5 Manieren Om Je Wiet Te Vermalen Zonder Grinder

Published :
Categories : Andere onderwerpen

5 Manieren Om Je Wiet Te Vermalen Zonder Grinder

Cannabis grinders werken perfect om cannabistoppen te verwerken, maar hetzelfde kan bereikt worden als je er geen tot je beschikking hebt. Van scharen tot messen, er is altijd een manier.

Ben je onderweg en wil je een joint rollen, of heb je simpelweg geen kruiden grinder? Er zijn andere manieren om je wiet te prepareren, zodat het rollen van joints en blunts gemakkelijker is en ze gelijkmatig branden.

Grinders zijn veelgebruikte tools, die bijna iedere stoner wel in bezit heeft. Deze luxe kan men zich echter niet altijd veroorloven. Hierdoor hebben blowers ingenieuze manieren verzonnen om wiet te vermalen. Dit proces kan relatief eenvoudig zijn. Dat is echter afhankelijk van wat je tot je beschikking hebt, of hoe graag je plakkerige handen krijgt.

Hier zijn 5 manieren om je wiet te vermalen tot een rolbare vorm voor het geval je geen grinder bij de hand hebt.

1. KRIJG PLAKKERIGE HANDEN

Deze optie is voor als er geen andere mogelijkheden meer beschikbaar zijn. Misschien ben je ver van huis en is er geen grinder, schaar of mes binnen handbereik. Op momenten als deze is het tijd om primitief te worden en je blote handen het werk te laten doen.

Stop simpelweg een top of twee in de ene hand en vorm daarmee een kommetje zodat er niets uit kan vallen. Gebruik je andere om ze rustig uit elkaar te plukken tot de kleinst mogelijke stukjes. Het gaat een stuk makkelijker en minder slordig als je dit boven een schoon oppervlak doet.

Zoals alle blowers wel weten, zijn cannabistoppen bedekt met plakkerige hars. Deze wordt geproduceerd door klieren op de plant die trichomen heten. Als je toppen op deze manier uit elkaar haalt, merk je absoluut dat er een laag cannabinoïde-rijke hars aan je vingertoppen blijft kleven. Gebruik iets als een stukje karton of een sleutel om dit eraf te schrapen en in je joint te stoppen, zodat er niets verspild wordt.

2. MES EN SNIJPLANK

Behoorlijk wat huishoudens hebben geen grinder liggen, maar de meeste beschikken wel over een degelijk mes en een snijplank. Dus ben je bij een vriend en heeft hij geen grinder? Dan kun je altijd nog in de keuken terecht en zien wat daar te vinden is.

Sommige mensen hebben misschien alleen een paar botte messen liggen. Er zijn er echter ook die het koken hoogst serieus nemen en wellicht een superscherp koksmes tot hun beschikking hebben. Wat er ook is, je kunt een mes gebruiken om de toppen fijn te hakken. Net zoals je met elk ander culinair kruid zou doen. Begin door vanaf het uiteinde van de toppen langs het steeltje te snijden. Versnijd ze op die manier tot kleinere stukken.

Zodra het kruid tot kleine stukjes is verwerkt, kun je een speciale snijtechniek gebruiken om het nog fijner te snijden. Plaats je lege hand bovenop het mes (de punt vermijdend). Hak daarbij in een zijwaartse beweging over het materiaal. Net zoals bij het fijnhakken van knoflook.

Wanneer je klaar bent, schraap je het kruid in een bakje of gebruik je simpelweg de snijplank als rolplatform.

3. KOFFIEMOLEN

Als je een liefhebber van koffie bent, dan ben je zeker voorbereid op deze optie. Cafeïne en cannabis lijken op veel manieren goed samen te gaan. De tinteling die koffie geeft en de rustige vibes van wiet contrasteren elkaar namelijk op een prettige manier. Zelfs de wijze waarop de plantaardige krachtpatsers worden bewerkt kan vergelijkbaar zijn.

Mocht je geen wiet grinder tot je beschikking hebben, dan kan een koffiemolen helpen om de toppen fijn te maken. Koffiemolens kunnen zelfs effectiever dan grinders zijn. Vooral als je een grote hoeveelheid gedroogde cannabis binnen korte tijd wilt verwerken. Is het een elektrisch model? Dan heb je ook geen kans op pijnlijke polsen die je mogelijk oploopt bij het gebruik van een handmatige grinder voor grote toppen.

Is alle wiet verwerkt? Schraap dan zo goed mogelijk alle resterende hars eruit die mogelijk achtergebleven is. Zorg er ook voor dat je de koffiemolen van tevoren zorgvuldig schoonmaakt. Tenzij je de geur en smaak van koffie echt zo geweldig vindt.

4. RASP

Raspen zijn zeer geschikt voor het verwerken van wiet (zolang ze het juiste formaat hebben). Sommige wiet grinders zijn zelfs ontworpen om ze na te bootsen. Een rasp is in de meeste keukens wel te vinden. Sommige hebben ook een kant met veel kleine gaatjes. Hiermee kunnen cannabistoppen tot fijne deeltjes worden verwerkt als je ze erlangs wrijft.

Houd de rasp boven een snijplank of bord om de berg cannabispoeder op te vangen die overblijft. Zorg dat ze schoon is een geen stukjes voedsel meer bevat.

5 Manieren Om Je Wiet Te Vermalen Zonder Grinder

5. SCHAAR IN EEN SHOTGLAASJE

Een schaar is misschien wel de eerste keuze van veel cannabisrokers als ze erachter komen dat er geen grinder beschikbaar is in hun situatie. Scharen zijn namelijk gemakkelijk te gebruiken en kunnen cannabistoppen vlug uit elkaar halen.

De toevoeging van een shotglaasje maakt dit proces echter een stuk minder rommelig en zorgt dat je handen schoon blijven. Dat wil zeggen dat de wiet en hars grotendeels bij elkaar blijven. Residu op de schaar kan er simpel afgeschraapt worden.

Doe je toppen in een shotglaasje en knip ze in stukjes met de schaar. Binnen korte tijd zijn ze zo ongeveer tot poeder verwerkt.