6 stappen om maximale opbrengsten van autoflowers te halen

Published :

6 stappen om maximale opbrengsten van autoflowers te halen

Het kweken van autoflowers heeft niet veel voeten in de aarde. Je hoeft het lichtregime niet te veranderen en ze gaan vanzelf over tot de bloei. Dat bespaart je veel gezwoeg. Het lastigste is om er een royale oogst vanaf te plukken met zo'n korte levenscyclus. Lees verder en we verklappen wat kweektrucjes zodat je de beste resultaten behaalt.

DE POTENTIE VAN AUTOFLOWERING STRAINS BENUTTEN

Of dit nu je eerste stappen als thuiskweker zijn of al een ervaren kweker bent, iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen. Je wilt de beste opbrengst behalen in de kortst mogelijke tijd.

Gelukkig bieden autoflowers uitkomst; ze zijn eenvoudig te kweken en komen bijna altijd tot bloei. We gaan ervan uit dat je de basiskweektechnieken al beheerst. Het kweken van autoflowers werkt ongeveer hetzelfde. Om echter alles uit een autoflower te halen, zijn er een paar trucjes waar je je voordeel mee doet.

Groeiende autoflowering soorten

PRODUCTIEVERHOGING IS HET SLEUTELWOORD

Voordat we gaan uitleggen wat deze aanpassingen zijn, is er een overkoepelende factor die elke cannabisplant beïnvloedt. Ongeacht je kweekervaring. Dan hebben we het natuurlijk over de genetische opbouw van een cannabisvariëteit. Autoflowers zijn voorgeprogrammeerd om na een bepaalde periode tot bloei over te gaan. In tegenstelling tot fotoperiode soorten is deze tijdsspanne niet te manipuleren. Daarom is het ontzettend belangrijk voor stabiele genetica te kiezen. Pas dan zie je het eindresultaat jubelend tegemoet!

De hamvraag is dan vervolgens natuurlijk: hoe ga ik om met ongewenste eigenschappen, veroorzaakt door de genen van een soort? Het antwoord daarop is eenvoudig. Kies een genetisch superieure soort die lovende kritieken ontvangt. Gelukkig is je keus niet beperkt, want de stabiliteit van autoflowers is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Of je voorkeur nu uitgaat naar een **indica-dominante variëteit, een euforie-opwekkende sativa of gewoon iets makkelijks wilt kweken, autoflowering soorten hebben meer in hun mars dan je denkt.

Om jezelf goed op weg te helpen, is het handig te onderzoeken naar welke soort je voorkeur uitgaat. Heb je eenmaal je keus bepaald, ga dan op zoek naar een **betrouwbare leverancier. Controleer nogmaals de eigenschappen van de soort. Ga daarbij op zoek naar klantenreacties. Zo kom je meer te weten over de kwaliteit en ervaringen van anderen. Nu we de bouwstenen voor een succesvolle cannabiskweek hebben besproken, gaan we verder met de specifieke vereisten om je oogst te vergroten.

6 MANIEREN WAAROP JE DE OPBRENGST VAN AUTOFLOWERS VERBETERT

Licht is altijd essentieel1. LICHT IS ALTIJD ESSENTIEEL

Alleen omdat autoflowers geen verandering in het lichtregime vereisen voor de bloei wil dat nog niet zeggen dat licht onbelangrijk is. Zowel de intensiteit als de tijd die je lampen aanstaan, beïnvloeden de oogst. Omdat autoflowers na een bepaalde periode gaan bloeien, is het belangrijk dat je ze aanmoedigt zoveel mogelijk te groeien binnen die tijd.

Om dat voor elkaar te boksen, maak je gebruik van natuurlijke fotosynthese. Geef de plant zoveel mogelijk lichturen aan het einde van de zaailing fase/begin van de groeifase. 20 uur ononderbroken licht en een donkere periode van slechts 4 uur zorgt voor een maximale groei.
**natuurlijke - https://www.zambeza.nl/blog-autoflowering-wietzaden-en-hoe-ze-werken-n109

Verpot ze niet2. VERPOT ZE NIET

Doorgaans verhuis je een jonge fotoperiode zaailing van het kweekpotje naar een grotere pot als ze overgaat naar de groeiperiode. DOE DAT NOOIT met een autoflowering variëteit. Het verpotten van een autoflower veroorzaakt onnodige stress en de plant raakt erdoor van slag.

