Top 5 THC-rijke autoflowering variëteiten

Published :
Categories : Cannabis kwekenStrain informatie

Top 5 THC-rijke autoflowering variëteiten

Kwekers kiezen vaak voor autoflowers vanwege het kweekgemak en de groeisnelheid. Dat gaat weleens ten koste van het THC-gehalte. Maar dat hoeft echt niet zo te zijn. Deze autoflowers gieren naar de eindstreep en zijn bijzonder THC-rijk.

Autoflowering variëteiten hebben de cannabiswereld volledig veranderd nadat ze op de markt zijn verschenen. Hun genen zijn afkomstig uit koudere en donkerdere streken. Deze groeiomstandigheden heeft ze gedwongen zich aan te passen, zodat ze in staat zijn te overleven. Hierdoor gaan ze gewoon bloeien en zijn ze niet afhankelijk van lichtcycli. Ze zijn ook maar een kort leven beschoren; ze maken optimaal gebruik van de korte zomerperiode. Dankzij deze kenmerken zijn kwekers ermee in hun nopjes. De snelle groei zorgt voor een korte periode tussen het planten van zaden en het oogsten van een persoonlijke stash. En omdat autoflowers onafhankelijk van de lichtcyclus gaan bloeien, zijn ze erg makkelijk te kweken. Zeer geschikt voor beginners dus.

Autoflowering variëteiten lijken te mooi om waar te zijn. Als je ze kweekt, moet je soms echter inleveren op kracht of het oogstgewicht in ruil voor het kweekgemak. De opbrengsten zijn niet zo hoog als van de meeste fotoperiode variëteiten. Toch is dat soms een voordeel, met name wanneer je een kleine kweekruimte tot je beschikking hebt. Daarbij produceren veel autoflowers een lager THC-gehalte. Toch is er ook goed nieuws. Veredelaars zijn er namelijk op gespitst autoflowering variëteiten te kweken met een hoger THC-gehalte. Hier volgt een opsomming van de top 5 autoflowers van Zambeza met veel THC.

Amnesia Haze XL Autoflowering1. AMNESIA HAZE XL AUTOFLOWERING

Amnesia Haze XL Autoflowering is qua structuur een kleine variëteit die een psychoactieve dreun uitdeelt. Het betreft hier een sativa-dominante kruising, veredeld uit de ouderstrains Amnesia Haze XL en een ruderalis-variëteit. De genen van Amnesia Haze behoren tot de meest verfijnde van de cannabiswereld. Ze zijn terug te voeren naar landrassen uit Zuid-Azië en Jamaica. Door deze genen te kruisen met autoflowering eigenschappen zijn ze prima voor beginnende kwekers en mensen die snel resultaat willen zien. De inspirerende en cerebrale high komt overeen met die van de oorspronkelijke soort. Na een paar trekjes voel je de elektrificerende effecten op je geest, wat resulteert in een verbeterde focus en meer sprekende kleuren. Nog een joint en je creatieve energie gaat stromen. Gesprekken gaan gemakkelijker en zijn meer filosofisch van aard. Deze high gaat gepaard met een aangenaam terpeenprofiel, bestaande uit citroen, citrusvruchten en specerijen. Een THC-gehalte van 16% staat garant voor een psychisch heldere high, die een stuk sterker is dan die van veel andere autoflowering variëteiten.

Amnesia Haze XL Autoflowering produceert wonderschone, langgerekte, dikke toppen die afgeladen zijn met trichomen. Soms groeit ze uit tot een totaal andere plant, afhankelijk van de ruimte waarin je haar kweekt. Binnenplanten blijven klein en zijn ideaal voor kwekers die onder de radar willen blijven. Ze worden slechts 60-90cm hoog en laten zich makkelijk kweken in gemodificeerde keukenkastjes en dozen. Binnenplanten leveren 350–400g/m² op en sprinten van zaad tot oogst in slechts 70-85 dagen. Als de planten buiten de ruimte krijgen, worden ze soms wel 120cm hoog. Daar bedraagt het oogstgewicht 120-175g/plant.

