Hoe maakt u uw eigen voedingsbodem voor cannabiszaden?

Published :
Categories : Andere onderwerpenCannabisrecepten

Hoe maakt u uw eigen voedingsbodem voor cannabiszaden?

Als het gaat om het kweken van de beste cannabis is de voedingsbodem die u gebruikt van groot belang. Dit is namelijk het groeimedium wat de planten moet voorzien van alle benodigde voedingsstoffen, water en beluchting zodat deze kunnen groeien.

Veel mensen maken de fout om te beginnen met een zak normale potgrond van het tuincentrum en zijn dan teleurgesteld als hun planten het niet zo goed doen. Dit komt omdat deze potgrond een samenstelling is voor algemene doeleinden en niet bevat wat cannabis nodig heeft om te groeien.

Cannabis heeft bepaalde voedingsstoffen in een bepaalde hoeveelheid nodig om overvloedig, gezond en robuust te kunnen worden; of er nu sprake is van binnen- of buitenkweek. Ook buiten is de bodem niet per definitie geschikt voor het kweken van de hoogste kwaliteit marihuana. Daarom is het belangrijk te begrijpen wat er aan de basis staat van de samenstelling van een voedingsbodem die alles biedt wat cannabisplanten nodig hebben. 
Maak een goede bodem voor je cannabis planten

Hoe een goede voedingsboden samen te stellen, zowel voor indoor als outdoor

Traditionele potgrond lijkt misschien een goede keuze, maar deze is over het algemeen te hard en niet luchtig genoeg voor cannabisplanten. De voedingsstoffen in de potgrond zijn slechts in een algemene voedingsbodem die uw cannabisplanten niet precies geeft wat ze nodig hebben.

Aangeraden wordt om te beginnen met een hoge kwaliteit, organische voedingsbodem. Dit is een mengsel van verschillende voedingsstoffen die uw planten van een goede basis voorzien. Een goede organische voedingsbodem bevat mest of guano, veenmos, perliet, steenstof, oesterschelpen, compost, bruinkool, en meer. Deze materialen kunnen meestal zonder problemen worden gekocht in speciale tuincentra.
Maak de beste grond voor je cannabiszaden

Cannabis heeft een specifieke samenstelling voedingsstoffen nodig om een maximale grootte en sterkte. Zodra u een goede voedingsbodem als basis hebt kunt u er uw eigen ideale mix van voedingsstoffen aan toevoegen om uw planten voorzien van alles wat ze nodig hebben om goed te gedijen. Meestal ontbreken er aan uw basis bepaalde voedingsstoffen die moeten worden aangevuld. Vermicompost (wormenpoep), bat guano, bloedmeel, Epsom-zout en dolomiet zijn allemaal prima toevoegingen voor uw voedingsbodem die uw planten voorzien van alle voedingsstoffen die ze nodig hebben om overvloedige te groeien.

Vermicompost is van vitaal belang omdat het de noodzaak voor een bodemverbeteraar overbodig maakt. Het kan soms moeilijk zijn om vermipompost te vinden, maar het is de moeite van het zoeken waard want het zal uw planten absoluut helpen. U kunt ook zelf beginnen met de productie van vermicompost door het creëren van wat een vermicompostbak wordt genoemd. Dit stelt u in staat om voedsel en afvalresten om te zetten in waardevolle compost.
Maak je eigen compost voor de beste cannabisgrond

De grond waar u uw cannabisplanten in kweekt wordt is bedoeld om de planten te voorzien van alles wat ze nodig hebben om te groeien en bloeien. Standaard tuingrond is gewoon niet niet geschikt voor dit soort tuinieren. Er is een beetje meer gespecialiseerde kennis nodig om het best mogelijke cannabisgewas te krijgen. Inzicht in de basisprincipes van een goed bodemmengsel zullen ervoor zorgen dat uw planten gedijen en de best mogelijke marihuana produceren.

 

 

 
 Haal je vrouwelijke cannabis zaden hier Haal je autoflowering cannabis zaden hier