Het creëren van de beste omgeving voor cannabis

Published :
Categories : Andere onderwerpen

Het creëren van de beste omgeving voor cannabis

Het succesvol kweken van cannabis, zowel binnen als buiten, hangt af van de kweker die het beste maakt van de omgevingsomstandigheden. Je moet alles doen wat in je macht ligt om de beste omgeving te creëren en met onze hulp zal dat lukken.

Cannabis is over het algemeen een stevige, veerkrachtige en ijverige plant. Maar echte magie vindt plaats wanneer cannabisplanten onder een vaardige hand worden gekweekt onder optimale omgevingsomstandigheden.

Elke wietboer is verplicht zijn/haar gewas te verzorgen. Zorg dus voor de best mogelijke kweekomgeving voor je cannabisplanten met onze eenvoudig te volgen gids.

Of je cannabis nu binnen of buiten kweekt, je planten zullen alleen floreren binnen specifieke parameters. Sommigen zijn eenvoudig te beheersen, terwijl anderen iets uitdagender zijn.

De pH van het water moet worden geoptimaliseerd voor het groeimedium om de maximale opname van voedingsstoffen te verzekeren. Dit is een simpele taak: Stel het in met een pH pen of gebruik pH perfecte meststoffen.

Het beheersen van het klimaat is niet zo simpel. De ideale temperatuur ligt gewoonlijk tussen 20-28°C. Binnen kan dit met de juiste apparatuur worden geregeld, terwijl je buiten bent overgeleverd aan Moeder Natuur.

BEDENK EEN PLAN

Als je dus een succesvolle cannabis kweker wil worden, zal je moeten beginnen met een plan. Dit moet beginnen met een budget. Vervolgens kies je een omgeving en besluit je welke stappen je moet nemen om deze zo gunstig mogelijk te maken voor het kweken van cannabis.

Als je besluit buiten te kweken, wil je misschien investeren in een kas, of je kan er zelf een maken met wat plastic en bamboestokken. Het weer heb je niet in de hand, maar je kan zelf veel doen om je planten comfortabel te houden door een uitstapje te maken naar het tuincentrum.

Als je binnen kweekt, heb je veel meer controle over de omgevingsfactoren. Tegenwoordig geven veel binnenkwekers er de voorkeur aan te kweken in kweektenten, voorzien van een laag reflectief Mylar. Zelfs een budget kweektent kan een waardevol stukje cannabis vastgoed worden in de juiste handen.

Accessoires als ScrOG netten en droogrekken voor je toppen zijn eenvoudig te installeren in kweektenten omdat deze producten pasklaar worden geleverd om in een groot aantal kweektenten te passen. Daarnaast kunnen kweektenten na de oogst opnieuw worden ingezet als handige plaats om je toppen te drogen.

Tenzij je een diehard doe-het-zelf liefhebber bent, is er eigenlijk geen reden om MacGyver te spelen in je grow show. Maar als je het niet kan laten zelf een kweekruimte te bouwen, onthoud dan dat rollen Mylar plat moeten worden neergelegd om de optimale lichtreflectie te verzekeren en verbranding van de planten te voorkomen.

Lichtlekken moeten worden vermeden om verstoring van de kweekcyclus van de plant te voorkomen, dus bedek gaatjes indien nodig met duct-tape en houd je ruimte te allen tijde lichtdicht.

Het creëren van de beste omgeving voor cannabis

VERLICHTING & REFLECTIE

Het grootste voordeel van het kweken van cannabis in de buitenlucht is dat de zon je planten helemaal gratis voorziet van warmte en licht. Sommige regio's zijn echter warmer dan anderen.

Mochten de temperaturen in de zomer hoger stijgen dan 30°C, is een canvas zonnescherm uit het tuincentrum een economische, duurzame methode om hittestress te voorkomen.

Binnenprojecten waarin de nieuwste LED-verlichtingssytemen worden gebruikt, maken het binnenkweken in de 21ste eeuw een relatief zorgeloze klus. LED-verlichting is het meest effectieve systeem op de markt als het gaat om het omzetten van energie in licht.

