Hoe Maak Je Zelf Cannabisbrood?

Published :
Categories : Cannabisrecepten

Hoe Maak Je Zelf Cannabisbrood?

Koken met cannabis is hartstikke leuk. Check het onderstaande recept voor stapsgewijze instructies om een heerlijk cannabisbrood te bakken.

De wereld van edibles is ontzettend groot. Van klassiekers, zoals koekjes en brownies, tot speciale curry en pasta’s: mensen zijn constant op zoek naar nieuwe manieren om wiet te verwerken in hun favoriete maaltijden.

In dit artikel laten we je zien hoe je een heerlijk cannabisbrood bakt. Lekker om zo te eten, maar ook verrukkelijk in combinatie met talloze andere maaltijden.

BAKKEN/KOKEN MET CANNABIS: BELANGRIJKE ZAKEN OM REKENING MEE TE HOUDEN

Voordat we precies uitleggen hoe je cannabisbrood bakt, nemen we een aantal belangrijke basisregels van het koken/bakken met wiet met je door.

Om psychoactieve cannabis edibles te maken, moet je de cannabinoïden altijd langzaam uit de marihuana extraheren in een bepaald soort vet (meestal boter of olie). Bij dit recept gebruiken we cannabisboter om het deeg voor het bakken mee af te strijken. Ook voegen we gemalen en gedroogde cannabis direct aan het brood toe voor wat extra smaak.

Als je wilt, kun je de cannaboter in dit recept makkelijk vervangen door cannabisolie. Sprenkel in dat geval de olie over het brood voordat je het bakt. Dit geeft het wat extra smaak en kleur en zorgt ook voor de “kick” waar je naar op zoek bent.

INGREDIËNTEN

335ml water
3 theelepels fijne basterdsuiker
1 liter mager melkpoeder
512g bloem
1½ theelepel zout
3 eetlepels cannaboter, op kamertemperatuur
2 eetlepels gemalen cannabis
2 theelepels gedroogde, actieve gist

Let op: met dit recept maak je genoeg brood voor ongeveer 6 personen. Je kunt de kracht ervan vermeerderen of verminderen door de hoeveelheid cannaboter aan te passen.

INSTRUCTIES

STAP 1

Begin met het activeren van de gist. Doe het hiervoor in een kommetje met een gelijke hoeveelheid water en ⅛ theelepel suiker. Laat dit ongeveer 10 minuten staan. Zodra de gist actief is, beginnen er aan de randen van het mengsel kleine belletjes te ontstaan.

STAP 2

Pak na het activeren van de gist een kom en combineer hierin alle droge ingrediënten (de melkpoeder, bloem, suiker, het zout en de gemalen cannabis). Meng de ingrediënten voorzichtig met je handen totdat alles goed door elkaar gehusseld is. Maak vervolgens een kuiltje in het midden van het mengsel.

STAP 3

Doe het gistmengsel in het kuiltje en vermeng alles met je handen. In het begin is het mengsel op sommige plaatsen te nat en op andere plekken juist te droog. Als het goed is, wordt het echter gelijkmatig naarmate je langer mengt. Wanneer het deeg glad genoeg is, verplaats je het naar een schoon, licht met bloem bedekt aanrecht. Ga verder met kneden.

Hoe Maak Je Zelf Cannabisbrood?

STAP 4

Na ongeveer 15-20 minuten kneden, zou het deeg een gladde textuur moeten hebben. Het zou kneedbaar genoeg moeten zijn om er een gladde bol van te vormen. Als het mengsel kruimelig of droog is, voeg er dan een piepklein beetje water aan toe. Is het deeg juist te nat en blijft het steeds aan je handen en het kneedoppervlak plakken? Voeg dan voorzichtig steeds meer bloem toe totdat het de juiste consistentie heeft.

STAP 5

Wanneer het deeg de juiste consistentie heeft, doe je het weer in een kom. Bedek deze met cellofaanfolie of een theedoek en laat het rusten totdat het minstens in formaat verdubbeld is. Pas dan kun je verder met de volgende stap van het recept. Ben je van plan om het deeg in te vriezen en later te gebruiken? Ga dan pas verder NADAT het even heeft gestaan en is uitgezet.

STAP 6

Om te bakken, haal je het deeg uit de kom en doe je het in een bakvorm. Je kunt er ook voor kiezen om er kleine broodjes of bolletjes van te maken.

STAP 7

Laat je brood (of broodjes/bolletjes) lichtjes rijzen voordat je gaat bakken. Smeer vervolgens de cannaboter gelijkmatig over de bovenkant voor je het bakt.

STAP 8

Bak het brood ongeveer 30 minuten op 180°C. Als het goed is, krijgt het een goudbruine kleur. Je kunt testen of het brood klaar is door met je duim op de bovenkant te slaan. Als je een hol geluid hoort, is het gereed. Let op: heb je ervoor gekozen om kleine bolletjes te maken van het deeg? Deze zijn sneller klaar dan een volledig brood.

HET GEBRUIK VAN DIT RECEPT

Bovenstaand recept is echt een basisrecept. Hoewel je er superlekker brood mee bakt, kun je het gerust extra op smaak brengen. Olijven, gekarameliseerde uien of Parmezaanse kaas kunnen bijvoorbeeld allemaal aan het recept worden toegevoegd. Zo maak je een extra smaakvol brood.

Ook kun je met dit simpele recept subliem pizzadeeg maken. Snijd het deeg na het rijzen daarbij in kleine stukjes. Rol ze met een deegroller uit tot de gewenste dikte. Leg ze vervolgens op een licht ingevette pizzaplaat en bak ze even af. Voeg daarna al je favoriete pizza toppings toe en plaats het geheel terug in de oven totdat alles goed gaar is.