Amnesia Haze XL growing and genetics information:
THC ± 16%
HARVESTING TIME ± 70-85 Days After Germination
GENETICS Amnesia Haze XL x Ruderalis
HEIGHT In. 60 - 90cm < Out. 90-120cm
TYPE
   Sativa dominant
TASTE
   Citrus, Lemon and Spicy
YIELD
  In. 350- 400g/m2 Out. 90 - 175g/pl
EFFECT Happy, Euphoric and Uplifting

Jack the Ripper Autoflowering2, JACK THE RIPPER AUTOFLOWERING

Jack The Ripper Autoflowering is geen doorsnee autoflower. Dankzij een THC-gehalte van 17% is haar high een stuk krachtiger dan die van andere autoflowers. Deze kracht is bereikt door haar ouderplant, Jack Herer, met een ruderalis-variëteit te veredelen. De oorspronkelijke Jack Herer kent een interessante ontstaansgeschiedenis. Ze is vernoemd naar de legendarische schrijver en cannabisactivist Jack Herer, The Emperor of Hemp. De plant is in de jaren '90 in ons land veredeld en door apotheken zelfs als medicinale soort erkend. Deze genenfusie heeft een sativa-dominante plant opgeleverd, die garant staat voor een euforische en inspirerende high. Ze is met name geschikt voor regenachtige treurdagen, als je in een dipje zit. De plant is het zonnetje in huis, maakt je vrolijk en zalft je ziel. Haar terpeenprofiel is een mengelmoes van contrasterende, maar toch elkaar aanvullende, bittere, zoete en zure smaken.

Jack The Ripper Autoflowering levert zowel binnen als buiten onder de zon en in de volle grond hetzelfde eindresultaat. Binnenplanten zijn met 60-90cm niet opvallend groot, toch leveren ze maar liefst 300–350g/m² op. Buitenplanten zijn veerkrachtig en doen het onder verschillende omstandigheden goed. Ze zijn gehard en duurzaam van aard en derhalve goed in te zetten voor guerrillakweek. De opbrengst schommelt daarbij tussen de 75 en 130g/plant. Jack The Ripper Autoflowering spurt van zaad tot oogst in 60-70 dagen.

Jack The Ripper growing and genetics information:
THC ± 17%
HARVESTING TIME ± 60-70 Days After Germination
GENETICS Jack Herer x Ruderalis
HEIGHT In. 60 - 90cm / Out. 70-90cm
TYPE
   Sativa dominant
TASTE
   Bitter, Sweet and Sour
YIELD
   In. 300-350g/m2 / Out 75-130g/pl
EFFECT Happy, Uplifting and Euphoric

OG Bubble Gum Autoflowering3. OG BUBBLE GUM AUTOFLOWERING

OG Bubble Gum Autoflowering biedt behalve een THC-gehalte van 16% een aangename zintuiglijke ervaring dankzij haar bijzonder aromatische toppen. Verwerk de toppen in een joint of blunt, steek die op en ervaar vlagen van zoetheid, specerijen en bessen. Als je een hijsje neemt, raakt je tong bedekt met de smaken van fruit en kauwgom. Deze smakelijke autoflower is bijzonder geschikt voor extracten en edibles. Als je haar voor cannaboter gebruikt, krijgen je brownies en andere zoete nagerechten een zoetige smaak. Omdat ze indica-dominant is, mag je rekenen op een fysieke stone die vrolijk en ontspannend is.

OG Bubble Gum Autoflowering is geen zeurpiet en wel tegen een foutje bestand. Daarom is het een goede soort voor beginnelingen. Binnenplanten worden niet hoger dan 60-90cm. Ze zijn dus makkelijk aan nieuwsgierige blikken te onttrekken. Binnenplanten zijn voor hun formaat bijzonder renderend. Je mag rekenen op een oogstgewicht van 350–400g/m². Buiten gekweekte planten worden 100cm hoog en leveren met 100-175g/plant ook aardig wat op. Je hoeft geen engelengeduld te hebben om van haar smakelijke toppen te genieten. 50-60 dagen na het kiemen is ze al te oogsten.

