Hoe maak je zelf wiet wijn?

Published :
Categories : Cannabisrecepten

Hoe maak je zelf wiet wijn?

Er zijn diverse manieren om te genieten van cannabis, het magische kruid. Sommigen eten het graag, anderen vapen liever. Maar er zijn natuurlijk ook veel liefhebbers die de voorkeur geven aan de ouderwetse joint en/of bong. Maar vandaag willen we het hebben over met cannabis verrijkte wijn.

EEN OUD GEBRUIK

Dit concept is eigenlijk al heel oud. We moeten terug naar de 2de eeuw voor Christus, naar de tijd van de Oostelijke Han Dynastie. Hua Tuo (of Hua-t'o), een arts, had het briljante idee om wat cannabis hars toe te voegen aan de wijn. Al snel werd dit een algemeen gebruik onder de oude Grieken en Christenen tijdens bepaalde rituelen.

In het hedendaagse zonnige Californië maakt een handjevol wijnmakers dankbaar gebruik van deze consumptiemethode. Ze doen dit al lang, nog voordat de staat medicinale cannabis legaliseerde in 1996.

VERRIJK JE WIJN MET CANNABIS

Zo, je hebt nu een beetje achtergrondinformatie over het ontstaan van met wiet verrijkte wijn. Hoog tijd om te bespreken hoe je het zelf kunt maken.

Dit heb je nodig:

INGREDIËNTEN

28 gram knipresten en stengels
1 sinaasappel
Fles rode wijn
¼ tl. nootmuskaat
¼ tl. kardemom
½ tl. gemalen kaneel
4 kruidnagels

KEUKENGEREI

Grote steelpan of grote slowcooker
Kaasdoek

WERKWIJZE

1. Giet de wijn in de pan en zet deze op het fornuis.

2. Voeg alle kruiden, vruchten en cannabis toe en breng het geheel aan de kook. Laat het mengsel twee uur lang sudderen.

3. Controleer je brouwsel regelmatig om teveel verdamping te voorkomen. Na ongeveer twee uur gebruik je de kaasdoek als een zeef. Gooi alles weg, behalve de resterende vloeistof.

4. De wijn is nu klaar voor gebruik. Dit specifieke recept is bedoeld om de smaak van zowel de wijn als de cannabis te versterken.

Wijn Met Cannabis

MAAK JE EIGEN WIJN MET WIET

Maar wil je zelf cannabis wijn maken? Dat doe je zo:

INGREDIËNTEN

Tenminste 120 gram cannabis knipresten
2–3 sinaasappels
1 citroen
3,5 liter water
1,4 kilo kristalsuiker
Wijngist of verse gist

KEUKENGEREI

Hydrometer
Luchtdichte flessen afsluitbaar met kurk
2x 5-liter mandflessen voor het brouwen
Een meter hevelbuis
Waterslot voor brouwen
Thermometer
Mousseline of andere lichte katoenen stof
Grote pan

WERKWIJZE

1. Vermaal de cannabis en doe het in een van de mandflessen.

2. Pers de vruchten en vermeng het sap met de gemalen wiet.

3. Giet al het water in de pan en breng het aan de kook. Los de suiker op in het kokende water. Haal van het vuur.

4. Meng het suikerwater met het vruchtensap en de cannabis in de mandfles.

5. Hoog tijd voor de gist. Los het op in warm water, ongeveer 20°C.

6. Zorg ervoor dat het mengsel in de mandfles is afgekoeld voordat je de gist erbij doet. Hierna vul je de fles aan met water.

7. Nu is het tijd om de fles te bewaren. Zet de fles op een donkere, warme plek in je huis, bijvoorbeeld een kast.

8. Het allerbelangrijkste van het fermentatieproces is de gist. De ideale temperatuur is niet te hoog, want dan gaat de gist dood. Een te lage temperatuur remt het proces.

9. Als de gist fermenteert, verandert het mengsel langzaam in een alcoholisch drankje. Dit is zichtbaar aan het bruisen en het ontstaan van belletjes. Na ongeveer een dag sluit je de mandfles af met een waterslot. Nu kan er geen zuurstof bij het mengsel komen, terwijl CO₂ nog wel kan ontsnappen.

10. Laat het mengsel minimaal twee weken fermenteren en maximaal vier weken. Controleer het mengsel tijdens deze periode regelmatig. Het fermentatieproces is voltooid als de vloeistof niet meer bubbelt. Zodra je het waterslot verwijdert, duw je al het plantenmateriaal aan de oppervlakte terug in het mengsel. Met een hydrometer kun je nu het potentiële alcoholpercentage meten.

Bottelen

BOTTELEN

1. Hevel de wijn door de mousseline en giet de wijn uit de gevulde mandfles in de andere, schone mandfles. Hierna verzegel je de tweede fles met een waterslot. Werk altijd in een schone ruimte.

2. Zet de nieuwe mandfles een maand in een donkere ruimte. Laat de fles deze periode met rust.

3. Nu is het tijd om te bottelen. Haal de mandfles uit de bewaarruimte, maar schud de fles niet. Hierdoor komt het bezinksel namelijk naar de oppervlakte. Schud je de fles per ongeluk toch? Wacht dan totdat het bezinksel weer naar de bodem zakt.

4. Plaats de mousseline bovenop je wijnflessen. Hevel je de wijn over met behulp van de slang. Nadat je alle flessen hebt gevuld, verzegel je ze meteen met een kurk of dop. Gebruik indien mogelijk een luchtdichte verzegeling.

5. Zo, het moment is gekomen om te genieten van je harde werk! Heb je liever een meer gerijpte cannawijn, met een vollere smaak? Sla je flessen dan nog een maand of zes op voor je ze drinkt.