Super Cropping bij cannabisplanten

Published :
Categories : Cannabis kweken

Super Cropping bij cannabisplanten

In dit artikel gaan we dieper in op super cropping, een geweldige techniek voor het beheersen van de groei van je planten om uiteindelijk je opbrengst te vergroten.

Ongeacht welke soort jij prefereert, als er een ding is dat alle cannabis kwekers gemeen hebben, is dit het: We zoeken altijd naar nieuwe manieren om onze opbrengst te maximaliseren.

Nu de legalisatie beweging vorderingen maakt en steeds meer mensen cannabis kweken, ontdekken we gelukkig steeds nieuwe manieren om de cannabisplanten te manipuleren om enorme hoeveelheden super wiet te kweken. Vandaag gaan we dieper in op een van deze technieken.

In dit artikel bespreken we super cropping, een geweldige techniek om de groei van je planten te beheersen met als doel de uiteindelijke opbrengst te verhogen.

WAT IS SUPER CROPPING EN WAT IS HET VOORDEEL?

Super CroppingSuper cropping is een simpele techniek die geliefd is bij kwekers over de hele wereld vanwege de eenvoud en indrukwekkende resultaten.

Het draait om het manipuleren van de takken van de cannabisplant om een gelijkmatig bladerdak te creëren. Door dit te doen, heb je in feite zelf de blootstelling aan licht in handen.

Om te begrijpen hoe super cropping werkt, is het belangrijk dat je het belang van licht erkent in het kweken van planten en met name cannabisplanten.

Licht is een van de meest belangrijke factoren die bijdraagt aan de groei van een plant. In het geval van cannabis, zal licht bepalen wanneer de plant haar bloemen produceert en hoe goed die individuele toppen zich zullen ontwikkelen.

In de natuur zal een cannabisplant haar bloemen aan het einde van de zomer produceren, wanneer de dagen korter worden. De plant weet dat de zomer over is, door de hoeveelheid ontvangen licht overdag. In de zomer zijn de dagen langer en de nachten korter. Als de herfst nadert, zullen de nachten langer worden en de dagen korter.

Waarom? Nou, cannabisplanten overleven meestal de winter niet. Vandaar dat ze aan het einde van de zomer bloeien om hun zaden te verspreiden als voorbereiding op het volgende seizoen.

Dit is waarom lichtdeprivatie zo'n belangrijke techniek is. Door de perioden van licht/duisternis voor een plant te beheersen, is een kweker in staat planten in de vegetatieve fase te houden en de bloei af te dwingen wanneer het juiste moment gekomen is.

Wanneer het voor een plant tijd is te gaan bloeien, hangt ook het formaat van de geproduceerde toppen af van de blootstelling aan licht. Hoe meer licht een bepaald oppervlak van de plant ontvangt, hoe groter en sterker de toppen in dat gebied zullen zijn. Daarom heeft de top van de plant meestal dichtere, grotere bloemen dan de takken aan de onderkant.

Met super cropping kan je de plant en het bladerdak manipuleren. Hiermee kan je verzekeren dat het gehele bladerdak wordt blootgesteld aan licht en de plant aanmoedigen grote, dichte toppen te produceren, zelfs in gebieden die normaal door bladeren worden bedekt.

Het eindresultaat? Grotere, dichtere toppen en uiteindelijk dus een hogere opbrengst.

Super cropping werkt op dezelfde manier als Low Stress Training, of LST. LST is het simpele proces van het trainen van je cannabisplant om zijwaarts te groeien. Dit wordt meestal gedaan door de takken van de plant op te binden om de verticale groei te stoppen.

Net als bij super cropping, kan je ook met LST alle delen van de plant blootstellen aan licht en dus grotere toppen en hogere opbrengsten produceren. 

HET SUPER CROPPEN VAN JE CANNABISPLANTEN

Super cropping draait om het beschadigen van het plantenweefsel van een of meerdere stelen om een gelijkmatig verdeeld bladerdak te creëren.

Nu dat je de basis achter super cropping begrijpt, leggen we nu uit hoe je deze techniek in je tuin kan gebruiken. Je hebt slechts je handen nodig en wat duct- of schilderstape.

SUPER CROPPING METHODE

1. Begin met het selecteren van de locaties waar je de plant wil croppen. Zorg ervoor dat je die takken pakt die oud zijn, maar soepel. Vermijd het super croppen van takken die hard en houtachtig aanvoelen (zoals de hoofdsteel) of zeer jonge takken. Als je meerdere takken wil super croppen, onthoud dan dat je dezelfde hoogte aanhoudt.

2. Zodra je hebt geselecteerd welke delen van de plant je wil super croppen, is het tijd om aan de slag te gaan. Pak de tak met je duim en wijsvinger en begin met het beschadigen van het weefsel. Dit kan je op meerdere manieren doen:

a. Je kan de tak heen en weer draaien tot je een zachte krak hoort.

b. Je kan de tak langzaam heen en weer buigen in de richting waar je de tak heen wil hebben. Ga langzaam te werk tot je een zacht krakend geluid hoort, wat aangeeft dat de tak ietwat gebroken is.

c. Je kan de tak snel breken in de richting waar je de tak wil hebben. Maar ga voorzichtig te werk, anders kan je teveel schade aanrichten aan het weefsel en het bladerdak verwoesten.

Welke techniek je ook kiest, je moet wat schade aanrichten aan het plantenweefsel om te verzekeren dat de gecropte takken zich niet weer oprichten. Onthoud dat cannabisplanten enorm veerkrachtig zijn; als je een tak ombuigt zonder het weefsel in de steel daadwerkelijk te beschadigen, kunnen we garanderen dat de tak zich enkele uren weer in zijn originele positie bevindt.

Zodra je super cropping hebt losgelaten op de verschillende delen van je planten en een mooi, gelijkmatig bladerdak hebt gecreëerd om te verzekeren dat alle delen van je planten genoeg licht ontvangen, is het tijd de natuur haar gang te laten gaan.

Bedek de gecropte delen van de planten met wat duct- of schilderstape en laat de planten rusten. Na ongeveer 1-2 weken verwijder je voorzichtig het plakband op een tak om te zien of de plant hersteld is. Als het beschadigde deel veranderd is in een mooie, harde knoop, kan je de tape verwijderen. Zo niet, plak je de tape terug en laat je de planten nog een week rusten.

Nu weet je alles over het super croppen van je cannabisplanten. Begin vandaag nog en bereid jezelf voor op een indrukwekkende oogst.