Wat is the Sea of Green methode?

Published :
Categories : Cannabis kweken

Wat is the Sea of Green methode?

Een weelderig, dicht bladerdak, vol met eersteklas toppen, allemaal gekweekt in een kortere tijd en een kleinere ruimte dan normaal. Klinkt te mooi om waar te zijn? Niet met deze handige tips voor een SoG kweekomgeving.

Wat komt er als eerste in je op als je de term "Sea of Green" hoort? In het geval van cannabis, kan dit allerlei euforische fantasieën oproepen, zoals uitgestrekte, weelderige velden met cannabis, waar je ook kijkt! Nou met "Sea of Green", of SoG, zit je er niet ver vanaf. Het is niet echt als een scène uit 'The Beach', maar iets gereserveerder. De term verwijst echter nog steeds naar wat de massaproductie van cannabis kan worden genoemd: Compact geplante planten, gekweekt op een versneld tempo, met wat handige trucjes om een dik en weelderig bladerdak te produceren. Bij een Sea of Green wordt een specifieke kweektechniek gebruikt.

WAT IS SOG?

Het essentiële principe achter de SoG methode is het verkorten van de benodigde tijd om je cannabis planten te kweken, terwijl je nog steeds het best mogelijke resultaat behaalt uit een beperkte kweekruimte. Dit klinkt simpel genoeg maar er is, zoals je zou verwachten, een iets andere aanpak nodig, vergeleken met een conventionele setup.

SoG is afkomstig uit Nederland en het idee was liever 12 kleinere planten te kweken in plaats van 4 grote planten. In tegenstelling van wat vaak wordt gedacht, ben je niet uit op het formaat, maar de kwaliteit van de toppen. Twee of drie keer zoveel planten zullen maar half zo groot worden, maar dit doen ze twee keer zo snel. Dit zorgt veel sneller voor volwassen planten en zal er uiteindelijk voor zorgen dat jij razendsnel de oogst kan ophalen! Deze kweektechniek zorgt niet alleen voor de meeste cannabis uit een beperkte ruimte, maar kan zelfs geld besparen op verlichting en andere kweekkosten, vanwege de verminderde tijd van start tot finish.

Voordat je lukraak planten neerzet op een vrij plekje, moet je weten dat deze specifieke methoden wat vereisten heeft. Het beheren van de planten in dit scenario zal het verschil maken tussen succes en mislukking en daarom is een uniforme en exacte aanpak nodig. Het belangrijkste om te onthouden, is dat je alle planten in dezelfde snelheid wil laten groeien en even groot wil houden. Het kweken van te grote planten zorgt ervoor dat je door de bomen de toppen niet meer ziet. Het kweken op verschillende snelheden doet het aspect van massa-kweek teniet.

TIPS VOOR HET KWEKEN VIA DE SOG METHODE

#1 Allen voor een, een voor allen

Allen voor een, een voor allenAls je identieke planten wil, dan is het logisch ze allemaal hetzelfde te bieden. Hiermee bedoelen we: Verlichting, water, voedingsstoffen, etc. Om deze reden is het meestal verstandig een druppelsysteem bij elke plant te zetten. Op deze manier verzeker je dat ze allemaal evenveel water krijgen en als ze aanvullende voedingsstoffen nodig hebben, kunnen ze eenvoudig via de druppelaar worden toegediend. Dit bespaart ook veel tijd, want het afmeten van dezelfde hoeveelheid water voor 12 (of meer) planten is een nachtmerrie!

#2 Teveel van iets goeds is slecht

Teveel van iets goeds is slechtIn dit geval, bedoelen we alle essentiële zaken, zoals water. Regelmatig bewateren moedigt groei aan in je planten en in dit geval willen we de groei beperken vanwege ruimtegebrek. Dat gezegd hebbende, willen we geen onnodige stress veroorzaken door een gebrek aan water. Je planten iets droger houden dan normaal zal helpen de groei te limiteren, zonder de kwaliteit tekort te doen.

#3 Een lichtje in het donker

Een lichtje in het donkerUniformiteit is wederom waar het hier om draait en dat geldt ook voor je verlichting. Je wil hotspots in je verlichting vermijden, omdat dit planten aanmoedigt op verschillende snelheden te groeien. Een handige tip hiervoor is je lampen iets hoger op te hangen dan normaal. Dit zal het verlichtingspatroon uniform houden. Je kan ook overwegen minder krachtige lampen te gebruiken dan in een standaard setup.

#4 Netjes geknipt

Netjes gekniptDiverse keren trimmen tijdens de verkorte groeicyclus is belangrijk. Je wil je planten aanmoedigen al hun energie te stoppen in grote toppen. Het trimmen van de onderste takken en overtollige bladeren zal niet alleen de luchtstroom verbeteren in je dichte bladerdak, maar ze kunnen ook worden gebruikt als stekjes voor je volgende SoG project!


#5 Kies je soort verstandig

Kies je soort verstandigNatuurlijk zal persoonlijke voorkeur altijd voorrang krijgen. Maar het is de moeite van het vermelden waard dat Indica soorten over het algemeen kleiner en compacter zijn dan Sativa soorten. Indica soorten lenen zichzelf prima voor een SoG methode, omdat de verlichting uitsluitend in het bovenste bladerdak zal doordringen en ze ontwikkelen meestal minder zijtakken, wat tijd bespaart bij het trimmen.

Tot slot moet nog worden vermeld dat SoG projecten meestal worden uitgevoerd met klonen of stekjes van dezelfde plant. De sleutel tot succes is in staat zijn identieke planten te kweken in een kort tijdsbestek. Met dit in gedachte zullen stekjes van dezelfde moederplant helpen dezelfde genen te behouden, zodat je weet wat je te wachten staat. Verschillende genen kunnen diverse groeisnelheden, bloeiperioden, etc. aanmoedigen, wat het beheren van een SoG bemoeilijkt. Dit zal meestal de opbrengst verlagen en ook de voordelen van snelheid versus opbrengst teniet doen.