Je Cannabisplanten

Vogels bij je cannabisplanten zijn niet altijd slecht nieuws. Ze helpen plagen bestrijden, zoals insecten, wormen en rupsen. Maar als je voor de zaden kweekt, kunnen vogels een gigantisch risico vormen. Ze zijn namelijk dol op cannabis zaden. Ontdek hoe je de diefstal van zaden voorkomt.

Als je vogels spot rond je cannabisplanten, raak dan niet in paniek. Mogelijk dragen ze bij aan gezonde planten. Vogels zijn natuurlijke roofdieren, die dol zijn op veelvoorkomende cannabis plagen als rupsen, insecten, wormen en slakken. Vogels zijn echter wel zorgwekkend als je cannabis kweekt om de zaden te bewaren.

Vogels hebben een voorkeur voor wormen en andere insecten, maar helaas vinden ze niets lekkerder dan zaadjes. Het ergste is nog wel dat sommige vogelsoorten echt idolaat zijn van cannabis zaden en deze verkiezen boven andere soorten. Wil je je zaden behouden en zijn de vogels problematisch? Dan dien je gepaste maatregelen te treffen. Zo voorkom je dat vogels op je cannabisplanten afkomen!

WELKE VOGELS ETEN CANNABIS ZADEN?

Vogelvoer bevat bijna altijd hennepzaden. Waarom? Omdat de meeste vogels die je in het wild kunt spotten ze ontzettend lekker vinden. Op de lijst met cannabis-liefhebbende vogels vinden we duiven, eksters, mussen, spreeuwen en talloze andere soorten vederwild. Je zaden zijn ook geliefd bij spechten, boomklevers, huismussen en nog enkele anderen. Tenzij je een ervaren vogelspotter bent, is het waarschijnlijk niet mogelijk de vogels te identificeren als je ze ziet. Als je het niet zeker weet, neem dan maar gewoon aan dat de desbetreffende vogels enorme interesse hebben in je cannabis zaden.

SIGNALEN VAN VOGELOVERLAST

Nogmaals, vogels zijn voor de meeste thuiskwekers geen ramp. Maar voor breeders vormen vogels een bedreiging voor hun kostbare zaden.

Er zijn enkele manieren om erachter te komen of je een vogelprobleem hebt. Sommige vogels pikken de zaden brutaal uit je handen, recht voor je ogen. Een andere keer merk je misschien een gebrek aan zaden op, zonder enig zicht op de dader. Zelfs zonder visuele bevestiging is het nog steeds aannemelijk dat vogels je planten leegroven.

Vogelpoep rond je planten is ook een duidelijk teken dat vogels je zaden pikken. Waarschijnlijk keren ze ook steeds weer terug.

Vogels Verjagen Bij Je Cannabisplanten

VOGELS VERJAGEN BIJ JE CANNABISPLANTEN

Voordat je iets doet om vogels te verjagen, moet je eerst verzekeren dat de vogels ook daadwerkelijk de boosdoeners zijn. Hoe minder aandacht je namelijk naar je planten trekt, hoe beter het is. Het plaatsen van een vogelverschrikker is bijvoorbeeld een goede manier om de vogels te verdrijven, maar kan tegelijkertijd je kweeklocatie onthullen. Overweeg de mogelijke gevolgen voordat je actie onderneemt.

• Vogelverschrikker

Sinds mensen gewassen zaaien en kweken, hebben we te maken met irritante vogels die de zaden eten. En net zoals boeren al eeuwenlang doen, kun jij ook een vogelverschrikker neerzetten om die vliegende plagen uit de buurt te houden. Het maken van een vogelverschrikker is niet ingewikkeld. Je hebt slechts wat oude kleding of doeken nodig, houten stokken, een hamer en wat spijkers. Plaats je vogelverschrikker naast of tussen je planten als effectief afschrikmiddel.

• Reflecterende Objecten

Je kunt ook een paar reflecterende objecten bij je kweekproject plaatsen. Denk aan Cd’s, blikjes en andere glinsterende en reflecterende materialen. Hang ze in de bomen of aan houten stokken. Hoe meer reflecterende spullen in je tuin, hoe beter het is. In de bouwmarkt vind je wellicht ook nog speciale reflecterende lokvogels in de vorm van grote uilen of katten. Deze helpen ook om vogels op afstand te houden.

• Vogelnet

Indien het afschrikken van de vogels niet mogelijk is, kan je vogelnetten overwegen. Deze netten vormen een fysieke barrière zodat de vogels niet bij je kostbare planten kunnen komen. Deze netten zijn overigens ook nuttig om andere plagen op afstand te houden.

• Voederhuisje

Hang een voederhuisje op als aantrekkelijke afleiding voor de vogels. Het idee hierachter is dat ze naar het huisje gaan in plaats van naar je planten. Dit kan goed werken, maar hang het huisje niet te dichtbij je cannabisplanten. Anders trek je mogelijk nog meer vogels aan. Hang het huisje dus ver genoeg van je gewas.

TOT SLOT

Wat je ook doet om vogels uit de buurt van je planten te houden, houd altijd rekening met de mogelijke risico’s voor je kweeklocatie. Als je je project discreet wilt houden, kan een bepaalde methode meer geschikt blijken.