Cannaboter, dat maken we zelf!

Published :
Categories : Cannabisrecepten

Cannaboter, dat maken we zelf!

Of je het nu gebruikt voor je volgende lading brownies of voor medische doeleinden; cannaboter is een lonend en veelzijdig cannabis extract.

Je zal cannaboter niet tegenkomen in het nieuwe kookboek van Gordon Ramsay, of in een nieuwe aflevering van Masterchef, maar dat betekent niet dat het geen veelzijdige en lonende vorm van cannabis is. Cannaboter is technisch gezien een concentraat, waarbij de cannabinoïden uit de cannabis plant zich binden aan de oliën in de boter tijdens het kookproces. Wat je moet onthouden bij elk recept voor cannaboter, is dat je langzaam en op lage temperatuur kookt, zodat verbranding van de plantenmaterie wordt voorkomen. Hiermee wordt verzekerd dat de THC tot het maximum wordt geactiveerd tijdens het binden aan de vetten. Als je overweegt dat gegeten THC tot wel 4 keer sterker kan zijn dan het inhaleren ervan, dan kan het maken van je eigen cannaboter inderdaad een zeer lonende onderneming zijn.

Uiteindelijk kan cannaboter worden gebruikt in elk recept waar je gewone boter zou gebruiken; het is echter super handig bij het maken van gebak en wordt dan ook vaak gevonden in brownies of "spacecakes", maar natuurlijk ook in muffins en koekjes. Voor de meer avontuurlijke types, kan het uiteraard ook worden gebruikt bij pannenkoeken of wafels, als garnering in een klassiek knoflookbrood of over nieuwe aardappels als onderdeel van een salade. Naast het feit dat het je volgende etentje culinair zal complimenteren, kan het ook veel gebruikt voor medicinale doeleinden. Cannabis kan mensen helpen die lijden aan chronische pijn of ziektes en het gebruik van cannaboter is een veilige en gemakkelijke manier om te doseren, terwijl het al weken vooruit kan worden gemaakt en in de vriezer kan worden bewaard tot gebruik.

Als het gaat om het maken van je eigen cannaboter, krijg je te maken met twee opties. Een snel recept of een sudder recept. Uiteindelijk zal tijd de bepalende factor zijn als het gaat om het kiezen van de methode, naar gedacht wordt dat je met de "sudder-methode" een cannaboter krijgt van hogere kwaliteit.

Het is verstandig je cannabis eerst te decarboxyleren, ongeacht welk recept je kiest. Dit is een proces van verwarming, waarbij je de THCA omzet in THC. Hoewel de cannabis in het recept zelf zal worden verwarmd, zal het decarboxyleren garanderen dat je cannabis heet genoeg is geweest om de psychoactieve inhoud volledig te activeren. Tijdens het decarboxyleren, is het belangrijk dat de plantenmaterie niet verbrandt. De gemakkelijkste manier om dit te doen, is de plantenmaterie op een lage warmte te bakken. Gewoonlijk wordt dit 30-40 minuten in de oven gedaan op 240 F / 115 C. Breek de toppen in kleine stukjes, doe ze over op een bakplaat met bakpapier en plaats in de warme oven. Schud elke tien minuten even, zodat het gelijkmatig wordt gebakken.

Cannaboter
Zo, laten we nu met het snelle recept beginnen; ideaal als je plotseling bezoek krijgt of wanneer het roken of vapen van je cannabis geen optie is.

SNEL RECEPT


Ingrediënten:

7 gram gedecarboxyleerde cannabis toppen, fijngemalen
120 gram ongezouten boter

Benodigdheden:

Gemiddeld grote steelpan
Houten lepel
Lepel
Fijne metalen zeef
Hittebestendige pot of bak (voor het bewaren)

Methode:

1. Smelt de boter op een lage temperatuur in een gemiddeld grote steelpan.

2. Voeg de gemalen cannabis in beetjes toe aan de gesmolten boter, waarbij je zorgvuldig roert.

3. Sudder op een lage hitte gedurende 45 minuten, waarbij je regelmatig roert. In dit stadium is het belangrijk dat je het mengsel niet laat koken.

4. Eenmaal klaar, zeef je de boter in het bakje, waarbij je de metalen zeef gebruikt om de plantenresten te verwijderen.

5. Gebruik de lepel om druk uit te oefenen op de resterende plantenresten in de zeef om alle cannaboter eruit te persen.

6. Klaar! Cannaboter! Je cannaboter zal er na het afkoelen wat groenig uitzien van de cannabis toppen, maar het nu kan worden gebruikt bij het koken of tot een later moment in je vriezer worden bewaard.

SUDDER RECEPT


Dit recept is een iets uitgebreidere methode voor het maken van cannabis en het zal ook aanzienlijk langer duren, maar het is de moeite waard als je er de tijd voor hebt.

Ingrediënten:

450 gram ongezouten boter
480 ml water
28 gram gedecarboxyleerde, gemalen cannabis

Benodigdheden:

Grote steelpan
Garde
Grote, glazen kom
Metalen zeef
Kaasdoek
Spatel
Botermes
Hittebestendige pot of bakje
Plastic folie

Methode:

1. Verwarm in een grote pan het water en de boter, tot het punt waarop het nog net niet kookt, tot de boter smelt.

2. Voeg je cannabis toppen toe en roer met de garde.

3. Zet de hittebron laag en laat het mix sudderen. Zorg dat het mengsel niet aan de kook raakt.

4. Laat het 5 uur pruttelen, waarbij je elke 90 minuten roert. Voeg eventueel warm water toe als dat nodig is. Ook moet worden opgemerkt dat de kooktijd gebaseerd is op voorkeur. 8 uur is een goede standaard. Hoe langer je suddert, hoe meer cannabinoïden zich aan de boter zullen binden.

5. Terwijl het mengsel kookt, doe je het kaasdoek in de zeef en hang het geheel boven je grote kom.

6. Na het koken, giet je de boter voorzichtig in de zeef met het kaasdoek. Druk met de spatel op het mengsel om alle boter eruit te persen.

7. Bedek de kom met plasticfolie en plaats het in de koelkast. Zodra het mengsel is opgesteven, zullen de boter en het water zich scheiden. Gooi het water weg.

8. Doe de boter over in het bakje, zodat het kan worden gebruikt bij het koken of bewaar het in de vriezer tot gebruik.