Drie Basis Cannabis Kweekmethoden

Published :
Categories : Cannabis kweken

Drie Basis Cannabis Kweekmethoden

Er zijn behoorlijk wat manieren om cannabis te kweken, waarvan de teelt ofwel binnen of buiten plaatsvindt.

Er zijn behoorlijk wat manieren om cannabis te kweken, waarvan de teelt ofwel binnen of buiten plaatsvindt. Ongeacht het klimaat waarin gewoond wordt, kan bijna iedereen succesvol cannabisplanten kweken, dankzij innovatieve kweektechnieken en persoonlijke toewijding.

Na het selecteren van de zaden of klonen van de gewenste cannabisplant, kan je een van de volgende basismethoden kiezen die worden gebruikt door veel andere succesvolle tuinders.

3 Basismethoden om Cannabisplanten te Kweken

Buitenteelt

Het buiten kweken van cannabis kan je behoorlijk wat ruimte opleveren. Geplant onder zat zonlicht in vruchtbare grond, zal de cannabis buiten floreren in haar natuurlijke omgeving. Er zijn zelfs speciale zaden verkrijgbaar die speciaal gemaakt zijn voor de buitenteelt.
Buitenteelt cannabis zaden

Het buiten kweken van cannabis in de aarde is de eenvoudigste en minst kostbare methode. Er is geen speciale uitrusting nodig. Zelfs de meststoffen die worden gebruikt om de cannabis te helpen groot en sterk te worden zijn de standaard varianten die bij elk tuincentrum verkrijgbaar zijn.

Een van de nadelen van deze methode is: slechte aarde staat gelijk aan ongezonde planten. Om te verzekeren dat je oogst een vruchtbare is, moet je ervoor zorgen dat de aarde rijk is aan mineralen en andere voedingsstoffen die de planten nodig hebben om te gedijen.

Kweken op hydrocultuur

Het kweken van cannabis op hydrocultuur is een geweldige kweekmethode voor iedereen op zoek naar een hoge opbrengst zonder de troep van het kweken op aarde. De planten worden gekweekt op grind in speciale bakken of potten en water en meststoffen worden gebruikt om de containers dagelijks te vullen.
Kweken op hydrocultuur

Het kweken op hydro is duurder dan traditionele methoden op aarde. Kwekers moeten de pompen, containers, reservoirs en grind aanschaffen voordat het project kan beginnen. Deze methode vereist ook iets meer arbeid van de kweker, omdat de hoeveelheid voedingsstoffen en de PH-waarde constant in de gaten moet worden gehouden. 

Het kweken van cannabis op hydrocultuur neemt veel ruimte in beslag, maar kwekers die er tijd, moeite en ruimte in willen steken, doen met hydrocultuur een uitstekende keuze om prachtige planten groot te brengen met hoge opbrengsten.

Luchtteelt (Aeroponics)

Kwekers die een nieuwe en interessante manier willen proberen kunnen kiezen om hun planten te kweken via de luchtteelt methode. Luchtteelt houdt in dat de wortels van de plant in de lucht worden gekweekt in plaats van aarde, grind of een ander medium. Er worden netpotjes gebruikt om de groeiende planten in te houden en kwekers sprayen een onafgebroken mist van water en meststoffen over de hangende wortels.
Kweken op luchtteelt aeroponics

Het kweken van cannabis met behulp van deze methode is de snelste en levert vaak ongelooflijk grote resultaten op. Maar luchtteelt is niet voor beginners. Alleen doorgewinterde kwekers kunnen een poging waken; een foutje zit in een klein hoekje en deze methode is meedogenloos. Als de PH-waarde of het niveau aan voedingsstoffen niet juist is, kan het gewas in zeer korte tijd afsterven.

Hoewel deze methode meer arbeid vereist dan kweek op aarde en ongeveer net zoveel tijd en geld kost als de hydrocultuur methode, kan de luchtteelt methode, mits goed uitgevoerd, de meest gigantische oogst ooit opleveren.