7 manieren om ongedierte uit de buurt van cannabisplanten te houden

Published :
Categories : Andere onderwerpen

7 manieren om ongedierte uit de buurt van cannabisplanten te houden

Raak niet in die situatie verzeild waar je te maken krijgt met een invasie van ongedierte die niet meer te bestrijden is. Bescherm je cannabis tuin met onze 7 simpele tegenmaatregelen om een plaag te bestrijden voor deze begint. Verzeker dat je cannabis overleeft van zaadje tot stash.

Cannabisplanten zijn ijverig en veerkrachtig, maar zelfs de taaiste soorten kunnen geïnfecteerd raken met een overvloed aan ongedierte als de kweker geen maatregelen treft.

Gelukkig zijn we doorgewinterde verdelgers en met deze 7 stappen om ongedierte te bestrijden, zal jouw tuintje floreren.

HOUD JE GROW OP SCHOON

Zowel binnen- als buitenkwekers zouden een steriel groeimedium moeten gebruiken en steriele containers. Dit betekent dat je aarde en/of kokos en perliet koopt in je lokale tuincentrum. Je potten hoeven niet persé gloednieuw te zijn, maar ze moeten wel schoon zijn voordat je de kostbare cannabis zaden plant. Het hergebruiken van je groeimedium is een slecht plan en het is ook niet nodig.

Direct in de grond zaaien is prima, mits je zeker weet dat de pH en de drainage optimaal zijn voor het kweken van cannabis. Is dit niet het geval, besteed dan een paar Euro aan wat plastic potten en een paar zakken aarde. Laat het succes van je cannabisplanten niet aan het toeval over.

Kwekers die binnen een kweektent gebruiken, moeten ook de wanden en vloeren van de grow show na elk kweekproject schoonmaken. Met warm water en een doekje kom je een heel eind. Dit is vooral belangrijk voor hydro-kwekers.

Zorg ervoor dat je reservoirs en pijpen reinigt met een schoonmaakmiddel om te voorkomen dat je in de ruimte te maken krijgt met schimmels en micro-bacteriële ellende.

BLAAS ONGEDIERTE WEG

Binnen is het installeren van strategisch geplaatste ventilatoren een simpele truc om het beestjes en insecten moeilijk te maken zichzelf comfortabel te installeren in de kweektent.

Goede luchtcirculatie is belangrijk voor het succes van het kweken van cannabis en een licht briesje zal voorkomen dat gevleugelde monstertjes proberen te landen op je bladeren. Vliegen kunnen niet koloniseren wat ze niet aan kunnen raken, dus blaas ze weg.

Buiten is dit lastiger voor elkaar te krijgen, maar kwekers moeten, naast het calculeren van de uren zonlicht, rekening houden met de wind en proberen dit briesje te gebruiken als natuurlijke weerstand tegen ongedierte. Daarnaast zal een licht briesje de cannabisplanten helpen sterker en veerkrachtiger te worden.

VOED PLANTEN VLOEIBARE SILICON

Het toevoegen van vloeibare silicon aan je voedingsschema is een geweldige manier om cannabisplanten te beschermen in bijna elke omgeving. Je kan wiet nooit genoeg silica geven, dus je hoeft je geen zorgen te maken over een overdosering bij je planten. Geef gul, maar houd wel een oogje op de pH.

Vloeibare silicon helpt bij het verdikken van de celwanden en cannabisplanten zullen over het algemeen voller worden. Gezonde, taaie, krachtig groeiende cannabisplanten zijn minder vatbaar voor ongedierte en ziekten en hebben een grotere kans op herstel, mochten ze er wel mee te maken krijgen.

INTRODUCEER NUTTIGE SCHIMMELS

De meest lastige plagen zijn diegenen die je niet kan zien en tegen de tijd dat je je realiseert dat je tuin onder vuur ligt, is de vijand al een bezetting aan het plannen. Schimmels zijn de gebruikelijke verdachten als het gaat om allerlei problemen, van wortelrot tot toprot.

De introductie van mycorrhiza en andere nuttige microben zal niet alleen bijdragen aan een gezonde wortelzone, maar deze zullen ook hard strijden tegen eventuele indringers.

SPRAY NEEM OLIE

Neem olie is een ontzettend effectieve, biologische insecticide die tot een oplossing kan worden verwerkt, waarna het op cannabisplanten kan worden gespoten als bladvoeding tijdens de vegetatieve groei. In tegenstelling tot de meeste chemische insecticiden, zal neem olie de insecten niet direct doden. Het verstoort in feite hun vermogen tot voortplanting, waardoor je gewas niet gekoloniseerd wordt.

Het gebruik van neem olie is een preventieve maatregel. Het is goedkoop en biedt de kweker gemoedsrust. Enkele doses met een neem olie oplossing zorgen voor een geweldige dekking tegen indringers.

BOUW HEKKEN OM KNAAGDIEREN UIT DE BUURT TE HOUDEN

Binnen kan een kweekruimte eenvoudig worden gerealiseerd in een extra slaapkamper. Buiten moeten ganja boeren en guerrilla kwekers zich zorgen maken over allerlei kleine insecten, maar ook knaagdieren. Kippengaas kan gemakkelijk worden omgetoverd tot een simpel hekwerk of kooi voor je planten.

Knaagdieren, herten, of wat er verder nog door het struikgewas sluipt, moeten niet in contact komen met je cannabisplanten. Zorg dus voor een verdediging op maat. Gebruik sterkere materialen voor je hekwerk voor grotere planteneters.

HOUD TWEEBENIGE PLAGEN OP AFSTAND MET SLIMME LOCATIES

De meest gevaarlijke plagen zijn bandieten, boeven en ander tuig die op twee benen lopen tot ze gepakt worden. Loslippigheid levert alleen maar ellende op, dus houd je mond als het gaat om je kweekproject. Een geheel onopvallende, clandestiene grow show zal minder waarschijnlijk door derden worden verstoord dan een openlijk geadverteerde cannabisplantage.

Toegang tot de kweekruimte, ongeacht of deze binnen of buiten is, moet worden beperkt tot uitsluitend de kweker zelf. Buiten zijn brandnetels en poison ivy geweldige natuurlijke afweersystemen, die wandelaars zullen ontmoedigen.

Binnen kunnen kelders en slaapkamers worden beveiligd door de deuren op slot te houden en koolstoffilters te gebruiken om geurtjes, die mogelijk het project kunnen verraden, te verdoezelen.

Dankzij deze 7 simpele, preventieve maatregelen om plagen in je tuin te voorkomen, ben je nu tot op de tanden bewapend. Ongediertebestrijding is een oorlog die je niet wil voeren, zeker niet als het oogstmoment nadert.

Geef plagen vanaf de ontkieming geen kans en je zal het oogstmoment halen zonder ooit een vijand te ontmoeten.