PH Niveaus

Published :
Categories : Cannabis kweken

PH Niveaus

We hoeven niet de chemische elementen van het periodieke systeem uit ons hoofd te leren om een optimale pH waarde te behouden. Je hebt slechts een paar simpele hulpmiddelen en wat kennis over het ideale pH niveau voor jouw kweekomgeving nodig.

Elke ervaren kweker kan je vertellen dat het beheersen van de juiste pH niveaus het verschil kan maken tussen succes en mislukking bij het kweken van cannabis. Cannabis planten, net als andere planten en zelfs alle levensvormen, vereisen een specifieke pH om te kunnen floreren, wat de opname van de correcte voedingsstoffen verzekert en dus een succesvolle groei. Als het om pH gaat, staat een verschil van 1.0 op de schaal gelijk aan een tienvoudige toename van de concentratie! Het is dus eenvoudig te snappen hoe een kleine af- of toename in de pH aanzienlijke gevolgen kan hebben voor je geliefde plantjes. Het goede nieuws is dat je niet gestudeerd hoeft te hebben om een expert te worden als het gaat om pH; je hebt slechts de juiste apparatuur en wat ouderwetse kennis nodig.

Wat is pH en hoe wordt cannabis erdoor beïnvloed?

PhHeel simpel gezegd, is pH de meting van hoe zuur of alkaline een stof is. Het middenpunt, 7,0, is neutraal. Alles eronder is zuur en alles erboven is alkalisch. We hadden het net over een verschil van 1,0, die een tienvoudige toename van zuurgraad kan betekenen als dit 6,0 zou worden. Hoe is dit van toepassing op cannabis? Over het algemeen ligt de optimale pH voor cannabis planten tussen 6,0-6,8, maar dit kan variëren afhankelijk van het type van je kweek. Omgevingen op aarde en hydroponics hebben verschillende voorkeuren als het gaat om de pH niveaus, omdat de aarde in principe werkt als een buffer, waardoor de opname trager is en de pH niveaus ietwat gemakkelijker te beheren zijn. Een slecht gecontroleerd pH niveau kan diverse symptomen veroorzaken: Een te zure pH kan leiden tot verbranding aan de wortelpunten en zwarte plekken, terwijl een te alkaline pH kan leiden tot chlorotische bladeren en vergeling van de nerven.

Het zorgen voor een ideaal pH niveau zal de maximale opname van voedingsstoffen uit je groeimedium verzekeren. Als je dus de best mogelijke wiet wil produceren, ongeacht de omgeving, is het behouden van die ideale pH waarde van 6,0-6,8 essentieel. Gelukkig voor ons zijn er een aantal manieren om de pH waardes te monitoren en aan te passen. Het is belangrijk te onthouden dat je de pH KAN worden aangepast en rechtgezet, mochten de waardes uit het correcte gebied dwalen. Dit is waarom regelmatige monitoring een belangrijk onderdeel is van een succesvol kweekproject.

Wat heb ik nodig om de pH niveaus aan te passen en te monitoren?

BeschermingLaten we beginnen met het daadwerkelijk meten van het pH niveau. Voor je begint met het mixen van chemische bestanddelen in een witte jas en veiligheidsbril, moet je eerst weten of dit allemaal nodig is. Gelukkig is er veel keuze als het gaat om het monitoren van je pH niveaus, dus er is een oplossing voor elk budget. Dit kan variëren van teststrips, die afhankelijk van de pH van de geteste stof een bepaalde kleur krijgen, tot digitale meters. De laatste heeft vaak de voorkeur omdat het een meer accurate en exacte calculatie levert van de pH. Op de lange termijn zal een digitale pH meter meer kosteneffectief zijn, vergeleken met het aanschaffen van grote hoeveelheden teststrips, dus het is altijd verstandig hier rekening mee te houden, zeker omdat je ze nog kan gebruiken in toekomstige projecten!

Dus we hebben nu de ideale pH waarde voor cannabis en een middel om dit te testen, maar hoe passen we daadwerkelijk de pH aan van onze kweekomgeving? Met pH up en pH down natuurlijk! Hoewel het niet de meest fantasierijke product branding is, doet dit product precies wat het belooft. Het is de moeite van het vermelden waard dat het introduceren van deze oplossingen aan je kweekomgeving wat geduld vereist. Het toevoegen van teveel pH down om het vervolgens weer tegen te werken met de relevante pH up, zal onnodige stress veroorzaken op je planten. Zorg er dus voor een kleine hoeveelheid te gebruiken en laat dit volledig door je planten absorberen voor het testen. Hiermee verzeker je dat de pH lezingen accurater zijn en een kleine stijging of daling is gemakkelijker te behappen. Het mixen van de pH aanpassingsmiddelen in een aparte kan of container is meestal de beste manier om dit te bereiken.

Het kiezen van je groeimedium

GroeimediumDe optimale pH waardes voor je cannabis planten zal variëren, afhankelijk van het gekozen groeimedium. Projecten op aarde zijn meestal eenvoudiger te beheren als het aankomt op pH, voornamelijk omdat veranderingen in de pH allereerst zullen worden opgenomen door de aarde, wat inhoudt dat je schommelingen kan opvangen voor ze teveel impact hebben op je planten. Weet je nog dat we vermeldden dat een hydroponic omgeving een andere pH waarde nodig had? Omdat er geen buffer is van de aarde, worden de voedingsstoffen direct uit het water opgenomen. Als gevolg hiervan gebeurt dit meestal veel sneller en efficiënter dan een project op aarde. Om deze reden wordt aangeraden de pH iets zuurder te houden, ergens tussen 5,5-6,5. Het zal je opvallen dat je je nog steeds iets onder die ideale neutrale plek bevindt.

De hulpmiddelen voor het monitoren en aanpassen van je pH niveaus zijn altijd gelijk, ongeacht je kweekomgeving. Zolang je regelmatig controleert en kleine hoeveelheden pH regelaar toevoegt, zullen pH niveaus geen grote problemen veroorzaken, of het nu je eerste of honderdste project is.