Rosin Hasj, zo maak je het zelf!

Published :
Categories : Cannabisrecepten

Rosin Hasj, zo maak je het zelf!

In onze 24-uurs economie, klinkt snel en goedkoop vaak aantrekkelijk, maar meestal is het te mooi om waar te zijn. Rosin Hash breekt al deze regels, want het kan enorm snel en goedkoop worden gemaakt.

Rosin is het nieuwe kind in de wijk en nieuwe kinderen trekken altijd de aandacht, de meisjes willen met hem uit en de jongens willen net zo zijn als hij. In ons geval: Cannabis gebruikers willen het proberen en cannabis liefhebbers willen het zelf maken. Nou, je hoeft niet langer jaloers te zijn op de nieuweling, want we leggen hier uit hoe je zelf Rosin Hash maakt, zonder het risico en de kosten die gepaard gaan met andere productiemethoden van concentraten, zoals de extreem ontvlambare butaan die wordt gebruikt bij BHO hasj of de financiële gevolgen voor de productie van Co2 olie.

WAT IS ROSIN HASH?


Rosin Hash is simpelweg het eindresultaat van het toevoegen van hitte en druk aan cannabis toppen. De opbrengst varieert van 10-15% bij het gebruik van plantenmaterie en zelfs nog meer als je gedroogde kief gebruikt. De opbrengst komt overeen met andere extractie methoden, maar omdat er geen risico is op het besmetten van het eindproduct, biedt dit cannabis concentraat een simpele en goedkope methode die door iedereen kan worden gebruikt. Als het gaat om het uiterlijk, is Rosin Hash een kleverige, gom-achtige, goudkleurige stof, die veel overeenkomsten vertoont met BHO.

ROSIN HASH MAKEN


Een van de meest geweldige en aantrekkelijke eigenschappen van Rosin Hash is dat veel terpenen ook worden onttrokken tijdens het verwarmingsproces. Dit zijn de stoffen in cannabis die de plant de vele uitgesproken aroma's en smaken geven. De beginnende gebruiker wordt geadviseerd een soort te gebruiken die hij lekker vindt of waar hij bekend mee is, omdat deze aroma's tijdens de consumptie van je concentraat zullen doorschemeren.

Cannabud

ApparatuurStijltang of strijkijzer
Non-stick bakpapier
Schraper
Cannabis toppen, ongeveer 0,2cm tot 0,5cm in diameter
25u Micron scherm

Opmerking: Als je geen scherm hebt, kan het ook zonder. Het scherm is puur bedoeld om het proces te vergemakkelijken, zeker als je gemalen wiet of kief gebruikt.

1. Verwarm je stijltang of strijkijzer voor op 200°C of 340°F. Over het algemeen geldt: Hoe lager de temperatuur, hoe meer smaken, maar 200°C is een goed begin.

2. Knip je bakpapier in repen, ongeveer twee keer zo breed als de stijltang die je gebruikt. Rol je gekozen cannabis in het micron scherm en plaats dit in het midden van het bakpapier. Vouw dit zo dubbel dat de cannabis zich in het midden van het bakpapier bevindt.

3. Plaats dit pakket in je stijltang. Knijp de tang dicht en hou dit 3-5 seconden vast. Zorg ervoor dat je de cannabis centreert in het ijzer om een gelijkmatige distributie van hitte te verkrijgen.

4. Verwijder je bakpapier en vouw open om je nieuwe Rosin te bewonderen. Je zal een gom-achtige, kleverige substantie zien op het bakpapier. Dit is de Rosin die je zojuist uit de top, door het scherm en op het papier hebt geperst. Verwijder de top en gebruik je schraper om de Rosin van het bakpapier te halen.

5. Nu kan je dit proces herhalen tot je de gewenste hoeveelheid Rosin hebt. Zorg ervoor dat je telkens een nieuw stukje bakpapier gebruikt, maar dat is echt alles wat komt kijken bij het produceren van je eigen Rosin!