De Perfecte Blunt Rollen In 7 Stappen

Published :
Categories : Andere onderwerpen

De Perfecte Blunt Rollen In 7 Stappen

Een blunt is een cannabissigaar die gewoonlijk gemaakt wordt uit het wikkel van een sigaar of cigarillo. Maar niet iedereen weet hoe je een fatsoenlijke blunt rolt! In onze handleiding leggen we je de stappen uit voor het rollen van de perfecte, no-nonsense blunt.

Voor degenen die het niet weten, een blunt is een cannabis sigaar. Ze worden normaal gesproken gemaakt van een sigaar of cigarillo. Daar wordt de tabak uitgehaald. Vervolgens wordt ze opnieuw gerold met vermalen cannabis. De naam “blunt” komt van het sigarenmerk Phillies. Deze sigaren werden ooit als blunts verkocht. Sinds de jaren 80 staat de term “blunt” echter voor “wietsigaar”. Sommige bedrijven verkopen ook blunt wraps. Dit zijn sigarenwikkels zonder tabak, waardoor je een complete stap kunt overslaan.

Net als het rollen van een goede joint, is het draaien van een blunt een kunst die je onder de knie moet krijgen. Maar geen nood! Ook niet als je er nog nooit een hebt gedraaid. Met onze gids en wat oefening, kun je namelijk binnen no time een fatsoenlijke blunt construeren!

DIT IS WAT JE NODIG HEBT OM DE PERFECTE BLUNT TE ROLLEN

• Cannabissoort naar keuze
• Sigaar, cigarillo, of blunt wrap
• Grinder (optioneel, maar zeker handig)
• Klein scherp mes (eveneens optioneel)
• Aansteker

EEN GOEDE BLUNT ROLLEN IN 7 STAPPEN

STAP 1: VERMAAL JE WIET

Vermaal je wiet met je grinder. Hoe fijner en gelijkmatiger je cannabis is, des te egaler het brandt voor een fijne, zachte hijs. Eventueel kun je de traditionele methode gebruiken en je wiet handmatig verkruimelen. Daardoor brandt je blunt trager.

STAP 2: PREPAREER DE BLUNT WRAP

Als je geen lege blunt wrap hebt, moet je de buitenste laag van een sigaar of cigarillo halen. Om dit te doen, moet je de wrap eerst opensnijden. Snijd hem met het scherpe mesje zorgvuldig in de lengte open. Zodra je hem volledig doormidden hebt gespleten, verwijder je de tabak. (Sommige meer ervaren rollers gebruiken niet eens een mes om de wrap te openen. Als je voorzichtig bent, kun je de sigaar ook openbreken met je vingers).

STAP 3: BEVOCHTIG DE WRAP

De blunt wrap kan wat broos zijn en zelfs wat barstjes en scheurtjes vertonen. Om te zorgen dat de blunt gemakkelijker te rollen en sluiten is, kun je het wikkel bevochtigen. De beste manier om dat te doen, is door je vingers een beetje nat te maken met een schaaltje water. Je kunt hier ook speeksel voor gebruiken. Dat is echter niet de meest hygiënische manier, zeker niet als je van plan bent de blunt te delen.

STAP 4: VUL DE BLUNT WRAP MET JE CANNABIS

Nu is het tijd het wikkel te vullen met je vermalen wiet. Gebruik je een kleiner wikkel, van cigarillo-formaat? Dan is een of twee gram cannabis ruim voldoende. Heb je een grotere wrap, bijvoorbeeld het wikkel van een sigaar of een kant-en-klare blunt wrap? Dan heb je mogelijk meer cannabis nodig om je blunt te vullen.

De Perfecte Blunt Rollen In 7 Stappen

STAP 5: ROL JE BLUNT WRAP

Om je blunt mooi en gelijkmatig te krijgen, rol je de wrap tussen je vingers terwijl je de blunt vult. Wees voorzichtig en zorg dat je het wikkel niet scheurt, zeker als dit nog droog is. Zodra je blunt goed gevuld en mooi gevormd is, vouw je de wrap naar binnen en bevochtig je de binnenkant van de blootgelegde randen over de gehele lengte. Als er nog kreukels en ongelijkmatige plekjes zijn, gebruik dan je vingers om deze glad te strijken. Mochten er barsten of gaatjes in je blunt zitten, dan kun je die repareren met het plakkerige stuk van vloei.

STAP 6: DROOG DE BLUNT

Wanneer je je blunt in een mooie vorm hebt gerold, kun je die het best laten drogen zodat hij bijeen blijft. Het drogen zorgt er ook voor dat hij beter en gelijkmatiger brandt. Ga met je aansteker enkele keren in de lengte langs de blunt, met name langs de naden. Houd de vlam niet te dichtbij—je moet hem niet verbranden!

STAP 7: GENIET VAN JE BLUNT

Je blunt is klaar! Steek hem op en geniet ervan!