Een Gids Over Het Kweken Van Autoflowering Cannabis

Published :
Categories : Cannabis kweken

Een Gids Over Het Kweken Van Autoflowering Cannabis

Autoflowers worden gekenmerkt door unieke groeipatronen en moet je anders behandelen dan fotoperiode soorten. Klik hier om uit te vinden hoe je autoflowering zaden opkweekt tot stevige, hoogproductieve planten.

Door de jaren heen zijn autoflowering soorten steeds krachtiger en stabieler geworden. Laten we eens in de karakteristieke aard van autoflowers en de groeipatronen van deze taaie, kleine plantjes duiken. Met deze gids krijg je een beter idee van wat nodig is om je eigen robuuste autoflowering exemplaren te kweken. Ook bespreken we drie geweldige auto soorten uit onze catalogus. Laten we beginnen!

HET VERSCHIL TUSSEN AUTOFLOWERING EN FOTOPERIODE PLANTEN

Fotoperiode cannabis soorten zijn afhankelijk van het aantal lichturen voordat ze kunnen bloeien. Als de herfst aanbreekt, neemt het aantal uren licht vanzelf af. Dit is het signaal voor fotoperiode planten om zich voort te planten en zaden te laten vallen voor de winter zich inzet. En dus gaan ze bloeien.

Autoflowering soorten zijn echter niet afhankelijk van het aantal lichturen om de bloei op te wekken. Autoflowers bevatten genetica van cannabis ruderalis planten. Deze hebben zich ontwikkeld in de zeer koude klimaten in het noorden van Europa en Rusland. In deze regionen begint de winter vroeg en dat is iets waar cannabisplanten niet dol op zijn. Middels het proces van natuurlijke selectie, zijn er daarom planten ontstaan die de bloei vanzelf opstarten. Nog voordat er een natuurlijke verandering plaatsvindt in het aantal lichturen.

Deze ruderalis planten zijn gekruist met fotoperiode planten. Hierdoor zijn autoflowering soorten ontwikkeld die vanzelf gaan bloeien en toch de zeer gewilde eigenschappen bezitten van fotoperiodieke variëteiten.

OORSPRONG VAN AUTOFLOWERS

Autoflowers kwamen in de jaren '70 op de markt, toen breeders experimenteerden met het mixen van ruderalis planten met standaard fotoperiode soorten. Ruderalis variëteiten bevatten nauwelijks THC, in tegenstelling tot de THC-rijke fotoperiodieke planten. Autoflowering soorten zijn ontwikkeld om het beste uit beide werelden te halen. De eerste planten op de markt werden "Lowryder" genoemd.

LICHTCYCLUS

Buiten gekweekte fotoperiode soorten moeten op specifieke tijden worden geplant en geoogst. De reden waarom autoflowering planten zo populair zijn? Ze groeien snel, blijven klein en kunnen in principe in elk seizoen worden gekweekt. Tenminste, zolang de basistemperaturen hoog genoeg zijn. Binnenkwekers kunnen hun autoflowering soorten kweken met een lichtcyclus van 24 uur, waarbij de planten heerlijke toppen ontwikkelen. Veel kwekers geven er echter de voorkeur aan hun cannabis te voorzien van een 20-4 lichtcyclus. Hiermee ontvangen de planten genoeg licht, maar ook een aantal uren volledige duisternis.

Autoflowers zijn geweldig voor beginnende kwekers die het concept van lichtcycli voor cannabisplanten nog niet helemaal in de vingers hebben. Fotoperiode planten hebben een langere periode ononderbroken duisternis nodig tijdens hun nachtcyclus. Als er ook maar een klein lichtlek is in de kweekruimte, kunnen ze hermafrodiet worden en zaden ontwikkelen. Autoflowering soorten zijn echter veel meer vergevingsgezind als het gaat om lichtlekken.

SNELLE GROEI

Over het algemeen bloeien fotoperiode planten ongeveer 50 tot 120 dagen en dat gebeurt pas na een vegetatieve fase van 40 tot 120 dagen. Het buiten kweken is lastig in een kouder klimaat omdat het soms al sneeuwt als de toppen nog niet rijp zijn. Autoflowering soorten groeien echter razendsnel. Vaak ontwikkelen ze zich in 60-90 dagen van zaad tot oogst, afhankelijk van de soort en de verzorging. Hierdoor kunnen kwekers in koude klimaten, zoals in het noorden van Europa, al oogsten voordat de ijzige kou zich aandient. Binnenkwekers van autoflowering planten kunnen in een jaar tijd meerdere keren oogsten. Dat is natuurlijk geweldig voor ongeduldige kwekers die snel resultaat willen zien.

Een Gids Over Het Kweken Van Autoflowering Cannabis

FORMAAT

Over het algemeen zijn autoflowers veel kleiner dan fotoperiode soorten, gemiddeld 30-120cm hoog. Veel kwekers geven de voorkeur aan kleinere planten om meerdere redenen. Allereerst zijn ze gemakkelijker te beheersen. Grote cannabisplanten moeten vaak worden ondersteund, wat voor beginners nogal eens lastig is. Ten tweede passen de planten gemakkelijker in indoor kweekruimtes en zijn er geen trainingstechnieken nodig om ze laag te houden. Ten derde zijn autoflowers onopvallend als er buiten wordt gekweekt, wat ze perfect maakt voor guerrilla kwekers.