Daarnaast is het geproduceerde lichtspectrum meer vergelijkbaar met de zon dan HID-systemen. Daarnaast zijn LED-lampen koel; omdat ze zo efficiënt zijn, wordt er maar weinig energie omgezet in warmte.

Hoewel de initiële investering in een hoogwaardig LED-systeem aan de prijzige kant is, zijn de draaikosten van LED's aanzienlijk lager dan HID-systemen.

Over het algemeen is een LED kit 50% zuiniger dan vergelijkbare HID lampen. Ook hoeven de bollen van LED-lampen niet elke 6-9 maanden te worden vervangen, zoals wel het geval is met old-school HPS- & MH-systemen.

Daarnaast is de nieuwe generatie volledig spectrum LED-lampen gebouwd om lang mee te gaan; over het algemeen hebben systemen van goede kwaliteit een levensverwachting van 10 jaar. Ballasts en reflectors zijn niet nodig, wat de kosten nog meer vermindert. LED-panelen zijn direct klaar voor gebruik: Stop de stekker erin en begin met kweken.

Ongeacht of je ervoor kiest met traditionele HID-, LED- of CFL-verlichitng te kweken, het zal lastig zijn voor een hobbyist of thuiskweker om de planten teveel licht te geven, zeker als het om CFL's gaat.

De meeste warmtestress ontstaat gewoonlijk als lampen te dicht op het bladerdak van de planten hangen.

Het beste advies is de richtlijnen van de fabrikant op te volgen bij het ophangen van je verlichtingssysteem. In simpele termen: Meer lumen en niet perse meer lampen betekenen meer toppen.

Kweektenten zijn de simpelste oplossing voor reflectie, omdat bijna alle moderne fabrikanten hun tenten voorzien van een laag zilveren Mylar. Next generation kweektenten, speciaal ontworpen voor LED-verlichting, zijn inmiddels ook op de markt verschenen om te voldoen aan de populariteit van deze nieuwe technologie.

Deze next-gen kweektenten zijn voorzien van een laag speciale, witte Mylar en geïsoleerd om de warmte vast te houden, in plaats de overtollige hitte, gecreëerd door HID-lampen, uit te stoten.

VENTILATIE & GEURBEHEERSING

VENTILATIE & GEURBEHEERSING hennep cannabisEen goede luchtcirculatie is essentieel om gezonde cannabisplanten te garanderen. Een simpele draaiende ventilator of, als de ruimte erg beperkt is, een aantal clip-on ventilatoren zijn kosteneffectieve apparaten om de luchtstroom te stimuleren. Ongedierte kan minder gemakkelijk de tuin betreden en planten zullen sterker worden met een beetje kunstmatige wind.

Alle cannabis ruikt, zeker tijdens de bloeiperiode. Vanwege de discretie is het dus verstandig te investeren in geurbeheersing. Een koolstoffilter, in combinatie met een afzuiger, is een gegarandeerde methode om de geur van cannabis in toom te houden.

Daarnaast zijn ventilatoren en luchtkanalen vaak verkrijgbaar in combinatie met een koolstoffilter en/of een extra inlaat ventilator. Als je je tuin voorziet van frisse lucht en oude lucht afzuigt, zal je dit merken in de groei.

Buiten kan je eigenlijk maar weinig doen tegen geurtjes. Het planten van wat lavendel of wat andere aromatische planten kan helpen, maar dit is niet ideaal. Binnenkwekers kunnen ook nog diverse gels, blokken en sprays vinden om geuren te verwijderen en ze niet uitsluitend te maskeren.

Zorg ervoor dat je wat geld reserveert voor geur neutralisatoren als je je kweekproject zo privé mogelijk wil houden.

Dat is alles! Hoewel dit overzicht vrij algemeen is, heb je nu een goed idee van wat er allemaal nodig is om een ideale omgeving op te zetten voor het kweken van cannabis! Happy Growing!