Tijd is geld en daarom kun je het je niet veroorloven dat de plant tijd moet besteden aan herstel. Je wilt dat alle energie naar de groei gaat. De beste methode voor autoflowers is dat je ze direct in een 15-20l pot zet. Op die manier hoeven ze niet te verhuizen naar een grotere pot en doorlopen ze hun hele levenscyclus in dezelfde pot.

Het geven van voedingsstoffen vereist aanpassingen3. HET GEVEN VAN VOEDINGSSTOFFEN VEREIST AANPASSINGEN

De precieze hoeveelheid voedingsstoffen verschilt per soort. Beschouw deze aanbevelingen dan ook als richtlijn en niet als gouden regel. Weet je eenmaal hoeveel voedingsstoffen een bepaalde soort nodig heeft? Pas dan naar wens aan.

Autoflowers hebben over het algemeen behoefte aan minder geconcentreerde oplossingen. Dat geldt met name voor zaailingen. Heeft je plant vier nodes? Begin dan met het geven van voedingsstoffen en gebruik een kwart van de aanbevolen hoeveelheid. Zie je een nieuwe node? Maak dan de oplossing met voedingsstoffen een kwart sterker. Doe dit tot je de aanbevolen hoeveelheid hebt bereikt. De opbrengst is niet verder te verhogen dan waar je plant genetisch toe in staat is. Geforceerd voedingsstoffen toedienen werkt dus niet. Als je het even niet meer weet: minder is doorgaans meer bij autoflowering variëteiten.

Spoelen als je plant bijna oogstklaar is en een bloeistimulator aan de voedingstoffen toevoegen helpt ook om er de laatste weken alles uit te halen.

Het belang van substraat en water4. HET BELANG VAN SUBSTRAAT EN WATER

Deze twee elementen gaan hand in hand, dus het is verstandig ze tegelijkertijd te bespreken. In het ideale geval is je substraat een 50/50 mix voor een effectieve nat/droog cyclus. Een mengsel van kokos en perliet is uitermate geschikt voor een goede afwatering.

Zodra je tevreden bent met je substraat moet je niet overenthousiast water gaan geven met het risico dat de planten schade oplopen. Bespaar autoflowers zoveel mogelijk stress, want tijd is geld. Bewater je substraat tot er vloeistof onderuit de pot stroomt. Dit is een teken dat er geen water meer in past. Wacht vervolgens met water geven tot het substraat droog is. Afhankelijk van de omstandigheden duurt dit 4-6 dagen.

Met het groeien van je planten wordt het substraat ook sneller droog. Geen paniek, dat hoort zo. Controleer vanaf dat moment dagelijks je planten om te checken of het substraat al droog is.

Oogst op het juiste moment5. OOGST OP HET JUISTE MOMENT

Als je alle adviezen hebt opgevolgd, zou het doodzonde zijn als al je noeste arbeid en gezwoeg teniet gedaan zou worden. Dat overkomt ongeduldige kwekers nogal eens die in hun enthousiasme een of zelfs twee weken te vroeg oogsten.

Geef je plant de kans je te overladen met goed ontwikkelde toppen. Dit betekent dat je haar laat bloeien tot de aanbevolen oogsttijd van de zadenbank - of als ze dit met haar trichomen aantoont. Zolang je kiest voor een genetisch superieure autoflowering variëteit behaal je de beste resultaten door tot het allerlaatste moment te wachten met oogsten.

Ze voelen zich binnen het lekkerst6. ZE VOELEN ZICH BINNEN HET LEKKERST

Dat wil niet zeggen dat autoflowers het buiten niet fijn vinden, maar ze zijn daar natuurlijk van de plaatselijke weersomstandigheden afhankelijk. Als je dicht bij de evenaar woont, krijgen je planten waarschijnlijk al het zonlicht wat ze nodig hebben. Maar als de omstandigheden minder gunstig zijn, is het beter autoflowers binnen te kweken. Vergeet niet dat het een race tegen de klok is, dus een tekort aan licht of de intensiteit ervan heeft invloed op de oogst.

Zoals je hebt gelezen, hoef je maar een paar basisprincipes te veranderen voor de allerbeste resultaten. Als je deze zaken aanpast, zitten de planten binnen no time barstensvol sterke toppen.