KRACHT

De laatste decennia stonden autoflowers bekend om hun lage THC-percentages. Hierdoor werden ze beschouwd als inferieur. De laatste jaren hebben kwekers hun autoflowers echter geperfectioneerd door ruderalis genetica te combineren met THC-rijke, fotoperiode soorten om het ultieme product te creëren: krachtige, snelgroeiende cannabisplanten met een beheersbaar groeiprofiel. De meeste autoflowering planten hebben nog steeds een lager percentage THC dan hun fotoperiode tegenhangers, maar ze worden steeds sterker. Het is zelfs niet ongehoord dat autoflowers ruim 20% THC produceren. Daarnaast draait het niet alleen om THC. Gezien de honderden chemische verbindingen in de cannabisplant, zoals CBD en terpenen, zijn er veel manieren om de recreatieve en medicinale effectiviteit van autoflowers te verbeteren.

KLONEN

Als het gaat om autoflowering soorten, moet je je wel realiseren dat hun interne klok om te gaan bloeien al is ingesteld vanaf het moment dat de zaailingen opkomen. Het nemen van stekjes van autoflowers is dan ook niet logisch, omdat de klonen dezelfde biologische klok hebben als de moeder. Als de moeder autoflowering plant 3 weken in de vegetatieve fase staat en je neemt er een stekje van, dan bloeit dit stekje op hetzelfde moment als de moeder. Het klonen van autoflowers is daarom een "no-go", tenzij je graag voor maffe wetenschapper speelt.

VERPOTTEN

Autoflowers zijn gevoelig voor verpotten. Standaard fotoperiode planten kunnen wel worden verpot in de vegetatieve fase, omdat ze langer de tijd hebben om zich aan te passen aan de nieuwe pot of het groeimedium. Autoflowering soorten hebben daar helemaal geen tijd voor. Het verpotten levert daarom behoorlijk wat stress op. Dit resulteert in kleinere planten en een matige oogst. Je kunt daarom het beste de autoflowering zaden in hetzelfde groeimedium of dezelfde pot houden.

TOPPEN

Toppen is een high stress trainingstechniek (HST), waarbij kwekers de hoofdtop afknippen om de groei van twee nieuwe hoofdtoppen aan te moedigen, terwijl ook de ontwikkeling van de onderste toppen wordt gestimuleerd. Deze methode wordt gebruikt om de hoogte te beheersen en de opbrengst te verbeteren. Het is vooral populair bij kwekers van fotoperiode soorten.

Er circuleert een bakerpraatje dat high stress training "slecht" is voor autoflowers. De next-gen soorten maken echter korte metten met deze mythe. Ja, autoflowering planten hebben minder tijd om te herstellen van technieken als toppen, maar met het proces zelf is eigenlijk niet veel mis. Vaak zetten beginnende kwekers de eerste stappen in het trainen van autoflowers door LST, of low stress training, in te zetten. Dit draait om het vastbinden en buigen van takken in plaats van het afknippen van de steel. Op deze manier kun je de groei van de plant sturen, zonder al te veel stress te veroorzaken.

OPBRENGST

Vanwege hun kleine formaat, produceren autoflowering planten over het algemeen niet zoveel als hun fotoperiode tegenhangers. De eindopbrengst varieert van 20 tot ruim 100 gram. Sommige autoflowers kunnen echter een opbrengst produceren tot wel 500g/plant, al is dit afhankelijk van de soort en de gebruikte kweektechniek.

AANBEVOLEN AUTOFLOWERING SOORTEN VAN ZAMBEZA

Nu je een goed idee hebt van het kweken van autoflowers, bespreken we een paar van Zambeza's beste autoflowering soorten.

SUPER SILVER HAZE AUTOFLOWERING

Super Silver Haze Autoflower

Onze Super Silver Haze Autoflowering is ontwikkeld om te kunnen wedijveren met de legendarische fotoperiode plant. Deze soort produceert maar liefst 120-170g/plant in de buitenlucht, wat ver boven het gemiddelde is. Binnen bereikt ze een hoogte van 80-100cm en buiten zo'n 110-150cm. Ze is een ontzettend fruitige en stimulerende soort.

NYC DIESEL AUTOFLOWERING

NYC Diesel cannabis strain

NYC Diesel Autoflowering is ook al zo'n geweldige soort. Diesel soorten zijn in New York verfijnd. Hierna verspreidden ze zich al snel over de hele wereld, waarbij een autoflowering variant slechts een kwestie van tijd was. NYC Diesel Autoflowering straalt prikkelende aroma's uit en produceert buiten ongeveer 75-120g/plant. Het percentage THC bedraagt zo'n 15%. Hierbij ervaar je een euforische high die overgaat in meer ontspannende en verdovende sensaties.

BLUEBERRY CHEESE AUTOFLOWERING

blueberry cheese autoflowering cannabis strain

Blueberry Cheese Autoflowering is ook een zalige autoflowering soort. In de bloeiperiode kun je genieten van bessen en kaasachtige geuren. Ze is dan ook absoluut een geweldige soort voor de zintuigen, speciaal voor degenen met een verfijnde smaak. Blueberry Cheese Autoflowering heeft vanaf zaad zo'n 60-70 dagen nodig om eersteklas toppen te ontwikkelen. De planten worden daarbij ongeveer 50-100cm hoog met een productie van rond de 50-100g/plant.