OG Bubble Gum growing and genetics information:
THC ± 16%
HARVESTING TIME ± 50-60 Days After Germination
GENETICS OG Bubble Gum x Ruderalis
HEIGHT In. 60 - 90cm / Out. 70 - 110cm
TYPE
   Indica dominant
TASTE
   Sweet, Spicy and Berry
YIELD
  In. 300 - 350g/m2 Out. 120 - 175g/pl
EFFECT Stoned, Happy and Relaxed

Misty Gorilla Autoflowering4. MISTY GORILLA AUTOFLOWERING

Misty Gorilla Autoflowering bevat genen van de Gorilla-familie. Dat is een berucht gezelschap dat afstamt van de oorspronkelijke Gorilla Glue. Vooral de opwekkende, ontspannende high en rijke smaken van aarde en dennenbomen dragen bij aan de roem van laatstgenoemde. Misty Gorilla Autoflowering heeft een aantal van deze eigenschappen meegekregen en is het liefdeskind van de ouderplanten Gorilla, Cookies en een ruderalis. Deze gekruiste autoflower veroorzaakt een indica-achtig effect. Na een paar hijsjes van een joint of een vaporizer zorgt de high voor rode ogen, spierontspanning en pijnverlichting. Ze is prettig om op de rand van je bed te roken, net voordat je erin rolt, waarbij je onder het genot van een goede film wegdoezelt. Met name het THC-gehalte van 20% van deze dame is voor een autoflower bijzonder opvallend. De high komt hard binnen en je bent uren onder de pannen.

Als binnenplant wordt Misty Gorilla Autoflowering maximaal 120cm hoog en genereert ze een oogstgewicht van maar liefst 400g/m². Buitenplanten worden met 140cm niet veel hoger en leveren 170g/plant op.

Misty Gorilla growing and genetics information:
THC ± 20%
HARVESTING TIME

± 50 Days After Germination

GENETICS Gorilla x Cookies x Ruderalis
HEIGHT In. 70 - 120cm / Out. 70 - 140cm
TYPE
   Indica dominant
TASTE
  Fruity and Pine
YIELD
  In. 70 - 120g/m2 Out. 70 - 140g/pl
EFFECT Phisically Stoned

Super Silver Haze Autoflowering5. SUPER SILVER HAZE AUTOFLOWERING

De oorspronkelijke Super Silver Haze is een prijswinnende oervariëteit en heeft aan het eind van de jaren '90 grote successen behaald tijdens de High Times Cannabis Cups. Super Silver Haze Autoflowering bevat deze bekroonde genen, alsmede die van een ruderalis. De autoflower-versie van Super Silver Haze is sativa-dominant. Haar THC-gehalte van 17% is doeltreffend en induceert een inspirerende en creatieve high. Net als een espresso of een blikje energiedrank veroorzaakt Super Silver Haze Autoflowering een stimulerend effect. Ze verbetert je aandachtsspanne en helpt je op een productieve wijze langdurig te werken. Deze alom geliefde effecten zijn samengebald met de aangename smaken van zoetheid, specerijen en citrus.

Super Silver Haze Autoflowering is een aangenaam productieve variëteit. Binnen wordt ze niet hoger dan 80-110cm en 70-85 dagen na het kiemen, pluk je er 300g/m² vanaf. Buitenplanten vullen je voorraadpot met 120-170g/plant.

Super Silver Haze growing and genetics information:
THC ± 17%
FLOWERING TIME ± 70 - 85 Days after Germination
GENETICS Super Silver Haze x Ruderalis
HEIGHT In. 80 - 110cm / Out. 110 - 150cm
TYPE
   Sativa dominant
TASTE
   Sweet, Spicy and Citrus
YIELD
  In. 250 - 300g/m2 Out. 120 - 170g/pl
EFFECT Happy, Uplifting and Creative